sas

sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Castéllon "lentämätön" lentokenttä 2-v

Keskisuomalaisen nettilehti uutisoi Castéllon lentämättömän lentämättömän lentokentän 2-v juhlista. Todellakin, tämä Espanjan Valenciassa sijaitseva upea lentokenttä on erilaisten sopimusrikkomusten ja maksamattomien laskujen vuoksi jäänyt käyttämättömäksi. Ainoastaan testilennot ovat laskeutuneet kentälle.

Lue uutinen täältä: ksml.fi

Matkamieli Oy

Törmäsin taas uuteen tuttavuuteen patikkamatkojen yhteydessä. Matkamieli Oy järjestää monipuolisten patikointimatkojen ohella yksilöllisiä, räätälöityjä matkoja; mm. kylpylä-, viini-, maalaus-, kulttuuri- ja kaupunkimatkoja, sekä leirikouluja. Myös matkainfotilaisuudet ovat järjestettävissä tilauksesta, eri puolilla Suomea.

Tutustu matkamielen sivustoon: Matkamieli.fi

Cinque Terre, Italia

Mainitsinkin jo siitä, että uudessa Mondossa (3/2013) oli toinenkin juttu, mikä minua erityisesti kiinnosti; juttu Italian Cinque Terrestä, joka on n. 20 kilometriä pitkä rannikkoalue  Ligurianmeren rannalta. Alueella sijaitsee viisi kylää: Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza ja Monterosso al Mare. Paikkaa on kuvailtu täydellisen kauniiksi (mikä lienee makuasia, mutta kuitenkin).

Riomaggioren kylästä Porto Veneren suuntaa kulkee polku samaa ajanlaskumme alussa rakennettua tietä, joka tehtiin osana pyhiinvaellusreittiä yhdistämään Jerusalemin Roomaan ja Santiago de Compostelaan, Espanjaan. Jokaisella kylällä on myös oma pieni pyhiinvaeltajakylänsä, mitkä rakennettiin pyhiinvaeltajien levähdyspaikoiksi.
Vaelluspolkuja Cinque Terressä on edelleenkin runsaasti ja vaellella voi rannan tuntumassa,
keskirinteillä tai kukkuloiden laella. Ensimmäisestä kylästä viimeiseen kävelee viidessä tunnissa.

Cinque Terre on sekä kansallispuisto, että Unescon suojelukohde, mikä lisää matkailijoiden määrää; asukkaita alueella on n. 5000 ja matkailijoita vuosittain pari miljoonaa. Matkailu onkin syrjäyttänyt viinin viljelyn pääelinkeinona. Lisäksi alueella kasvatetaan sitruunoita, viikunoita, aprikooseja ja kirsikoita.

Cinque Terre on artikkelin mukaan parhaimmillaan keväällä ja syksyllä, sään ollessa miellyttävä. Ruuhkaa on pääsiäisenä ja kesäisin. Kätevimmin alueelle pääsee Milanon kautta junalla (vaihto La Spezianissa).

Linkkejä:
Googlen kuvat Cinque Terrestä
Lonelyplanet/Cinque Terre
Wikitravel/Cinque Terre
Napsu/Cinque Terre
Matkamieli/Cinque Terre
Zoover/Cinque Terre
Pallontallaajien keskutelu Cinque Terre- vinkeistä

(Kuva otettu Mondon sivusta)

lauantai 30. maaliskuuta 2013

Ylpeys ja ennakkoluulo- kierros Englannissa

Uusimmasta Mondo- lehdestä (3/2013) on kirjoitettava ja tutkittava parikin asiaa, joista ensimmäinen on Jane Austenin jalanjälkiä seuraava kierros.
Iki- ihana ylpeys ja ennakkoluulo täyttää 200 vuotta ja siinä on ihan hyvä syy käydä katsomassa Austenin kotitaloa (jane-austens-house-museum.org.uk),
piipahtaa Bathissa Jane Austen- festivaaleilla (www.janeausten.co.uk) syyskuussa, vilkaista Pemberleyn kartanon esikuvaa Chatsworthia (chatsworth.org), vierailla Lacockin historiallisessa kylässä, joka toimi kulissina BBC:n ylpeys ja ennakkoluulo- sarjassa (Lacock Village) ja ehkä katsastaa vielä Lyme Parkin kartano, joka esitti Pemberlyä samassa BBC:n sarjassa (Lyme Park). Lyme Parkin edessä on se kuuluisa järvi, johon näyttelijä Colin Firth pulahti juuri ennen sitä historiallista kohtaamista (kaikki naiset tietävät, mitä kohtausta tarkoitan).



Tämä kierros mietittäväksi Austenin ystäville.

