sas

tiistai 30. huhtikuuta 2013

Aurinkomatkojen uutuus; Inkapolkuvaellus

Aurinkomatkat on tuonut markkinoille uuden matkakohteen, joka on osittain vaellustyyppinen aktiiviloma: Ensin tutustutaan Perun pääkaupunkiin Limaan ja sen nähtävyyksiin ja sitten aloitetaan vaellus Perun Andeilla Inka- intiaanien jalanjäljissä. Vaelluksen aikana tutustutaan Cuscon nähtävyyksiin ja kiivetään vuoristomaisemaa ihastellen tutustumaan upeaan Machu Picchuun.

Tutustu matkaohjelmaan: Aurinkomatkat.fi/Inkapolkuvaellus

Tjäreborgin vappurieha

Tjäreborg aloitti vappurieha- alennukset 30.4 ja ne jatkuvat aina 2.5.2013 saakka.
Lisäksi Tjäreborgin viikon happyhour on siirretty ensi viikolta helatorstain vuoksi keskiviikoksi 8.5.2013.
Tartu tarjouksiin!

Tjareborg.fi/vappurieha

maanantai 29. huhtikuuta 2013

Joanna Lumleyn Kreikka

Tänään aion istahtaa sohvalle ainakin klo 19 ja katsoa Tv 1- kanavalta neliosaisen matkaohjelman ensimmäisen osan. Tässä sarjassa näyttelijä Joanna Lumley tutustuu Kreikkaan.
Jännä nähdä millainen Kreikanmatka tästä tulee!

7 vuotta Tiibetissä

Liv esittää tänään elokuvan 7 vuotta Tiibetissä klo 21.30- 00.10. Olkoonkin, että elokuva on kuvattu Tiibetin sijaan Andien vuoristossa, siitä saa jonkinlaisen käsityksen tuon ajan Tiibetistä ja maan tavoista. Tietysti suosittelen alkuperäistä kirjaa, joka on Heinrich Harrerin matkakertomus- tyyppinen kirja (sekä elämänkerta) 7 vuodesta Tiibetissä hänen vihdoin päästyään sinne karattuaan vankileiriltä sodan aikana. Kirjassa Tiibetin kulttuurista ja tavoista, sekä historiasta kerrotaan runsaasti, eikä sitä malta jättää kesken.

Harrerista: wikipedia/Heinrich Harrer


lauantai 27. huhtikuuta 2013

Xenia Tours; Junalla Kiinaan ja lentämällä takaisin

Xenia Tours Oy:n junamatkalle Kiinaan mahtuu vielä 16.9.2013 lähtölle (paluu 1.10.2013). Takaisin lennetään Finnairilla. Tiedustelut info@xeniatours.fi.

Xenia ToursOy on Parikkalassa sijaitseva, yksityinen matkanjärjestäjä, joka järjestää pääasiassa ryhmämatkoja. Yhtiö on toiminut vuodesta 1994.
Mielenkiintoinen löytö heidän sivuillaan oli se, että he vaeltavat tarvittaessa vaikka Santiago de Compostelaan ryhmän kanssa...

Tutustu Xenia Toursiin: www.xeniatours.fi

Icelandair lisää lentovuoroja New Yorkiin

Sanomalehti Keskisuomalainen uutisoi 28.4.2013, että Icelandair- lentoyhtiö lisää lentovuoroja New Yorkiin; lokakuusta 2013 lähtien New Yorkiin lennetään neljästi viikossa. Suomesta reitti kulkee Helsingistä Reykjavikin kautta New Yorkiin.

Lentoja täältä: Icelandair.fi

Helsingissä Hop On Hop Off -bussi, sekä kanavaristeilyjä

Uusimmassa Yhteishyvä- lehdessä (toukokuu 2013) mainostettiin kanava- risteilyä, jolla voi ihailla Helsingin kauneimpia rantamaisemia, sekä monia nähtävyyksiä, kuten Suomenlinnaa, Korkeasaarta, jäänmurtajia, sekä Degerön kanavaa. Lähtöjä päivittäin Kauppatorin Kolera- altaalta.
Itse olen käynyt nähtävyysristeilyllä Suomenlinnan edustalla ja se oli upea kokemus kauniina kesäisenä päivänä. Helsingin silhuetti mereltä katsottuna on upea, Suomenlinnan linnoituksesta puhumattakaan.

