sas

tiistai 30. heinäkuuta 2013

All Inclusive- risteilyt tarjouksessa


Mainos Iltasanomista 30.7.2013. Dubain risteily oli minulle ihan uutta.
Tiedustelut risteilyistä: Loistoristeilyt.fi


Syksyksi lomalle

Matkatoimistojen kesäsesonki alkaa olla ohi, joten nyt on tarjouksia ja ehdotuksia runsaasti syksyksi. Toki se piristäisi mieltä nähdä kalenterissa loka- marraskuulle merkattu viikon reissu aurinkoon, vaikka nyt onkin ihan aurinkoista ollut kotimaassakin.

Syystarjouksia ja esittelyjä mm:
Tjäreborg.fi/kesä jatkukoon
Aurinkomatkat.fi/elokuun parhaat
Finnmatkat.fi/syyskuussa lämpimään

Alanyassa vatsatautiepidemiaa?

Lehdet ovat uutisoineet jo viikon verran Turkin Alanyassa velloneesta vatsatautiepidemiasta. Tauti on kaatunut pääasiassa ruotsalaisturistien niskaan, mutta nyt osansa ovat jo saaneet suomalaisetkin. Hieman ironista, että vatsatauti on koskenut pääasiassa turisteja, jotka matkailevat hotellissa nimelta Pascha Bay...
Nyt hotelli on kuitenkin desinfioitu, eikä uusia sairastuneita ole sen jälkeen ilmaantunut. Lisäksi huomautetaan, että kyse ei ole epidemiasta ja, että turistien vatsatautitapausten määrässä ei ole ollut muutosta.

Itse yhden kunnon turistiripulin ja salmonellankin sairastaneena totean, että aina mukaan pieni pullo vatsakatkeroa lentoasemalta, suomalaisia ripulilääkkeitä (tehoavat kuulemma meihin paremmin kuin paikalliskohteesta hankitut), sekä ruokasoodaa. Vatsakatkeroa otetaan hörppy tai kaksi totaalityhjennyksen jälkeen, tyhjään mahaan ja se saa usein taudin pysähtymään siihen. Sitten on muistettava nesteytys päälle ja parhaiten reissussa nestettä kehoon saa lisäämällä puoli teelusikallista ruokasoodaa lasilliseen vettä. Pari tällaista lasillista hissukseen alas ja sitten vettä tai limsaa lisäksi niin ei tarvitse lähteä sairaalaan nesteytykseen ja voimat palaavat nopeammin.

Näiden vinkkien myötä toivotan kaikille kuitenkin terveitä ja iloisia lomapäiviä=)

Iltasanomat/Alanyan vatsatautiepidemia
Iltalehti/Alanyan vatsatautiepidemia
Uutisaalto.fi/Alanyan vatsatautiepidemia
Yle.fi/Alanyan vatsatautiepidemia
Plazan matkalaukku/keskustelu Alanyan vatsataudista

perjantai 26. heinäkuuta 2013

Matkakuvia nyt Instagramissa

Rantapallon sivustoilla oli uutinen Instagram Travel Thursdayn rantautumisesta meille; Rantapallon toimittajat ja bloggaajat jakavat matkakuvia ja tunnelmia Instagrammissa ja voit ottaa ne seurantaan. Innokkaiden ja halukkaiden matkailijoiden ja kuvaajien on mahdollista myös jakaa omia matkakuvia ja vinkkejä.

Tutustu ja ota seurantaan: Rantapallo.fi/matkailu/uutiset/ideoita-ja-matkainspiraatiota-instagramista-taalta-loydat-parhaat-kuvat/

Peuran polun patikointireitti

Metsäpeuran mukaan nimetty Peuran polku on etelä- ja Länsi- Suomen laajin retkeilyreitistö, joka kulkee pääosin luonnontilaisten ja suojeltujen erämaiden maastossa Salamajärven kansallispuistossa, jonne retkeilyreitti päättyy, Salamaperän luonnonpuistossa, sekä Etelä- Sydänmaan suojelualueilla. Reitti kulkee Pohjois- pohjanmaalta Keski- Suomen puolelle ja on suomen toisiksi pisin retkeilyreitti, 115 km.

Alueella on tarjolla majoitusta mökeissä, leirintäalueella ja maaseutuhotellissa, sekä mahdollisuus erilaisiin ohjelma- ja oheispalveluihin.

