sas

torstai 29. elokuuta 2013

Älypuhelinsovelluksia matkailijalle

Mondo.fi- sivusto esittelee seitsemän hauskaa älypuhelinsovellusta matkailijalle. Tykkäätkö katsella nähtävyyksiä tai ottaa valokuvia, tai ehkä nauttia erilaisista ravintoloista ja jakaa ideoita muille? Näistä sovelluksista löytyy jokaiseen makuun ja Mondo on osannut kertoa hauskasti perusteet jokaisesta sovelluksesta. Tässä lyhyt esittely: Tourpal - opastettu kaupunkikierros ammattioppaan selostamana, Postagram- lähettää kuvasi paperikorttina haluamaasi osoitteeseen, HopStop- tarkka reittiaikataulu/reittiopas suurkaupungeissa, JetLag Genie- kertoo kuinka tasaat aikaerorasituksen matkakohteessasi helpoiten, PinDrop- siirrä hyvät bongauksesi suoraan maailmankarttaa ja jaa ilo myös muille, Image it- on tarpeen, kun kielimuuri erottaa ja haluat kuvailla/piirtää asioita ja Airports by TravelNerd taas jakaa tietoa yli 50 lentokentästä, kuten lähtöterminaaleja, ravintoloita, kauppoja tai lentokentän pohjakartan.

Käteviä, eikö totta? Lue hauskat esittelyt, hinnat ja missä käyttöjärjestelmissä toimivat:
Mondo.fi/uutiset/pakkaa puhelimeen

Sas lopettaa lennot Helsingistä Prahaan ja Pariisiin

Rantapallo.fi- sivustolla oli uutinen, jonka mukaan Sas lopettaa lennot välillä Helsinki- Praha ja Helsinki- Pariisi. Syynä tähän olisi lentojen vähäinen kysyntä. Eli ilmeisesti Prahaan ja Pariisiin lennetään mieluummin muiden lentoyhtiöiden koneilla, sillä suosittuja ja käytyjä matkakohteitahan nuo kaupungit ovat...
Prahan lennot lopetetaan jo 5.9.13, kun taas Pariisiin lennetään vielä syyskuun lopulle saakka.

Rantapallo.fi/Sas lopettaa lentoja

maanantai 26. elokuuta 2013

Etsitään vinkkejä matkustamiseen lasten kanssa

Iltalehden matkailuosiossa etsitään vinkkejä eri- ikäisten lasten kanssa matkustamiseen, sekä pidemmistä ja lyhemmistä matkoista selviytymiseen ja matkakokemuksiin.
Täytyypä muistella ja seurata tulevaa reissua sillä silmällä, voi sitten antaa vinkkejä.
Itse katselisin mielelläni vinkkejä, jos vaikka alle 1- vuotiaan kanssa haluaisin reissuun. Toki olisi hauska lukea matkakokemuksista jonkin samantyylisen, isomman perheen osalta, jossa on eri- ikäisiä lapsia; minne kannattaa mennä, mitä tekemistä, ruoka tms.

Lukaise ja anna vinkkisi:
Iltalehti.fi/matkustus/vinkkejä lasten kanssa matkaileville

Vapaaehtoistyöhön Etelä- Afrikkaan isojen kissaeläinten pariin?

Jos kissat kiinnostavat koosta riippumatta, sekä vapaaehtoistyö ja tutustuminen Etelä- Afrikkaan, niin kannattaa käydä katsomassa Kilroyn sivuilla Wild cat Sancturyyn liittyvä matkapaketti. Vapaaehtoistyötä leijonien, gepardien ja muiden kissaeläinten parissa, majoitus, ateriat, koulutusta työhön...

Matkustavan kissaihmisen unelma? Voisin lähteä=)

Kilroy.fi/vapaaehtoistyö kissojen parissa Afrikassa

Ohjeita rinkan pakkaamiseen

Tässä lomareissun lähestyessä olen pohtinut ja pohtinut ison perheen tavaroiden pakkaamista ja sitä, mitä mukaan tarvitsee. Löysinpä onneksi rinkanpakkaamisohjeita pallontallaajien sivuilta, ne auttavat myös hahmottamaan ihan matkalaukunkin pakkaamista. Mutta onhan tuossa aina miettiminen, että mitä oikeasti tarvitsee, mitä saattaa tarvita ja kannattaako sellaisia "varulta"- asioita ottaa matkaan. Ja vielä, kun isäntä on enemmän sellainen "varulta" ja "paljon kanssa pärjää" -ihminen ja minulle taas riittää, passi, hammasharja, vaihtovaatteet ja kirja.