Amazing Viking Grace koettu

Nyt on testattu kuuluisa, uusi Viking Grace omakohtaisesti. Upeahan se laiva oli; kaikki uutta ja kiiltävää. Ihania yksityiskohtia; hauskat kokolattiamatot hyttiosastojen käytävillä, kauniit tunnelmavalot hyteissä ja moderneja sohvia ja valaisimia käytävillä ja ravintoloissa. Parasta oli iloinen ja ystävällinen henkilökunta; käytävällä oli ryhmä henkilökuntaa laulamassa "Hit the road Jack" ihmisten saapuessa ja myöhemmin hississä oli henkilökuntaan kuuluva nuorimies kitaran kanssa ja kysyi mitä lauletaan. Siinä sitten vetäistiin Frontside Olliet muutaman kerroksen matkalla.
Kylpyläosasto oli hulppea, mutta sen verran pieni, että sinne on varattava aika. Se tapahtuu (tuurilla, jos tilaa on) ovelta tai helpommin etukäteen Vikinglinen nettisivuilta.

Perhehytti tarkoitti meidän tapauksessa kahta hyttiä väliovella. Hyvä ratkaisu, aikuisille oli ihan oma hytti ja lapset nukkuivat viereisessä, ovi raollaan.

Aikuistenhytti

Lastenhytti kerrossängyillä

Käytävästä kokolattiamattoa=)


keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Kiehtova maailma; Amerikan valtatie 66, osa 2

Billy Conollyn matka jatkuu St Louisista Oklahomaa kohti. St. Louisissa tutustutaan Eero Saarisen suunnittelemaan monumenttiin, joka on kunnianosoitus lännen löytöretkeilijöille ja metsästäjille. Monumentin sisällä on hissi, jolla pääsee huipulle katsomaan maisemia Mississippijoelle ja kaupungin ylle. (Maisemaikkunat ovat muuten ihmeellisen pienet...). Tämä Saarisen monumentti on aika suosittu matkailunähtävyys sillä vuosittain kävijöitä on n. 4 miljoonaa.
St. Louisissa käydään vielä keskustan ihanassa puistossa, jossa suihkulähteitä, koettavia ja kosketeltavia taideteoksia, sekä jalkakäytävään upotettu ja jaloilla soitettava ksylofoni.

Reissunpäällä nautitaan reissuruokaa, kuten hodareita ja hampurilaisia, mutta Missourissa saavutaan Soul-food piiraspaikkaan, jota pitää The Ikettesin ex- taustatanssija (Tina Turnerin taustatanssija siis). Tämä rouva muistelee kiertueajaltaan rotuerottelun aiheuttamia ongelmia.

Missourissa käydään susiensuojelualueella katsomassa susia, sekä ihmetellään sisällissotaleikkejä, joita kutsutaan myös nimellä "historianelävöittäminen".

Matkalla vieraillaan Marenacin upeissa tippukiviluolissa, joista on kyllä tehty vähän Amerikan- hömppää turisteille. Fanningsissa testataan maailman suurin keinutuoli, harjoitellaan metsästystä kuivaharjoituksena ja käydään paikallisen perheen kanssa aamu viideltä metsästämässä kalkkunoita.

Missourin Springsfieldissä sijaitsee kirkkojen valtakunta (ollaan raamattuvyöhykkeellä); kirkkoja jokaiseen makuun, jokapaikassa. Billy vierailee myös keräilijän luona nimettömässä paikassa, jossa mm. upeat määrät klassikkokitaroita ja muita soittimia, sekä mitä oudointa tavaraa...

Kansasin puolella hurantaa 20 km hylättyjä rakennuksia ja peräkonttikirpputoreja, kunnes lopuksi vastassa on Oklahoma, jossa vieraillaan pommitragedian uhreille pystytetyllä muistomerkillä; jokaiselle uhrille on oma kaunis tuoli, jossa lukee, kenen sen on. Lasten tuolit vetävät sekä Billyn, että katsojat hiljaisiksi.

Toisilla matka vielä jatkuu.

tv1/yle.fi/juttuarkisto

maanantai 25. maaliskuuta 2013

Hotels.com kevät- alennukset jatkuvat vielä

Oletko huomannut, että Hotels.com jatkaa vielä alennusmyyntejään, eli hotellihuoneita on tarjolla jopa 40% halvemmalla. Hyödynnä kotimaassa tai ulkomailla.

Hotels.com

sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Firenze, kaksi yötä kahdelle 299€

Top10 diili tarjoaa nyt kaksi yötä kahdelle Firenzessä hintaan 299€. Lahjakortti on voimassa 3 vuotta ja sisältää aamiaiset ja tervetulojuoman.

Ihastuttava keski- italian Firenze on täynnä taidetta, kulttuuria,  arkkitehtuuria, renesanssia ja muotia, kahviloita, ravintoloita, näkemistä ja tekemistä jokaiselle päivälle. Firenzen vanhakaupunki kuuluu muuten Unescon suojelukohteisiin, joten paikka olisi ainakin minun makuuni. Tosin ottaisin tuon diilin kaksi kertaa. Neljässä päivässä ehtisi nähdä jo jotain, kaksi taitaa olla aika vähän näin upeaan ja historialliseen kaupunkiin, paitsi, jos olet siellä jo käynyt?