Lisää enemmän Peuranpolusta:
Peuranpolku.fi
Luontoon.fi/Peuranpolku
Vaellusnet.com/Vaellustarinoita Peuranpolulta
Wikipedia/Peuranpolku

Onnibussilla Helsingistä Keski- Suomeen 28.7. illalla vain 15e

Onnibussilla on erikoistarjous Helsingistä Keski- Suomeen, Jyväskylään sunnuntaina 28.7.13. Matka ajetaan kolmeen ja puoleen tuntiin (sisältää vartin tauon) ja hinta on vain 15e.

Katso tarjous täältä: mennaanbussilla.fi

tiistai 23. heinäkuuta 2013

Silkkitie 30 päivässä

Ville Haapasalon sarjaa Silkkitie 30 päivässä esitetään tällä hetkellä Yle- Teemalla. Sarja on esitetty aiemminkin. Yle Areena näyttää sarjoja tietyn aikaa, joten tästä näyttää nettikatseluaika jo loppuneen, valitettavasti, mutta jos matkan kulku kiinnostaa, niin esittelyt etapeista ovat nähtävillä jaksoittain.

yle.fi/ohjelmat/Silkkitie 30 päivässä

Vr:llä kesän alelähdöt

Jos on tarkoitus matkustaa junalla jonnekin päin Suomea, niin muista katsoa sattuisiko osumaan Vr:n tarjousreitit kohdalle.

www.vr.fi

Thun, Sveitsi

Vielä jotain Sveitsistä, olen edelleen maisemien pauloissa. Thun on keskiaikainen, pieni kaupunki Thunersee- järven (Lake Thun) rannalla. Kaupunki näkyy ihanasti ylös vuorille, joten kun valtava, vanha linna osui silmiini, totesin, että tuo täytyy nähdä. Vanha kaupunki oli vielä tunnelmallisempi ja kauniimpi kuin osasin kuvitella ja rajoittui osin ihanasti linnanmuurin sisäpuolelle niin jokusen talon takaseinä oli jo muuria.
Kaupungissa on rautatieasema, joten esimerkiksi Bernistä on helppo ja nopea tulla Thuniin junalla.
Täällä on myös loistavat ostosmahdollisuudet vanhan kaupungin käsityöliikkeissä ja pienissä puodeissa, sekä Aare- joen uudemmalla puolella isoissa tavarataloissa ja kauppakeskuksessa. Kaupungin pohjoispuolella on myös kätevä iso parkkitalo, jos saapuu autolla, ja sinne hyvät opasteet.





Vanha kaupunki on jo itsessään nähtävyys, sen lisäksi kaupungin kirkko vuodelta 1330 ja linna, joka on rakennettu 1100- luvun lopulla. Linnan torneista on muuten upeat maisemat ja sieltä näkee kaupungin joka suuntaan; helppo hahmottaa uusi ja vanha osa kaupungista. Museoitakin kaupungista löytyy, jos on aikaa ja intoa kierrellä. Joen sulkurakennuksen läpi pääsee kävelemään ja Raatihuoneen aukiokin on käymisen arvoinen.
Linkkejä:
Myswitzerland.com/Thun
Raildude.fi/Thun (Tänne pääsee kätevästi junalla, jos on reilaamassa)
tarumatka.blogit.fi/sveitsi-thun (Matkakertomus Thunista)
Zoover/Thun nähtävyydet




lauantai 20. heinäkuuta 2013

Pallontallaajat

Pallontallaajat.net- sivuston ilme on uudistunut kesän aikana selkeämmäksi. Mielestäni sivusto on helpompi, siistimpi ja siitä on helppo löytää kiinnostavat artikkelit silmäilemällä.
Kiitos Pallontallaajille, oikein onnistunut uudistus!

http://www.pallontallaajat.net

Hotelli Rosenlaui

Pääsimme tutustumaan ihastuttavaan vanhaan (kyllä, rakastan vanhan ajan tunnelmaa ja kauniita vanhoja rakennuksia) hotelliin, jonka lähistöllä Alpeilta sulava jäätikkö muodostaa vesiputouksia ja vuoripuroja, sekä on kaivertanut vuorenseinään luolaston, jonne pääsee kävelemään (lämmin takki mukaan!). Vedestä on pakko kertoa jotain; se on maitomaisen väristä ja maistuu todella hyvälle, raikkaalle.