Toinen mielenkiintoinen oli Hop On Hop Off- bussi, jonka lippu on voimassa 24 tuntia, joten kyytiin voi hypätä ja siitä jäädä niin monta kertaa kuin halutaa. Lähtöjä päivittäin Senaatintorilta.



keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Lukijamatka Karibialle

Seuralehden lukijamatka Karibialle osui silmiini (yllätys! Kaikki Balin ja Karibian- jutut yleensä=) Plazan matkalaukku- sivuilla. Matkaohjelma näytti ihanalta ja laivana on Karibian suurin ja upein risteilijä Oasis of the seas. Luvassa on vierailuja Haitilla, Jamaicalla, Meksikossa ja shoppailua Miamissa. Risteilijällä ollaan seitsemän yötä, matka- ajankohta 13- 22.9.2013.

Risteilyohjelmaan tästä: Seuran Karibianristeily

verkkomatkatoimisto Travelstart.fi

Travelstart.fi tarjoaa hotellitarjouksia, lentoja, sekä vuokra-autoja helposti netin kautta. Se on yksi Pohjoismaiden suurimmista verkkomatkatoimistoista, perustettu vuonna 1999.

Käy tutustumassa: Travelstart.fi

Sas:lta lentojen varaus nyt mobiilisovelluksella

Sas on tuonut ladattavaksi mobiilisovelluksen, joka mahdollistaa mm. lentojen varaamisen, lähtöselvityksen ja varauksen muuttamisen matkapuhelimen kautta.
Tutustu Sas:n sivuilla: Sas.com/Sas-sovellus

maanantai 22. huhtikuuta 2013

InterReilille lapsen kanssa?

Olen aina ajatellut, että reilaaminen sopii nuorille, ennen lapsia siis, ja sitten mukavasti keski- ikäisille, (kun lapset ovat siis muuttaneet kotoa), ehkä jopa rohkeille ikäihmisille. Saattaisin myös kuvitella reilaavani 18- vuotiaan nuoren kanssa (jos huolisi minut äitinä matkaan), mutta lapsen kanssa reilaaminen ei ole tullut vielä mieleeni. Tämä artikkeli avarsi hyvin reilaamisen joustavuutta; se todellakin saattaisi sopia myös lapsen/ parin lapsen kanssa.

Lukaisehan täältä: Pallontallaajat.net/vinkkejä lapsen kanssa reilaamiseen

Äkkilähtöä ja omatoimimatkailua

Pallontallaajat.net- sivuilla oli artikkeli omatoimimatkailusta suhteessa äkkilähtöön. Joskus äkkilähtö saattaa tulla halvemmaksi, vaikka sen pakettimatkaluonne ei välttämättä houkutakaan omatoimimatkailijaa. Äkkilähtö saattaa koskea toki myös pelkkiä lentoja.
Artikkelissa vinkkejä parhaiden äkkilähtöjen kalastamiseksi.

Lue artikkeli täältä: Pallontallaajat.net/äkkilähtö saattaa tulla omatoimimatkailua halvemmaksi

Viikonlopuksi Pariisiin, kaksi yötä kahdelle 150€

Keväinen Pariisi kutsuu viettämään viikonloppua romanttisesti kahden tai vaikka ystävän kanssa. Top 10- tarjous kahdesta yöstä kahdelle (sisältää aamiaiset) Seinen varrella sijaitsevassa hotellissa on nyt 150€ (ovh. 300€).
Hotelli Apogia sijaitsee Seinen varrella ja myös metroaseman lähellä; Eiffel- tornille on esimerkiksi vain 15 minuutin matka hotellilta metrolla.
Tutustu hotelliin: Apogia- hotelli

Diili on voimassa viikonloppuisin 22.4.2013 - 30.8.2013, varaukset kuitenkin tehtävä viimeistään 15.5.2013!
Koska diili on voimassa vain viikonloppuisin, sitä ei ilmeiseti saa tuplattua, että olisi 4 yötä Pariisissa. Parissa päivässä, kun tätä kaupunkia ehtii vain raapaista joltain kulmalta. Mutta jos kaupunki on ennestään tuttu, on tämä loma ihana tapa katkaista arkea.