Hotelli on neljän tähden Best Western Rivoli: Hotelli Rivoli

Firenzen tunnetuimmat nähtävyydet sijaitsevat Piazza Della Republica- aukion maastossa. Vanhassa kaupungissa on paljon sokkeloisia kujia ja katuja, joten siellä on helppo eksyä ja kartta kannattaakin pitää mukana.

Diiliin tästä: Firenze kaksi yötä kahdelle 299€

Firenzestä:

Pienimatkaopas/Firenze
Firenze.fi (Tällä sivustolla kattavasti historiasta, nähtävyyksistä, ravintoloista, kartta tms.)
Rantapallon Firenze
Napsu.fi/Firenze
Plazan Firenze
lomamatkailija.com/Firenze
citydiscovery/Firenze



Route 66 -kierros kiehtova maailma- sarjassa

Katsoin Yle1:n esittämän, kiehtova maailma- sarjan, Amerikan valtatie 66 ensimmäisen jakson.
Sarja on neliosainen ja siinä Skotlantilainen näyttelijä Billy Conolly ajaa route 66 läpi moottoripyörällä.
Conolly vaikuttaa sympaattiselta, hauskalta ja asiaansa perehtyneeltä.

Matka alkaa Illinoisista, Chicagosta, jossa tutustutaan arkkitehtuuriin, kaupunkikuvaan, rockiin, bluesiin ja jazziin. Mielenkiintoisin kohta oli, kun Conolly kävi katselemassa Chicagon maisemia 110 kerroksesta; tässä rakennuksessa oli lasikoppi, johon menemällä pystyi katselemaan maisemia lasilattian läpi alaspäin... Jäisi ehkä korkeanpaikankammoiselta tekemättä!

Matka jatkuu ihanissa elokuvamaisemissa, matkalla aitoja tienvarsikuppiloita, Pontiacin kaupunki, jossa tutustutaan seinämaalauksiin ja taideteoksiin. Springfieldissä käydään Lincolnin kodissa, jossa tutustutaan myös hänen ulkohuussiinsa ja tapaaminen Amish- yhteisön jäsenten kanssa maaseudulla.

Seuraava osa on 26.3.2013, aion katsoa ja matkustaa sohvaltakäsin.

Yle1/juttuarkisto/route66


lauantai 23. maaliskuuta 2013

Mondo päivittänyt Islanti- opastaan

Matkailulehti Mondon Islannin opaskirjasta on nyt uusi, päivitetty 340- sivuinen painos, joka ilmeistyi 19.3.2013. Oppaassa esitellään mm. uusia luontokohteita. Kirjan tekijä ja toimittaja Satu Rämö on asunut Islannissa vuosia ja johdattaa lukijan/matkailijan Reykjavikin tekemisestä ja kokemisesta kohti Islantilaista sielunmaisemaan.
Vinkkejä luvataan design- matkailijalle, ulkoilma- addiktille, islanninhevosfanille ja hemmottelua kaipaavalle.

Lue A-lehtien sivuilta: A-lehdet.fi/Mondon päivitetty Islanti

Viikon All- Inclusive Mallorcalla kahdelle 600€

Äsken kirjoitin blogiin Norwegianin tarjouslennoista; ne hyödyntämällä saat All- Inclusive- loman halvimmillaan 420€/ hlö viikoksi.

Top10- diili sisältää 7 yötä superior- huoneessa poreammeella, näkymällä Palmanlahdelle, kaupunkikieroajelulla ja tervetuliasiviinillä. All- Inclusive -paketti tarjoaa aamiaiset, lounaat, illalliset juomineen ja juomat baarista (aukioloaikaan klo 11 - 23).

Hotelli Horizonte sijaitsee 12km:n päässä lentokentästä, satamaan on 10 minuutin kävelymatka ja vanhaan kaupunkiin pääsee bussilla 20 minuutissa. Bellverin linna ja Mallorcan katedraali, San Carlosin linna, sekä Mariventin palatsi sijaitsevat hotellin lähistöllä.
Tutustu maisemahotelliin tästä: Hotelli Amic Horizonte/ Mallorca

Diiliin tästä: All-Inclusive Mallorcalla kahdelle 600€

Diilin voimassaoloaika jopa 31.12.2013 saakka, mutta tarkista ajankohdat, jotka on poisluettu!

Mallorcasta olen kirjoittanut aiemminkin, joten linkkejä ja vinkkejä löydät hakemalla Mallorcaa blogistani.
Nähtävyyksiä tällä historiallisella seudulla riittää ja luontoakin on kauniiksi kehuttu.

Lentotarjous Mallorcalle 59€

Norwegian tarjoaa Helsinki- Mallorca -lentoja huhtikuulle alkaen 59€ suunta. Paluulennon saattaisi saada jopa hieman halvemmalla, hintaan 56,20€.