Pallontallaaja.net/rinkan pakkaamis- ja säätöohjeet

Egyptinmatkat talvikaudelta 2013- 2014 peruttu

Matkatoimistot ovat peruneet kaikki Egyptiin suuntautuvat valmismatkat Niilinristeilyjä myöten. Syynä on turvallisuus ja ulkoministeriön matkustusohje Egyptin tämän hetkisen tilanteen vuoksi. Ainakin talvikauden matkat 2013 - 2014, eli lokakuusta huhtikuulle, on peruttu ja tilannetta seurataan.
Matkan varanneille tarjotaan korvaavaa lomakohdetta.

Lue uutinen, enemmän tilanteesta ja ohjeita matkan vaihtamiseen:
Yle.fi/valmismatkat Egyptiin peruttu
Iltasanomat.fi/Egyptin matkat peruttu
Lentoposti.fi/Egyptinmatkat peruttu
Hs.fi/valmismatkat Egyptiin peruttu

perjantai 23. elokuuta 2013

Express- bus ja Tarkan Tiketti

Express- bussilla kulkevat ovat varmaan huomanneet, että halvimmalla tällä bussilla pääsee, kun nappaa lipun mahdollisimman ajoissa ennen matkaa. Tällöin on mahdollista saada Tarkan Tiketti- lippu, joiden hinnat ovat alkaen 2€. Tätä tikettiä ei voi varata meno- paluu- tyylisesti, vaan ensin on ostettava lippu yhteen suuntaan ja sen jälkeen lippu toiseen suuntaan.

Tutustu Tarkan Tikettiin: Expressbus.com/tarkantiketti

VR:ltä syksyyn ale- lähtöjä

VR tarjoaa myös alennusta syksyn junamatkoihin; lähtöjä alkaen 11 Eurolla. Mukavalta kuulostaa myös se, että jos ostat perhelipun kaksi kuukautta (60 vrk) aikaisemmin, saatat säästää jopa 50% lipun hinnasta. Ennakkolippuja on hyvä hankkia, jos suunnittelee vaikka syyslomareissun valmiiksi jo nyt.

Katso VR:n sivuilta kaikki tarjoukset: www.vr.fi

kaksi yötä Irlannin Dublinissa kahdelle 170€

Top10 matkatarjouksilta tuli mukava syys- tarjous Dubliniin pariksi yöksi. Kaksi yötä kahdelle hintaan 170€, kun normaali hinta olisi 270€.
Dublinista muistan kirjoittaneeni aiemminkin, joten löydät lisätietoa kaupungista hakemalla blogistani. Tiivistettynä kuitenkin, että Dublin on kivan kokoinen, iloinen ja kaunis kaupunki, jossa riittää nähtävää ja tutustuttavaa. Joukkoliikenne toimii hyvin ja on helppokäyttöinen, ihmiset avuliaita ja ystävällisiä antamaan ohjeita, pubi ja ravintolakulttuuriin kannattaa tutustua ja maistella kuuluisia viskejä ja oluita, käydä jopa panimossa tutustumiskierroksella, ja tietysti nauttia musiikista, jota pubeissa riittää iltaisin.

Hotellina tarjouksessa on Mespil, jonka lähettyvillä on teatteri, baareja ja pubeja. Grafton Streetin - ostoskadulle kävelymatkaa on n. 10 min.
Tutustu hotelliin: www.mespilhotel.com

Huom. Hotellidiili on varattava 30.8.13 mennessä ja matkustusaikaa on 30.3.14 saakka (tarkista diilistä päivät, jotka luetaan tästä pois!)

Dubliniin lentää Helsingistä ainakin Aer Lingus ja Norwegian.

Tarjoukseen tästä: Top10 matkatarjous/kaksi yötä Dublinissa kahdelle 170€

AirBalticin hurja alennusmyynti 27.8.13 puoleen yöhön saakka

AirBaltic aloitti hurjan alennuskampanjan ja myy lentojaan alennettuun hintaan aina 27.8.13 puoleen yöhön (GTM +3) saakka. Matkustusajaksi on luvattu 1.11.13 - 31.3.14 väli.
Lentoja Helsingistä, Turusta ja Lappeenrannasta, hinnat alkaen 29€/suunta.