Diiliin tästä: Viikonloppu Pariisissa kahdelle 150€

Pariisista olen kirjoittanut blogissani aiemmin ja mukana on myös kuvia; helpoiten löydät hakemalla blogin hakukentästä.


lauantai 20. huhtikuuta 2013

Lontoo suosituin kohde omatoimimatkailussa

Lontoo on kiilannut New Yorkin ohi suomalaisten omatoimimatkailijoiden kohdevalinnassa. Tieto perustuu Hotels.com- sivuston tutkimuksesta sivuston kautta tehtyihin hotellivarauksiin.
Top 5 kohteet vuonna 2012 olivat: Lontoo, New York, Tallinna, Rooma ja Berliini.

Lue uutinen: Kaleva,fi/matkailu-uutiset

Lufthansalla lakkoillaan taas

Lufthansa peruu lakon vuoksi Euroopan lentoja, mutta pitkät lennot pyritään lentämään.
Jos olet lentämässä Lufthansalla alkuviikosta tai ensi viikolla, kannattaa tarkastaa lennon tilanne.

Lue uutinen: Iltalehti.fi/ulkomaat/Lufthansa peruu lentoja

Postikortti Bellwaldista

Sain postikortin Sweitsin Bellwaldista, jossa ystäväni kertoo olevansa perheineen lomailemassa. Koska en ikinä ollut paikasta kuullutkaan, pitihän siihen sitten vähän tutustua.
Bellwald sijaitsee Alpeilla, 1600m merenpinnan yläpuolella. Se on suosittu lomailukohde hiihtokaudella, mutta tarjoaa myös upeat patikointireitit ja paljon muita aktiviteettejä kesäisin. Bellwaldissa lapset on huomioitu lomailua ajatellen, joten se on eritoten lapsiperheiden suosiossa. Maisemat ovat luonnollisesti henkeäsalpaavat...





Myswitzerland.com/Bellwald
Zoover/kuvia Bellwaldista

perjantai 19. huhtikuuta 2013

Jaakko Selin rantautui Balille

Matkaopas- lehden nettisivuilta löytyi matkatarinaa Balilta, Jaakko Selinin kirjoittamana. Bali tarttuu silmiini ihan jokapaikassa, missä siitä ikinä kerrotaankin. Vielä olen jaksanut haaveilla ja toivoa, että joku päivä sen näkisin. Mukava oli lukea muiden kokemuksia.

Käy piristämässä päivääsi ja lue Jaakon matkakertomusta Balilta: Matkalehti.fi/Jaakko Selin Balilla

Passit noudetaan R- kioskilta

29.4.2013 ja sen jälkeen tilatut passit toimitetaan lähimmälle R-kioskille, josta ne on noudettavissa 14 päivän ajan henkilöllisyystodistuksella ja lähetystunnuksella. Passianomukset jätetään edelleen poliisilaitokselle.
Uudistuksella yritetään lyhentään poliisilaitosten lupapalvelujen asiakasjonoja.

Tästä uutisoi mm. Iltalehti: Iltalehti.fi/passit R-kioskilta

tiistai 16. huhtikuuta 2013

InterRail ja EuRail -liput, reitit, sekä tietoa reilaamisen helpottamiseksi

Raildude- sivusto tarjoaa InterRail- ja EuRail- lippuja ja -passeja, sekä maakohtaista tietoa, aikatauluja, reittejä, varaukset, erikoisliput, sekä tietoa majoitusmahdollisuuksista.
Sivuilla on myös keskustelufoorumi reilaamisesta kiinnostuneille ja sitä harrastaville, sekä mahdollisuus hakea matkaseuraa, jottei yksin tarvitse matkustaa.

Raildude on perustettu 1996 ja on edelliseltä nimeltään InterRail.net. Sivusto perustuu tutkimuksiin ja aitojen matkailijoiden kokemuksiin ja sitä kuvataan rehelliseksi ja riippumattomaksi; keskipisteenä on matkustaja, ei lipunmyynti tai voitto...

Tutustu: Raildude.com

Maggiore- järven rannalle Italiaan, neljä yötä kahdelle 349€

Top 10 matkatarjouksilla on diili Maggiore-järvelle Italiaan. Diilejä on tarjolla neljäksi yöksi hintaan 349€ (ovh  852€) tai seitsemäksi yöksi hintaan 649€ (ovh 1444€).
Diili sisältää majoituksen ja aamiaiset kahdelle, sekä veneretken Borromeon saarelle, jossa sijaitsee upea Borromeon palatsi.
Stresan 5000:n asukkaan kaupunki sijaitsee Maggiore- järven rannalla. Hotelli Milan Speranza Au Lac sijaitsee aivan Stresan keskustassa ja huoneesta avautuu silti upea vuoristomaisema. Stresan kaupunki on tunnettu mm. arkkitehtuurista ja kauniista maisemista.
Hotellissa ei ole omaa uima- allasta, mutta viereisen hotellin allas ja aurinkotuolit ovat Milan Speranzan vieraiden käytössä.