Käy varaamassa omasi: Norewegian.com/lentokalenteri/Mallorca

torstai 21. maaliskuuta 2013

Loma aikuisille

Edelleen surffailin Tjäreborgin sivuilla ja siellä on lanseerattu lomat aikuisille; tarjolla useita hotelleja eri matkakohteissa vain aikuisille. Ikäraja on 16, joten allasalueella ja kuntosaleilla on vähemmän meteliä (paitsi ilalla?), ja ehkä tässä olisi myös hyvä syy jättää lapset kotiin ja lähteä joskus ihan vain kahden kesken lataamaan akkuja ja rentoutumaan?

Tutustu: Tjäreborg.fi/Sunprime hotels - aikuisille

Vauvan kanssa lomalle?

Tjäreborgin sivuilta huomasin, että tarjoavat vauvojen ensimmäisen loman ilmaiseksi, aika ihanaa!
Vauvan kanssa on sikäli helppo matkustaa, ettei pöpöjä tarvitse juuri pelätä, kun on omat ruoat ja maidot. Ja vauvaikäinen pysyy vielä hyvin paikoillaan, joten saattaa hyvinkin viihtyä rattaissa vain katselemassa mihin mennään ja mitä tapahtuu. Altaalla lököttely onnistuu, kun kärrää vaunut varjoon lähelle.
Onhan se vaihtelua pyörittää vauva- arkea viikko lämpimässä?
Tjäreborgin vauva-paketti on alle 2-v tarkoitettu ja hotellissa odottaa syöttötuoli, pinnasänky ja matkarattaat.

Tutustu: Tjäreborgin vauvan ensimmäinen loma

Viikko kahdelle Torremolinoksessa 399€

Top10 matkatarjouksilta on taas melkoisen hyvä diili Torremolinokseen; 7 yötä kahdelle, aamiaiset, illalliset ja tervetuliaisena pullo Cavaa, sekä mansikoita hintaan 399€ (ovh. 689€).
Hotelli on moderni 2012 avattu Natursun, joka sijaitsee muutaman minuutin kävelymatkan päässä rannasta. Hotellin edestä pääsee helposti bussilla Malagan keskustaan tai lentokentälle ja Benalmadenan huvivenesatamakin on lähistöllä.
Legendaarinen, 1748 perustettu Torremolinos sijaitsee Espanjan kuuluisalla aurinkorannikolla, jossa auringonpaistetta saa 320 päivää vuodessa. Auringon lisäksi Torremolinoksen rantakadulla on hyvät ostosmahdollisuudet, kahviloita, ravintoloita ja baareja, minkä lisäksi tämä paikka tarjoaa myös monipuolisia aktiviteetteja; veneretkiä, kalastusta, tennistä, ratsastusta, golfia, vaellusta ja maisemiin on mukava tutustua vaikka pyöräilleen.
Lähistöllä myös vesipuisto Aqualand, Krokotiilipuisto ja tivoli.

Tutustu hotelliin tästä: Hotelli Natursun

Diiliin: Top10matkatarjoukset/ viikko kahdelle Torremolinoksessa 399€

Diili on voimassa 1.4 - 30.6.2013, sekä 21.9 - 31.10.2013 (poislukein 28.4 - 5.5.2013)
Lisämaksusta diiliin saa vaikka 2 aikuista ja 2 lasta.


Torremolinoksesta:
Hiekkarannat.com/Torremolinos
Visitcostadelsol.com/Torremolinos
Trivago.fi/Torremolinoksen nähtävyydet
Matkailuopas.com/Torremolinos
Aurinkorannikko.fi/Torremolinos
Napsun Torremolinos
Matkaideoita.com/Torremolinos


keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Matkailuun alennuskoodeja

Matkatarjoukset.info- sivustolla on runsaasti alennuskoodeja haettavaksi ja käytettäväksi; mm. Finnair, Lufthansa, Finnlines, Eckerö Line, Omena- hotelli, Hotels.com, Scandic, Ebookers...
Koodin hakeminen ja perehtyminen vaatii hieman vaivaa, mutta itse kokeilin, eikä tuo 10 minuutin homma tuntunut yhtään hankalalta suhteessa säästöön.

Jos et ole tutustunut vielä matkatarjoukset.info- sivustoon: Matkatarjoukset.info

Aurinkomatkojen 3+1 tarjoukset myynnissä!

Aurinkomatkat myyvät 3+1 (S- ketjun 3+1 päivää) matkatarjouksia parhaillaan. Matkat ovat varattavissa 24.3.2013 saakka. Jokaiselle päivälle on omat tarjouksensa, joten käy jo tänään katsomassa löytyykö suosikkikohteesi tarjousmatka joltakin 3+1 päivältä.

Aurinkomatkat.fi/3+1 päivää tarjoukset

maanantai 18. maaliskuuta 2013

Pääsiäiseksi Riikaan

Jos tuntuu siltä, että Pääsiäisenä voisi olla jossain muuallakin kuin kotona, Pohjolan matkat on mainostanut reissua Riikaan 29.3.2013. Matka kestään 4 päivää ja tehdään bussilla + laivalla, suomenkielisen oppaan kera.
Kurkkaa tarjous Pohjolanmatka.fi/Riikaan pääsiäiseksi
ja katso matkaohjelma, mitä kivaa reissulle olisi tarjolla.