Varaa vaikka hiihtolomaa silmällä pitäen?
Airbaltic.com/alennuskampanja

tiistai 20. elokuuta 2013

Kaikki irti välilaskusta

Rantapallo.fi oli tutustunut siihen, miten saada enemmän irti stopoverista. Näitähän tulee varsinkin kaukomaille matkustettaessa. Jos on yhtään voimia, viitseliäisyyttä ja seikkailunhalua, tämän ajan voi hyödyntää piipahtamalla tutustumassa ko. kaupunkiin, yöpymällä mahdollisesti hotellissa mukavammin kuin lentokentällä (jos sopii aikatauluun ja on järkevää), käydä ostoksilla tai syömässä hyvin.
Tutustu artikkeliin ja suunnittele stopoverisi huolella:
Rantapallo.fi/stopover-abc

Sas tarjoaa miljoona lentoa halvalla

Nyt kannattaa katsastaa Sas:n lentotarjoukset, sillä tarjoavat alennettuun hintaan 1 000 000 lentoa. Varausaikaa on 27.8.2013 saakka ja matkustusaikaa tammikuun 2014 loppuun (huom! USA:n ja Aasian matkustusajasta poisluettu joulun- ja uudenvuodenaika, mutta jatkuu maaliskuun 2014 loppuun).

Katso tarjous: Sas:n miljoona alennuslentoa

Hotels.com:n elokuun 48h alennus alkaa

Hotels.com tarjoaa taas 48h:n alennuksen, joka on voimassa 20 - 21.8.2013.
Varaa hotelli vaikka syksyn viikonloppureissulle täältä: Hotel.com/elokuun 48h alennukset

lauantai 17. elokuuta 2013

Retkeilykirjoja

Näin syksyn koittaessa ja ilman viiletessä luontoretket kutsuvat kummasti. Itse nautin luonnossa kävelemisestä, mutta ihan kodin lähimaastossa tai mustikka ja sienireissuista, sen enempää en ole retkeillyt. Jotenkin olen ajatellut, että se on liian haasteellista lasten kanssa ja odotellut, että jos sitten joskus kahdestaan. No, näyttää siltä, että nämä ajatukset ovat ihan omiani, sillä retkeily luonnistuu lastenkin kera päiväretkinä ja hyvin suunniteltuina pidempinäkin retkinä.
Haaveilemiseen ja suunnitteluun löytyy oivallista kirjallisuutta kattavasti seuraavalta sivustolta:
Luontoon.fi/retkeilykirjallisuusluettelo

Ja suunnittelemaan syksyistä luontoretkeä!

Uusi opas retkeilyn ystäville

Jouni Laaksoselta on ilmestynyt Retkeilijän opas- niminen kirja jossa kerrotaan retkeilystä kattavasti erätaitojen opastuksesta erimittaisten retkien suunnitteluun ja varustukseen. Kirjassa on luku muunmuassa päivä- ja perheretkeilystä.

Otava.fi/Retkeilijän opas
Erälehti.fi/Retkeilijän opas
Outa.fi/Retkeilijän opas (hyvä artikkeli kirjasta!)
Hintaseuranta.fi/retkeilijän opas
Adlibris.com/Retkeilijän opas

Aku Hirviniemeltä matkailuohjelma

Useassa lähteessä on mainittu, että Aku Hirviniemi kuvaa matkailuohjelmaa muunmuassa Aasiassa ja Etelä- Amerikassa. Ohjelmasta kerrotaan lisää syksyn aikana, mutta luvassa on kuulemma hauska sarja. Saa nähdä? Odottelemme.

mtv3/viihde/Hirviniemeltä matkailuohjelma
iltalehti/viihde/Hirviniemi maailmalla

maanantai 12. elokuuta 2013

Maailman upeat museorakennukset

Iltalehden nettisivuilla oli artikkeli maailman upeimmista museorakennuksista, jotka kiinnostavat jo ulkokuoreltaan (siis arkkitehtuuriltaan), sisällöstä puhumatta sen enempää. Joukossa on museoita Ranskasta, Saksasta, Usasta, Meksikosta, Qatarista, Espanjasta, Brasiliasta, Kanadasta, Tokiosta ja Italiasta.
Huomasin joukossa myös yhden tutun museon, jossa olen vieraillut, nimittäin Berliinin Juutalaismuseon. Uusi osa museosta oli onnistuttu rakentamaan ahdistavaksi ja osia siitä oli sisältäkin hyvin synkkiä myös valaistukseltaan. Sopi tunnelmaan ja itse näyttelyyn, joka oli upea ja puhutteleva, mutta olin kovin helpottunut päästessäni ulos.