Maggiore- järvi sijaitsee Alppien eteläpuolella niin, että suurin osa siitä on Italian puolella, mutta palanen myös Sveitsin puolella.

Tutustu hotelliin: Milan Sperenza Au Lac

Diiliin: 4 yötä Maggiore- järven rannalla 349€

Matkustusaikaa on koko kesä; diili on voimassa 7.4.2013 - 20.10.2013.
Lähimmät lentokentät ovat Milan Malpensa (50km), Milan Linate (100km) ja Milan Bergamo (130km).

Stresasta ja Maggiore- järvestä enemmän (ja näissä kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa=):
Napsun Stresa
Zoover/Stresan nähtävyydet
Trivago/Stresan nähtävyydet
Google/kuvat/Stresa

Napsun Maggiore-järvi
Paikkaauringossa.fi/matkakertomus/Maggiore
Google/kuvat/Lago Maggiore

Lomamatkojen palmupäivät, eli runsaasti tarjouksia

Lomamatkat viettävät palmupäiviä ja tarjouksia on luvassa 16.4. - 5.5.2013. Tarjoukset ovat voimassa niin kauan kuin matkoja riittää; mm. loma Turkissa alk. 299€ on avautunut tänään.
Käy katsomassa päivittäin avautuvat tarjoukset täällä: www.lomamatkat.fi tai hyppää sivuille suoraan mainoksesta blogin reunasta.


sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Kiehtovan maailman Route 66 viimeinen osa

Ihana Route 66 ajettiin nyt sitten loppuun. Billy Conolly väänsi kaasua pyöräänsä Arizonasta, jonka Flagstaffin lähistöllä käytiin tutustumassa kuoppaan. Tämä kuoppa oli 1,2 km suuri ja 230 m syvä areena, joka oli syntynyt meteoriitin iskusta. Tämä jakso olikin suunnattu kaikkien kuoppien ystäville, sillä astronomisen luennon ja kvanttifysiikan, sekä Flagstaffin valojen ihastelun jälkeen Billy suuntasi vanhalla höyryveturin vetämällä junalla seuraavalle kuopalle, että uskomattoman upealle Grand Canyonille, joka oli jo 1,6 km syvä.
Jos meillä ollaan toisella puolella jokea, niin Billy käy väärällä puolella raiteita... Jaksossa koetaan myös aito amerikkalainen paraati, kun kaupungissa juhlitaan Memorial Dayta.
Katsojille lähes kerrotaan tarina legendaarisesta Catfish Larrystä, mutta se ei kuulemma soveltunut televisioon, joten se kuitenkin jätettiin kertomatta=)
Seligmassa Billy vierailee Angel- nimisen, 84-vuotiaan sedän puodissa. Tämä enkelisetä on legenda, Route 66:sen kummisetä, jolla on reitistä muistoja sen 84:n vuoden ajalta. Tämä pieni kaupunki myös kuoli muutamaksi vuodeksi.

Peach Springsiin päästyään Billy majoittuu hotelliin, jonka hulppeat hotellihuoneet ovat 67 metrin syvyydessä. Vanhasta, 1962-vuoden pommisuojasta on tehty upea, erikoinen hotelli, joka ei ehkä sovi ahtaanpaikankammoiselle...
Valentinessa vieraillaan eläintensuojelualueella katsomassa villieläimiä ja seuraavaksi vastaan tulevat Arizonan ja Kalifornian rajaseudun upeat tasangot, aito länsi aavikoineen.
Billy vierailee Bottle tree ranchilla, siis pullopuupuistossa, joka on pulloista tehty, erikoinen metsä.

Pääsemme vihdoin Los Angelesiin, jossa Tyynivaltameri siintää.
Tuunattuja autoja, Hollywoodin kukkulat, ruuhkaa ja ruuhkaa. Mutta Route 66 loppuu meren rantaan.
Tämä oli tässä; pitkä, raskas ja hauska seikkailu.