Riikasta ja sen ihanasta keväästä nauttineena olen kirjoittanut siitä enemmänkin tässä blogissa. Käy kurkkaamassa!

All Inclusive vai tavallinen pakettimatka?

Rantapallo.fi -sivuilla oli artikkelin aiheena All Inclusive versus tavallinen pakettimatka. Tätä itse pähkäilimme reilu kuukausi sitten kovasti, sillä varasimme matkan koko perheelle. Aiemmin olen ollut sitä mieltä, että  hotelli on lepäämistä varten, mutta muuten en tahdo olla siihen sidottu. Nyt ei tarvinnut pitkälle pohtia, kun lähdemme isommalla porukalla, jossa on eri ikäisia lapsia. Kaikilla tulee olemaan nälkä ja jano eri aikaan; osa porukasta nukkuisi pidempään kuin toiset, joten aamupalalle mennään eri aikaan. Ravintoloissa saisi siis käydä pienissä ryhmissä, kun toisella on juuri nyt nälkä ja toisilla vasta tunnin päästä? Ainoaksi ratkaisuksi katsoimme siis All Inclusiven. Voinkin sitten joskus kertoa miten se toimi.
Haaveissa on loma miehen kanssa kahden kesken ja silloin käymme kyllä nauttimassa erilaisista ravintoloista, ilman All Inclusivea, mutta ehkä aamiainen hotellilla olisi kiva.

Lue artikkeli: Rantapallo.fi/All inclusive vai tavallinen pakettimatka

STS:n Alppimatkat

STS on monille tuttu kielikursseista, mutta konserniin kuuluu kielimatkojen järjestäjän lisäksi Alppimatkojen järjestäjä.
Talvisten hiihtomatkojen lisäksi on tarjolla vaellusta. Mielenkiintoisena pidin mm. kasvitieteellistä- vaellusta, jota on tehty muista pohjoismaista Alpeille jo aiemmin, ja nyt 2013 myös Suomesta.
Toinen olikin Sauvakävelymatka (nordic walking) Alpeille. Sangen mielenkiintoista, että sauvakävely on päässyt jo matkanjärjestäjien aktiviteettilomiin!

Tutustu STS Alppimatkoihin ja tarjontaan: STS Alppimatkat

lauantai 16. maaliskuuta 2013

Japanissa virallisesti kevät 2013

Useampi lähde on eilen ja tänään kertonut, että Japanissa on nyt sitten virallisesti kevät, sillä kirsikkapuut kukkivat. Kirsikkapuut kukkivat vain lyhyen aikaa ja tänä aikana japanilaiset kerääntyvät puistoihin picnikille, nauttivat ulkoilusta ja juhlistavat kevättä. Kukkien katselemisen kansanjuhlaa on harrastettu vuodesta 1953.

Minä etsin Googlesta kivan kuvan tähän kirsikankukasta (oma kirskikkapuu on umpihangessa ja lunta oksilla), kevään kunniaksi, tänne meidän hankien ja kovan aamupakkasen keskelle. Kyllä se kevät koittaa pian tännekin!

Uutisia tästä mm.
Kaleva.fi/Japanissa kevät
Länsi-Savo.fi/Japanissa kevät

Hanamin (kukkien katselun) juhlasta kiinnostuneille:
Wikipedia/Hanami

 Kuva Googlesta

Finnlines avaa reitin Uusikaupunki- Travemünde

Finnlines avaa syksyllä 2013 reitin Uudestakaupungista Travemündeen. Lähtöjä tulee olemaan aluksi kerran viikossa ja loppuvuodesta kaksi kertaa viikossa. Yhteys on myynnissä avoimilla markkinoilla, vaikka se perustetaan Valmetin Mercedes- Benz A-sarjan tuotannon merikuljetustarpeita varten.

Asiasta uutisoi mm. Länsi- Suomi - lehti 15.3.2013; ls.24.fi/Länsi-Suomi
Finnlinesin sivut ja kesälomien tarjoukset: www.finnlines.com

torstai 14. maaliskuuta 2013

Azuro- matkat, uusi tuttavuus

Törmäsin Välimerenalueelle ja Keski- Eurooppaan kiertomatkoja tekevään matkanjärjestäjään nimeltä Azuro- matkat. Minulle tämä matkanjärjestäjä oli aivan uusi tuttavuus.
Azuro- matkat pyrkii pitämään hintansa kohtuullisina mm. säästämällä mainoskuluista ja jättämällä turhat välikädet pois.
Matkaluettelo 2013 on ladattavissa pdf.- muodossa Azuron sivuilla.

Tutustu Azuroon: Azuro- matkat.fi

Matkaopas- lehden nettiversio hukassa?