Hotelli Rosenlaui sijaitsee näissä upeissa maisemissa, jotka löysi tutkimusretkeilijä 1700- luvulla. Tunnelma hotellin pihalla on pysähtynyt ja levollinen, palvelu kohteliasta ja tyylikästä. Sisältä hotelli on säilyttänyt alkuperäisen ilmeensä huonekaluja ja vanhaa huoneenavaintaulua myöten. Ilmeisesti huoneisiin ei myöskään tule juoksevaa vettä, vaikka yleiset vessat olivat siistit vesivessat. Mikä parasta, täällä ei ole televisioita, ei internet- yhteyksiä, eikä myöskään kännykät kuulu (paitsi, kun kiipeät vähän korkeammalle vuorenrinnettä). Totesinkin jäätelöä syödessäni aurinkovarjon alla pihassa, että tämä, jos mikä olisi upea paikka viettää Honeymoon.
Hotelli on talviaikaan suljettu.

Tutustu: Hotel Rosenlaui




Meiringen, Sveitsi

Vielä jatketaan tuosta Sveitsistä, siellä on niin kauniita paikkoja. Pääsimme läheisesti tutustumaan Meiringenin kaupunkiin, jonka rakennukset olivat osittain ihastuttavia ja vanhoja ja toiset taas nykyaikaisia, jotka eivät tuntuneet lainkaan sopivan vanhojen talojen sekaan...
Meiringen on pienehkö, mutta vilkas kaupunki ja turisteja riittää sen verran, että hotelleja on runsaasti. Kaupungin lähistöllä on useita vesiputouksia ja patikointikohteita mm. jäätikölle saakka. Turisteja Meiringeniin tuo myös Sherlock Holmes- museo ja Sherlock Holmes- fanitapaaminen toukokuun 4:s päivä vuosittain. Hetken tämä ihmetytti, mutta Meiringenissä sijaitsee se kuuluista vesiputous Reichenbachfall, jonne Sherlock viimeisessä kirjassa (ja elokuvassa) putosi. Riechenbachfall näkyy itse asiassa rautatieaseman takana vuorenrinteellä.

Zoover/ Meiringen nähtävyyksiä
Tripadvisor/Meiringen


Meiringenin asema

keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Hotellipaketeista unohdettu yh- matkaajat

 Huomasin lehdessä Eeva Salmisen kolumnin, jossa pohdittiin tarjousten hotellipaketteja perheellisille; usein ne tosiaan ovat 2+2- paketteja. Tarjouksia voisi olla myös 1+1, jos matkustat yksin lapsen kanssa. Vähän aikaa sitten kirjoitin blogiini, että tarjouksessa oli extra- huone lapsille hotellissa, jotta aikuiset saivat olla rauhassa, tai jotta isommat lapset saavat oman huoneen. Minä olen kolumnin kanssa samaa mieltä siitä, että olisi syytä huomioida nykyään muunkin kokoiset kuin 2+2 perheet. On myös pienempiä ja suurempia perheitä. Eli hotelliketjuille terveisiä, että hotellipaketteja saisi räätälöidä erikokoisille perheille.

Bern, Sveitsi

Kävin tutustumassa Bernin vanhaan kaupunkiin, joka on muuten Unescon listalla sekin. Tämä kaupunginosa oli jaoteltu hyvin selkeästi kolmella kadulla, joista keskimmäinen johti kuuluisalle kellotornille, jonka takana puolestaan odotti parlamenttitalo ja aukio, jota reunustaa kolme pankkia. Vanhan kaupungin tämä osa on rakennettu kaavan mukaan ja talot ovat saman kokoisia ja värisiä. Vähän tylsää, mutta jahka innostui katselemaan ihastuttavia käsityöliikkeitä ja ravintoloita, jotka on avattu rakennusten entisiin hiilikellareihin, rakennukset saavat vähän eloa. Aare- joen ja muodollisesti rakennetun vanhan kaupungin väliin jää vanhaa kaupunkia, jossa rakennukset ovat värikkäitä, enemmän sellaisia, mitä usein miellämme "vanhan kaupungin" tyyliksi. Joen rannalla on ihastuttava näköalatasanne puistoineen ja kahviloineen, joka on oiva levähdys- ja maisemankatselupaikka. Joen ylittävän sillan toisella puolella on suosittu nähtävyys, suomalaisia karhuja. Karhut ovat rinteessä, jonne on hyvä näköala ja ne ovat ihasteltavissa ihan ilmaiseksi. Karhuista näin kolme ja ne olivat erittäin aktiivisia ja leikkisiä, joten uskoisin, että ne voivat hyvin.