Matkaväsymys näkyi Billystä jo sen verran, että välillä meinasi mennä käkätykseksi, eikä katsoja ehkä oikein ymmärtänyt, mikä nauratti, mutta sen, että väsyneenä kaikki naurattaa=)

Katso täältä: Arena/yle.fi/Route 66- osa 4

Amsterdamin kuuluisa Rijksmuseum on valmis!

Kaikki Amsterdamiin matkaavat, sanomalehti Keski-Suomalainen uutisoi tänään (14.4.2013), että Rijksmuseum on kaiken remontoinnin (joka kesti kaikkiaan 10 vuotta) jälkeen nyt valmis ja avattu yleisölle.
Tämä aivan Amsterdamin keskustassa sijaitseva museo on auki joka päivä. 18- vuotiaat ja sitä nuoremmat pääsevät ilmaiseksi sisään, aikuistenlipun kerrotaan maksavan 15 euroa.

Jos haluat tutustua enemmän kaupunkiin, hae blogistani Amsterdamia, olen kirjoittanut siitä aiemmin ja laittanut useita linkkejä jatkoksi.

perjantai 12. huhtikuuta 2013

Kartanokierrokselle Suomessa

Historiasta ja arkkitehtuurista kiinnostuneena on vieraillut joissakin Suomen kartanoista, mutta monia on vielä näkemättä. Törmäsinkin kirjaan, jonka sivuilla voi heittäytyä matkustamaan kartanosta toiseen.
Riitta Koskisen Suomalainen Kartano esittelee Fagervikin, Teijon. Lapilan, Nuhjalan, Saaren ja Paddaisten kartanot.
Näistä parissa tai kolmessakin voisin haluta kesällä vierailla ihan livenä.

Kirjasta: Sks-kirjat/ Suomalainen kartano

Ja kun olet kesällä reissunpäällä niin näkemistä meillä täällä Suomessakin riittää.
Linkki Suomen kartanoiden listaan. Täältä voit tarkistaa sijainnin, rakennusvuoden ja arkkitehdin:
wikipedia/Suomen kartanot



keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Tjäreborgin viikon happy-hour

Tjäreborg aloittaa tänään viikon happy- hourin, jonka aikana varatuista heinäkuun matkoista saa 50€ alennusta/ matkustava henkilö. Happy hour siis 10.4 - 17.4.2013.
Tartu tilaisuuteen: Tjäreborg.fi

tiistai 9. huhtikuuta 2013

Kolme yötä kahdelle Barcelonassa 329€

Jälleen kerran top10 matkatarjoukset tarjoaa Barcelonaan pikaisen loman kahdelle. Hotellina on neljän tähden design-hotelli Ayre Hotel Gran Via, joka sijaitsee Placa Espanya- aukion vierellä ja 150m:n päässä lähimmältä metroasemalta.
Majoituksen oikea hinta olisi 788€, joten tästä diilistä jää vähän rahaa myös ostoksia varten.
Diilin hintaa sisältyy aamiaiset, tervetulodrinkit ja -lahjat, sekä pääsyliput Barcelonan kasinoon.
Ja diilejä on saatavana myös yhdelle tai kahdelle yölle. Näitähän voi myös ottaa useamman diilin ja rätälöidä juuri itselle sopivan määrän öitä reissuun.

Barcelonasta olen kirjoittanut aiemminkin, joten sieltä kannattaa käydä katsomassa linkkejä/vinkkejä nähtävyyksiin.

Tutustu diilin hotelliin: Ayre hotel gran via
Ja Diiliin: 3 yötä Barcelonassa 329€

Lentotarjouksia mm. eticket.fi- linkistä.

EF:n kielimatkojen alennus

EF- kielimatkojen esite 9- 18 -vuotiaiden kielimatkoista lupaa 330€:n arvosta etuja, jos varaat kielimatkasi 15.4.2013 mennessä.
Jos olet suunnitellut lähteväsi kielimatkalle/ jos lapsesi on lähdössä, nyt kannattaa tutustua tähän tarjoukseen.
EF tarjoaa erilaisia kielikursseja myös lukion jälkeen, sekä yli 25 vuotiaille, heidän kauttaa voi myös hakeutua au pairiksi.

www.ef.fi

Hotels.com:lla jälleen 72 tunnin alennusmyynnit

Hotels.com ilmoittaa avanneensa jälleen 72 tunnin alennusmyynnin, jossa on mahdollista saada hotellien hinnoista jopa 50% alennusta.
Alennusmyynti päättyy torstaina 11.4.2013.
Varaa omasi: Hotels.com/alennusmyynti

maanantai 8. huhtikuuta 2013

Lomarenkaan mökit

Tämä on niille, jotka katselevat kesäksi tai syksyksi mökkejä. Lomarenkaan sivustolta löytyy kätevästi ja vaivattomasti ranta-, hiihtokeskus- ja erämökkejä eripuolelta Suomea.
Mökit saa myös kätevästi varattua netissä.

www.lomarengas.fi/

USA:n lentoliikenteen normiviikko turvatarkastuksessa, huh!