Matkaopas.fi -sivusto on liittetty Menaiset.fi- sivuston alle. Etsin vanhasta kirjanmerkistä ja ihmettelin, että minne matkaopas.fi on kadonnut. Tämän monipuolisen ja ihanan matkailulehden nettiversio löytyy siis tällä hetlkellä http://www.menaiset.fi/alue/matkailu

Travellinkin viikonloppulomat tarjouksessa toukokuulle

Travellink tarjoaa kevään 2013 viikonloppulomia kaikille loman tarpeessa oleville:
Berliini alkaen 280€, Budabest 275€, Kööpenhamina 285€, Pariisi 350€ ja monta muuta ihanaa kevätkaupunkia. Matkustusaika tarjoushintaisille lomille on kohdistettu 16 - 19.5.2013. (to - su).
Hinnat sisältävät lennot ja hotellin, joka vähintään 3- tähden luokkaa.

Jos haluat irtioton keväällä, tässä oikea linkki: Travellink.fi/cityweekend

keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Oslo, Norja

Oslo taitaa olla maailmalla tunnettu hintatasostaan. No, kyllä siellä pärjää ihan kohtuullisella summalla, jos viitsii vähän katsella missä syö ja yöpyy. Ostoksiahan sinne ei ole pakko mennä tekemään?
Oslon sijainti tekee siitä yhtä tuulisen kuin Helsingistä. Kesällä helteellä merituuli on helpottava. Edellisen reissun aikana muistan nähneeni Oslon keskustan lämpömittarissa +42 celciusta, joten kyllä sielläkin kesällä saattaa olla todella lämmin (yhtä kuumaa kuin Pekingissä, mutta ilmanlaatu taatusti parempi).
Oslo on betonisen moderni kaupunki. Tai sitten muistini pettää, mutta ehkä betonisena muistan sen myös niistä Vikelandin ihmispatsaista, jotka ovat must- nähtävyys, kun patsaatkin olivat niin harmaita.
Vikelandin lisäksi Oslossa on muitakin kauniita puistoja, joten löytyy betonin lisäksi vihreääkin.
Kuninkaanlinna on tietysti suuri nähtävyys ja Holmenkollenin hyppyrimäki. Munch- museossa en vieraillut, mutta on ilmeisen suosittu, kuten Viikinkilaiva- museokin, Norjan kansallismuseo ja vehreä Akerhusin linna pihoineen.

Jos Oslo kiinnostaa, tutustu:
Matkailu-opas.com/Oslo
Lomamatkailijan Oslo
City-discovery/Oslo/retket&kohteet
Trivago/Oslon nähtävyydet
Plaza.fi/Oslo

Travellinkin matkaoppaat

Travellink- sivustolla on käteviä pikamatkaoppaita eri maanosiin, maihin ja edelleen eri kaupunkeihin. Matkaoppaista voit katsoa etukäteen tietoa kohteesta, sen parin viikon sääennustetta, kulttuuriin ja paikallisiin tapoihin liittyviä asioita, tarkastaa parhaat ravintolat, ostospaikat, nähtävyydet ja samalla varata lentoja ja/tai hotellin kohteeseen. Kohteesta matkaoppaan sivuilla myös paljon käteviä linkkejä. Matkaoppaat ovat englanniksi.

Tutustu: Travellinkin kätevät matkaoppaat

Fuengirolassa viikko kahdelle 428,40€

Top10 matkatarjouksilla on taas huikea tarjous; viikko kahdelle Fuengirolassa ja tämä viikko on puolihoidolla, eli sisältää aamiaiset ja illalliset. Oikea hinta reissulle olisi 714€, joten jos olet Espanjan ystävä, niin tartupa tarjoukseen.
Fuengirola sijaitsee Espanjan aurinkorannikolla ja nimensä veroisesti tällä aurinkorannikolla paistaa 320 päivää vuodessa.
Las Palmeras- hotelli sijaitsee vain muutaman metrin päässä rannalta, rantakadun välittömässä läheisyydessä. Hotellissa myös uima- allas ja aurinkotuoleja tarjolla, jos rannassa tuulee liikaa. Rantakadulla hyvät ostosmahdollisuudet, kahviloita, ravintoloita ja baareja.
Aktiviteettejä Fuengirolassa on tarjolla myös; golfia, kalastusta, ratsastusta, vaellusta, veneretkiä, mutta rentoutuakin ehtii. Shoppailunhaluisille on tarjolla ostoskeskus Mercacentro n. 200 metrin päässä hotellilta.

Tutustu hotelliin:Hotelli Las Palmeras/Fuengirola

Tarjous voimassa 1.4 -21.6.2013 ja 16.9 - 30.10.2013 (katso tarjous myös 3 hengelle!)