Tunnelma Bernissä oli rauhallinen, vaikka väkeä on paljon. Lienee luonteenlaadussa, sillä liikenteessäkin tuntui olevan maltillista ja rauhallista ja ruuhkassakin kaikille annettiin tilaa.

Asema- aukion ylle on rakennettu moderni, kaunis katos, jotta sade ei haittaa bussia odottavia.

Kellotornia oli viiden aikaa katsomassa paljon turisteja.


tiistai 9. heinäkuuta 2013

Moottoripyöräilijöille USA:n top10- reitit

Lonely Planetin sivuilta löytyy artikkeli motoristeille, jotka haaveilevat reissusta Jenkkilässä. Pituuden ja maisemat ovat valittavissa (tosin pituudet maileissa); lyhin reitti on 50 mailia ja pisin reilut 2500 mailia.
Kiinnostaako California, Pohjois- Carolina, Texas, Montana, Wyoming, Utah, Maine, Florida, Louisiana, tai perinteinen Route 66...

Kurkkaa täältä: Lonelyplanet.com/usa's 10 best motorcycle roads

Maailmalla ollaan kiinnostuneita Helsingin ilmaisista nähtävyyksistä

Hauskaa, että jotenkin törmään näihin Helsinkiä koskeviin juttuihin koko ajan. No, tässä siis lisää; eli uutistoimisto AP on tehnyt matkailujutun Helsingin ilmaisista nähtävyyksistä ja vinkeistä ja se on kiinnostanut maailmalla kovasti. Osittain ilmeisesti siksikin, että olemme euroalueen vauraimpia ja samalla kalleimpia maita.

Tutustu artikkeeliin Iltasanomista: Iltasanomat.fi/matkailu/Helsingin ilmaiset nähtävyydet

lauantai 6. heinäkuuta 2013

Lentoparkki

Tänä kesänä/syksynä jätämme auton taas näppärään lentoparkkiin pariinkin otteeseen. Kokemuksemme lentoparkista ovat olleet vain ja ainoastaan hyviä. Kävin tarkistamassa lentoparkin sivuilta hintoja ja huomasin samalla, että jos liittyy kanta- asiakkaaksi, saa 15%:n alennuksen listahinnoista.

Lentoparkin sivuille: http://www.lentoparkki.fi

Vr:n kesäedut Veturi- asiakkaille

Veturi- asiakkaille on tarjolla Vr:llä hyviä kesäetuja, esimerkiksi alennusta hotelliöistä, kesäisestä risteilystä Vanajavedellä, ilmainen pääsy Powerparkiin, sisäänpääsy puoleen hintaan Rautatiemuseoon.

Nämä ja muita kesäetuja Vr:n sivuilta: Veturi- asiakkaan kesäedut 2013
Tarkista voimassaoloajat!

Kulttuurikävelyllä Helsingissä

Pauli Jokisen edellisen kirjan esittelyn yhteydessä törmäsin jo toiseen Helsinki- aiheiseen kirjaan: Jokisen ja Marja Väänäsen kirjaan Kulttuurikävelyllä Helsingissä. Kirjan avulla on helppo tutustua rakennuksiin, rakennustaiteeseen, museoihin ja kirjastoihin, sekä arjen muotoiluun tai siltoihin.
Kirja on ryhmitelty teemoittain karttoineen ja kuvineen.
Loistava opus myös Helsinkiä jo tunteville kulttuurin ystäville; kauniina kesäpäivänä voi valita mieleisen kulttuurireitin vaihtoehdoksi museokäynnille.
Hyvä esittely kirjasta löytyi mtv3- sivuilta, tutustu tästä: mtv3.fi/uutiset/kirjat

Muita esittelyjä kirjasta:
Minervakustannus.fi/kulttuurikävelyllä Helsingissä
Kotiseutuliitto.fi/kulttuurikävelyllä Helsingissä


Erilainen risteily Turkissa

Yogacruise.net- sivusto tarjoaa joogan harrastajille mahdollisuuden joogata auringon alla laivan kannella ja ihastella samalla vaihtuvia, upeita maisemia. Kuulostaa rauhalliselta ja miellyttävältä, eikö vain?
Matkat alkavat ja päättyvät Finikestä, joka sijaitsee n. 120km Antalyasta lounaaseen päin.