Lentoposti.fi- sivustolla oli mielenkiintoinen uutinen USA:n lentoliikenteen "normiviikosta". Kuulosti aika karulta, jos löydöksenä on 32 asetta, joista 29 oli ladattuja, lisäksi 9 sähköistä lamautinta ja kaksi aidonnäköistä käsikranaatijäljitelmää.

Mitähän Suomen lentokentillä löytyy viikossa? Onneksi meillä ei (toivottavasti) vielä olla ihan samanlaisissa raameissa kuin USA:ssa.

Uutinen täältä: Lentoposti.fi/usan lentojen turvatarkastusviikko

7 yötä Dubrovnikissa kahdelle 476,30€

Top10 matkatarjoukset on löytänyt hyviä tarjouksia Dubrovnikin Rivieralle, yksi näistä on 7 yötä kahdelle hintaan 476,30€ (ovh. 756€).
Hintaan sisältyy majoitus standardihuoneessa merinäköalalla, aamiaiset, sekä vapaa sisä- uima-altaan, kuntosalin ja saunan käyttö.
Yhdistä kaupunki- ja rantaloma samalla kerralla:
Dubrovnikin vetovoimana toimivat Adrianmeren upeat maisemat ja puhdas vesi, unohtumaton ja historiallinen vanhakaupunki (jälleen yksi Unescon maailmaperintökohde), sekä maukkaat ruoat ja tietysti välimerellinen ilmasto.
Vanhassa kaupungissa riittää nähtävää; palatseja, kävelykatuja ja maisemia, sekä kuuluisa Stadun- ostoskatu, josta löydät vaate-, taide-, kirja-, matkamuistokauppoja, sekä kahviloita ja edullisia ravintoloita.

Tutustu hotelli Astareaan: Hotel Dubrovnik Astarea
Hotellilta on kaupungin keskustaan 15 minuutin ajomatka, lentokentälle 20 minuutin.

Tutustu diiliin ja tarkista Dubrovnik- tarjousten voimassaoloaika. Tarjouksia on useammanlaisia, riippuen matkustusajankohdasta.
Dubrovnik 7 yötä kahdelle 476,30€

Lisää Dubrovnikista:
Kroatia.fi/Dubrovnik
Pienimatkaopas/Dubrovnik
Rantapallon Dubrovnik
Plaza.fi/Dubrovnik
Trivago.fi/Dubrovnikin nähtävyydet
Matkusta.fi/Dubrovnik
Adriatica.net/tourist guide





perjantai 5. huhtikuuta 2013

Kiinalaiset turistit kuluttavat eniten rahaa

Useampi nettilehti kertoo uutisesta, joka kertoo maailmanmatkailujärjestön UNWTO:n julkaisemasta tutkimuksesta turistien rahankäyttöä koskien.
Järjestön mukaan kiinalaiset käyttivät ulkomaanmatkoillaan viime vuonna n. 80 miljardia euroa. Toisen sijan rahankäytössä jakoivat Saksa ja Yhdysvallat.

Lomabudjettien pieneneminen sen sijaan näkyy taantuman takia Euroopassa; lähinnä Ranskassa ja Italiassa.

Lue uutinen:
Hs.fi/turistien rahankäyttö
Iltalehti.fi/turistien rahankäyttö
Aamulehti.fi/turistien rahankäyttö

Viking Isabella on myyty

Muunmuassa Taloussanomat kertoo, että Viking Line on myynyt M/S Isabella- matkustajalaivansa TallinkSiljalle. Alunperin tarkoitus oli tuoda Isabella Helsinki- Tallinna- reitille tulevaksi kesäkaudeksi.
Osa matkustajista on ilmeisesti varannut matkoja jo tuolle reitille, mutta Viking Line on luvannut korvata ne.