Tarjoukseen: Fuengirola viikko kahdelle 428,40€

Fuengirolasta:
Matkaideoita.com/Fuengirola
Trivago.fi/Fuengirola
Matkailuopas.com/Fuengirolan nähtävyydet
Rantapallo.fi/Fuengirola
Napsun Fuengirola/matkakokemuksia
Fuengirola.fi/aurinkorannikon uutiset

maanantai 11. maaliskuuta 2013

Toisenlainen Turkki

Oletko Turkin ystävä, mutta matkustat aina tuttuihin ja turvallisiin rantakohteisiin tai kaupunkilomalle Istanbuliin? Plazan matkalaukusta löysin jutun toisenlaisesta Turkista; näkemistä ja kokemista, historiallisia kohteita ja ystävällisiä ihmisiä löytyy myös sisämaasta.
Jutussa Sivasista ja Divrigistä, paikallisesta kulttuurista, nähtävyyksistä ja myös ohjeita, miten kaupunkeihin matkustetaan helpoiten.

Lue artikkeli täältä: Plaza.fi/matkalaukku/toisenlainen Turkki

Couchsurfing- sohvasurffaajat maailmalla

Ystäväni kuuluu sohvasurfaajien porukkaan, eli on rekisteröitynyt netissä ja luvannut tarjota sohvaansa matkailijoille (joista suurin osa on ollut reppureissaajia) ja esittelee näin samalla yöpyjälle suomalaista kulttuuria. Hän myös matkustaa itse paljon, joten hyödyntää muiden porukkaan kuuluvien sohvia maailmalla ollessaan. Toiminta on kuulemma avointa, mukavaa ja turvallista. Sopii sosiaalisille ihmisille, ehkä myös lapsiperheille? Perheille on nimittäin lanseerattu sohvasurfauksesta oma konseptinsa, joten ilmainen yöpyminen ja paikalliseen kulttuuriin tutustuminen on mahdollista nyt koko perheen voimin maailmalla.

Couchsurfingista oli juttu myös rantapallon sivustolla: rantapallo.fi/couchsurfing
Iltalehdessä: Iltalehti.fi/sohvasurffausta
City- lehdessä: city.fi/surffaa suomeen
Couchsurfing.org

perjantai 8. maaliskuuta 2013

Jangtsejoen risteily ja Peking

Me- lehdessä on erikoisempia matkayhdistelmiä ja taas huomasin pari jännittävää, erikoisempaa Lomalinjan risteilyä uusimmasta lehdestä (3/2013). Tartuin tuohon Jangtrsejoen risteilyyn ja kävin tutustumassa siihen Lomalinjan sivuilla.
Matka sisältää lennot Helsinki- Chongqing, Peking- Helsinki, Finnairilla, ohjelman mukaiset hotelliyöpymiset, laivaristeilyn Jangtsejoella, ohjelman mukaiset ateriat ja retket, oppaiden, kantajien ja kuljettajien palkkiot, sekä viisumin ja asiantuntijaoppaan reissun ajaksi.

Chongqingista, sisämaasta lähdetään Jangtsejoen risteilylle viiden tähden risteilijällä, maisemat ovat taatusti upeita ja risteilyn kohokohtana on kolmen rotkon ohittaminen vesiteitse. Matkalla nähdään myös Panda, Jade luolia, sekä soudellaan vuoristomaisemissa.
Risteilyn jälkeen rantaudutaan (lennetään) nauttimaan Pekingistä ja siellä kuuluisimmista nähtävyyksistä; Kielletystä kaupungista, Taivaallisen rauhan aukiosta, sekä Kiinan muurista. Reissu kestää 9 päivää

Lomalinja/Jangtsejoen risteily ja Peking
Lomalinja/ Jangtsejoen matkaohjelma

Pekingistä olen kirjoittanut blogissani aiemmin, käy lukemassa.

Aktiivilomailua

Aurinkomatkat tarjoavat aktiivilomia ja Kotilääkärin tammikuun (1/2013) numerossa on juttu patikoijan Samoksesta. Lähtisinkö, siis aktiivilomalle, jos olisi mahdollista? Liikun kyllä aktiivisesti kotosalla, mutta ehkä useamman lapsen äitinä lomailu minulle on juuri tällä hetkellä sitä, että ollaan rennosti pois kotoa, kävellään, katsellaan, rentoudutaan (ja lämmitellään).
Voisin kuvitella, että 10 vuoden kuluttua aktiiviloma olisi minulla jopa haaveissa. Ja olenhan haaveillut Santiago de Compostelaan patikoimisesta, mutta se ei olisikaan loma, vaan reissu...

Tutustu aurinkomatkojen aktiivilomiin täällä, jos haaveilet golfreissusta, maratoonireissusta, patikoinnista ulkomailla tai nautit sukeltamisesta: Aurinkomatkat.fi

Tämä patikkatarina Samokselta näyttää aivan ihanalta, jos helle ei haittaa. Maisemat ovat kauniita ja luonto ja kasvit ihanasti erilaisia kuin Suomessa. Samoksen vuoristoinen maasto tarjoaa varmasti haasteita, joten jonkinlaista peruskuntoa ja patikointia varmasti tarvitaan ennen tätä reissua.





tiistai 5. maaliskuuta 2013

Sas:lla kesä ale 11.3.13 asti

Sas mainostaa kesälentoja alennuksella. Tarjouksessa lentoja Helsingistä mm. Ateenaan, Dubrovnikiin, Nizzaan, Pulaan ja Splitiin 109€. Huomaa, että lennot pitää varata 11.3.13 mennessä.