Yogacruise.net

torstai 4. heinäkuuta 2013

Bengtskärin majakka

Bentskärin majakka on avoinna 1.6 - 31.8 joka päivä klo 10 - 19.00. Majakka on pohjoismaiden korkein ja sijaitsee Saaristomerellä. Tarjolla majakassa on museo, vaihtuvia näyttelyitä, majoitus- ja kokoustiloja, kahvila, majakkaposti, kappeli (täällä olisi pitänyt mennä naimisiin!) ja upea merinäköala majakkahuoneesta.
Majakkasaareen pääsee omalla veneellä tai risteilyaluksella Kasnäsistä tai Rosalasta.
Saaren sivustolla kerrotaan selkeästi ja kattavasti historiasta, mitä siellä voi tehdä/nähdä, miten sinne pääsee, hinnat, aukioloajat ja muuta tarpeellista.
Ei olisi hullumpi idea viedä joku pyöreitä täyttävä tänne porukalla?

http://www.bengtskar.fi/


(kuva Googlesta, majakkaseura.fi)

Sunnuntaikävelyllä Helsingissä - 52 kävelyreittiä historiaa ja nähtävyyksiä

Kesälukemistovinkkejä- sivustolta huomasin ihastuttavan kirjan, joka liittyy edelliseen postaukseeni; Sunnuntaikävelyllä Helsingissä on kirja, joka esittelee 52 kävelyreittiä, joiden varrella saa katsella ja tutustua historiaan ja nähtävyyksiin. Kirja on yllättävästi ei- Helsinkiläisen Pauli Jokisen kirjoittama.
Näin ei- Helsinkiläisenä suurin osa kävelyreiteistä jää kyllä teoriatasolle, mutta kiva olisi tutustua, jos kirjan kirjastosta löydän.

blogs/helsinki.fi/Kesälukemistovinkkejä

Kirjasta lisää, sekä hintatietoja:
cdon.fi/sunnuntaikävelyllä helsingissä
vertaa.fi/sunnuntaikävelyllä helsingissä
rantapallo.fi/matkakirjat/sunnuntaikävelyllä helsingissä


Kaupunkihistoriallisia kävelykierroksia

Kesäisessä, kauniissa Suomenmaassa matkaileville ja kaupunkihistoriasta, kulttuurista ja taiteesta kiinnostuneille on tarjolla kävelykierroksia monissa kaupungeissa. Kävelykierroksia kannattaa selvitellä etukäteen kaupunkien info- sivuilta.

Tässä pari esimerkkiä, jotka Googlettamalla löysin:
Pori.fi/kulttuuri/satakunnan museo/kaupunkikierros
edu/raahe.fi/raahe-opas





maanantai 1. heinäkuuta 2013

Sokoshotelleissa lapsille lisähuone edulliseen hintaan

Sokoshotellit tarjoaa kohtuulliseen hintaan perheen lapsille lisähuonetta. Meidän on isona perheenä ollut aina otettava kaksi huonetta, mutta nyt niitä näköjään saa edullisesti vuoden 2013 loppuun saakka. Lisähuone on tarkoitettu kahdelle lapselle ja sisältää myös aamiaiset ja saunamahdollisuuden, kuten huoneet yleensä ja huoneita voi varata yhden/aikuisten huone.

Katso lasten lisähuoneiden hinnat kaupungeittain: Sokoshotels.fi/lasten lisähuone

Travellinkin suosikkikohteet kesälle 2013

Travellink- sivusto on koonnut suosikkikohteita kesälomalla ulkomaille haaveileville. Halvin lento + hotelli (5 yötä) paketti on Barcelonaan hintaan 369€. Istanbuliin, Lissaboniin ja Antalyaan pääsee reilulla 400 eurolla. Kallein kohteista on ihanan ihana Santorini, minne matka maksaa jopa 856€.
Santorinille saa lokakuun alussa helposti muuten äkkilähtöjä, matkailukausi siellä, kun päättyy lokakuun puolessa välissä.

Travellinkin suosittelemat kesäsuosikit täältä: Travellink.fi/suosikkikohteet kesälle 2013

Hotels.comissa jatkuu kesäale, lisäksi huomenna alkaa 72 tunnin ale

Hotels.com tarjoaa kesäalen lisäksi huomenna alkavan 72 tunnin alennusmyynnin. Kesäalennukset ovat voimassa aina 20.8.2013 saakka ja tämänkertainen 72 tunnin alennusmyynti 2 - 4.7.2013.

Muista hyödyntää tarjoukset!