Lue uutinen: Taloussanomat/Isabella myyty


keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Kilroyn Route 66

Kilroy tarjoaa road tripin Route 66:lla. Matkan kesto 1-2 kuukautta ja matkaa se kuuluisat 4000 kilometriä; Chicagosta Los Angelesiin.
Kilroy mainostaa, että normaalisti autonvuokraajan tulee olla 25- vuotias, mutta heidän kauttaan vuokrata voi 21- vuotiaasta ylöspäin.
Kaveriporukalla voisi saada aikaan melkoisen reissun?

Kilroyn Route 66

(Kuva Googlesta)



Yhden huoneen hotelli Prahassa

Prahan kuuluisaan, vaikka ei mitenkään kauniiksi kehuttuun Zizkovin tv- torniin on perustettu hotelli. Hotellin nimi on One Room, sillä huoneita tässä hotellissa on vain yksi, jonne mahtuu tosin kaksi henkilöä. Huone sijaitsee 70 metrin korkeudessa ja sieltä on hulppeat näköalat Prahan kaupungin yli.

Katso hotelli Booking.com:sta: Hotel One Room, Praha

Lue lisää: ksml.fi/matkailu/yhden huoneen hotelli

Kiehtova maailma; Amerikan valtatie 66, osa 3

Route 66: sta ajava Billy Conolly jatkaa matkaa Teksasiin päin. Oklahoman tuulisilla ja avarilla seuduilla käydään karjarekan kyydissä ja ajetaan karja kuuluisalle karjapihalle, joka on perustettu 1910.
Matka jatkuu avaran taivaan ja suurten lakeuksien keskellä Teksasin puolelle. Täällä kerrotaan työskentelevän yli 100 virallista Elvis- imitaattoria! Pian ollaan McLeanin pikkukaupungissa, jossa vieraillaan piikkilangalle omistetussa museossa; tutustutaan mm. piikkilankaliitoksiin ja pohditaan toisen maailmansodan kaikkia L:n muotoisia piikkilangoista aiheutuneita arpia.

Vastaan tulee Amarillo ja Cadillac Ranch, joista jälkimmäisessä on 70-luvulla syntynyt taideteos pystyssä törröttävistä cadillacinpuolikkaista, joihin saa maalata graffiteja. Billy pääsee maalaamaan ensimmäisen graffitinsa.

Kohtaamme paikan nimeltä Midpoint cafe, Billy Conolly on saapunut puoleen väliin valtatie 66:sta.
Käymme myös aavekaupunki Glenriossa; osa pienistä kaupungeista tyhjentyi tien siirtymisen vuoksi. Gleriossa asuu kuitenkin ainakin yksi lehmä ja yksi nainen.

Santa Fe:n monikulttuurisesta kaupungista pääsemme Los Alamosiin, jossa tiedetään asuvan tohtoreita enemmän kuin missään muualla maailmassa. Tämä on kaupunki, joka oli pitkään salainen siellä kehitetyn atomipommin vuoksi. Atomipommin rakentajia on edelleen elossa ja Billy pääsee kuuntelemaan heidän kokemuksiaan ja tuntemuksiaan pommin valmistamisesta, sekä sen räjähtämisestä.

Arizonan Paysonin lähellä Billy kaataa pyöränsä kuperkeikkaa ja niinhän siinä käy, että kylkiluu murtuu ja polvi täytyy paikata. Se ei estä kuitenkaan ihmettelemästä rodeotoimintaa Paysonissa; jos pysyt 8 sekuntia jonkun eläimen selässä, näytät saavuttavan kaiken maineen ja kunnian?

Tämän osan viimeinen etappi on Monument Valley, joka sijaitsee Navajo- intiaanien mailla. Maisemat ovat John Waynen elokuvista tuttuja, hätkähdyttävän upeita maisemia. Billy tapaa myös paikallisen poppamiehen, joka pitää kylkiluunparantamisseremonian - tosin vastaa kännykkään kesken seremoniaa...

tv1/yle.fi/juttuarkisto/amerikanvaltatie 66

maanantai 1. huhtikuuta 2013

Paikka auringossa 1.4.2013 klo 13.25 mtv3

Aurinkomatkat täyttää 50 vuotta, minkä kunniaksi mtv3 näyttää tänään dokumentin, jossa seurataan matkailualan käänteitä eri vuosikymmeniltä ja kerrotaan suomalaisen matkailijan tarinaa.
Tänään 1.4.2013 mtv3 klo 13:25.
Tämän jälkeen myös sivulta katsomo.fi.