Linkki Sas:n mainoksen kautta tai tästä:
Sas.com/kesäale

Vr:n liittymistarjous päättyy huomenna

Vr:llä on ollut tarjous, jossa liittyminen Veturi- asiakasohjelmaan 7.3.13 mennessä oikeuttaa matkustamaan maaliskuussa minne tahansa Suomessa 15€:lla. Vielä ehdit liittyä ja hyödyntää tarjouksen.

Vr.fi/ liity veturiin

Ikea avaa hotelleja

Kauppalehti.fi uutisoi tänään, että Ikealla on tarkoitus avata 150 budjettihotellia eripuolille Eurooppaa yhdessä Marriott- hotelliketjun kanssa. Ikean Moxy- hotelleista ensimmäinen avataan Milanoon ensi vuonna ja tuo 150 hotellia on tarkoitus saavuttaa 10 vuoden sisällä.

Uutinen:
Kauppalehti.fi/Ikea avaa hotelleja
Iltasanomat/Ikea avaa hotelleja
Uutisaalto.fi/Ikea avaa hotelleja

maanantai 4. maaliskuuta 2013

Eticket.fi

Eticket.fi- haku on nyt korkattu! Varasin heinäkuuksi lentoja sitä kautta. Ei otettu ihan halvimpia, mutta hakukoneen avulla löysin heti lennon ilman välilaskuja (näyttää odostusajat välilaskuilla), eikä hintakaan nyt paha ollut.

Linkki eticket.fi- sivuille on tuossa vasemmalla blogini reunassa. Käy tutustumassa!

Nazarilla tarjouksia Turkin Kusadasiin

Matkatoimisto Nazarilla riittää vielä tarjouksia Turkin etelärannikolle, Kusadasiin. Tarjoukset ovat all-inclusive- tarjouksia tasokkaisiin, perheille suunnattuihin hotelleihin, joissa on vesipuisto 30:llä liukumäellä ja 20:llä altaalla. Lasten rieumuloma siis!
Nazar.fi/tarjoukset

Kaupunkilomalle Riikaan, 25€/yö kahdelle

Keväinen Riika kutsuu tarjouksellaan; yö kahdelle Rafael- hotellissa vain 25€ aamiaisineen. Tämä on taas kerran Top10 tarjous. Ovh on 65,79€.
Tuo yksi yö ei kyllä kaupungin näkemiseen riitä, suosittelisinkin omasta kokemuksesta ottamaan 3-4 yötä, eli tässä tapauksessa, ostamaan tuon diilin 3-4 kertaa.
Riiasta olen kirjoittanut blogissani aiemmin, joten käy katsomassa vinkkejä ja linkkejä hakemalla "Riika" blogistani.

Tutustu hotelliin tästä: Rafaelhotel/Riga
Hotelli sijaitsee kävelymatkan päässä vanhasta kaupungista ja Ziedondãrs- puistoa vastapäätä. Diiliin kuuluu myös ilmainen pysäköinti, jos menet omalla/vuokra- autolla.

Diili on voimassa 2013 vuoden loppuun saakka.
Diiliin tästä: Top10/yö Riiassa kahdelle 25€

lauantai 2. maaliskuuta 2013

Mustanmeren risteilylle?

Kristina Cruises mainostaa risteilyjä Mustallemerelle viikoksi.
Olen haaveillut pitkään Caribianristeilystä, mutta sitten mietin, että kannattaisiko ensin kuitenkin kokeilla lähempänä ja lyhempää risteilyä, sillä mitä, jos olisi jatkuva pahoinvointi laivan keinutuksesta, eikä matkasta pystyisikään nauttimaan?
Pitäisikö siis ensin harjoitella Välimerenristeilyllä tai sisämerellä, kuten Mustameri?

Katso ihana risteilytarjonta täältä: Kristina Cruises- risteilyt

Uhanalaisia matkakohteita?

Olen kuullut, että Malediivit olisivat katoamassa pikkuhiljaa kartalta, jos huonosti käy. Liittyykö tämä sitten luonnolliseen lämpenemiseen vai aiheutettuun, sitä emme tässä pohdi, mutta ikävää kaikkiaan.
Rantapallo.fi- sivustoilla oli listattu muitakin matkakohteita, jotka International Business Times on listannut uhanalaisiksi ilmastonmuutoksen ja/tai kaupungistumisen takia.
Malediivien lisäksi listalle oli päässyt mm. Glacier National Park (Yhdysvalloissa), luonnonpuisto, jonka jäätiköt ovat alkaneet sulaa, Australian Iso Valliriutta, Italian Venetsia, Floridan Everglades, Belizen Valliriutta ja kutistuva Kuollutmeri Israelissa.

Lue Rantapallon sivuilta: Rantapallo.fi/uhanalaiset matkakohteet