Iltalehti.fi/mielettömät museot

Lennonjohtajien kiistoista lentoposti.fi- sivustolla

Lennonjohtajien yhdistysten jäsenten työnseisaukseen liittyviä uutisia ja asian vaikutusta lentoliikenteeseen on helppo seurata ilmailualan uutisia julkaisevalta lentoposti.fi -sivustolta.

Jaakon matkassa 160 sivua

24 matkatarinaa pitkän kokemuksen maailmanmatkaaja Jaakko Selinin reissuilta. Tämä kirja matkalle mukaan tai syksyn pimeinä iltoina sohvalle.
Kirjan mainoksen bongasin MeNaiset lehdestä (32-33/2013). Kestotilaajan etuna kirjan saa edullisemmin, mutta kohtuullisella hinnalla sitä näyttää myyvän myös Adlibris.

Adlibris.com/Jaakon matkassa
Jaakonmatkassa.fi






lauantai 10. elokuuta 2013

Reissaajan klassikkovirheet

Huomasin iltalehden matkapalstalla artikkelin reissaajan pahimmista virheistä- klassikot. Ja kas, että huomasin tehneeni niistä jo aika monta... Kaikkienhan ei ole pakko opetella kantapään kautta ja fiksukin saa olla, joten varaudu etukäteen ja vältä klassikot.

Iltalehti.fi/matkailu/reissaajan klassikkovirheet

Lyon, Ranska

Lyonista olen tainnut pyyhkäistä ohi, eikä muistikuvia siitä juuri ole, mutta nyt ystäväperheen lapsukainen lähtee lähistölle viettämään vaihto- oppilasvuottaan, joten tuli etsittyä tietoa kaupungista enemmänkin.
Itä- Ranskalaisen Lyonin historia ulottuu Rooman valtakunnan ajalle ja se on perustettu n. 42 eaa, tosin toisella nimellä. Ranskan taloudelliseksi keskukseksi Pariisin rinnalle se nousi 1400- luvulla ja on edelleen Ranskan toiseksi suurin metropoli. Kaupungissa on vajaa 500 000 asukasta ja esikaupunkialueineen kuitenkin lähes kaksi miljoonaa.
Kaupunki sijaitsee strategisesti hyvällä paikalla sillä keskustan läpi virtaavat sekä Rhône-, että Saône- joet.
Junalla Pariisiin on matkaa pari tuntia, sekä Marseilleen tunti. Kaupungissa on useampi yliopisto, sekä hyvät kulkuyhteydet: Metroverkosto rakennettiin jo 1970- luvun alussa, raitiovaunu- ja bussiverkostot toimivat ja turistit pääsevät Fourvièren kukkulalle myös kahdella köysiradalla.

Nähtävyyksiäkin riittää: Eiffel- tornia muistuttava pieni torni, Kansallisooppera, 1960 suunniteltu luostarirakennus, Fourvièren kukkalan Basilica- kirkko ja samaisella kukkulalla sijaitsevat roomalaisen amfiteatterin rauniot. Lyonissa on lisäksi monipuolisia museoita ja kauniita puistoja. Ruokakulttuuri on kehuttua, sillä alue on ollut jo vuosisatoja tunnettu gastronomiastaan.
Tutustumisen arvoinen on myös Lyonin vanhakaupunki, joka on yksi Unescon suojelukohteita.

Lyonista enemmän:
Rantapallon Lyon
Wikitravelin Lyon
www.en.lyon-france.com/kaupunkia turisteille
Matkusta.fi/Lyon
Matkailu-opas.com/Lyon
Wikipedian Lyon

tiistai 6. elokuuta 2013

Unkariin kuumanlähteen rannalle kaksi yötä kahdelta 149€

Top10 matkatarjouksilta tuli ihana tarjous Unkarin Hévízin järvelle, joka sijaitsee Balatonjärven eteläkärjessä, ja on Euroopan suurin kuumalähde ja vesi on talvellakin 23 - 35 asteista. Tällä lähteellä/vedellä sanotaan olevan parantavia vaikutuksia ja siksi roomalaiset aikoinaan matkustivat järvelle. 149€:n tarjous sisältää kaksi yötä kahdelle hotelli Hévítsissä puolihoidolla, eli aamiaisella ja valinnan mukaan lisäksi lounas tai illallinen. Hintaan kuuluu 3h:n lippu Thermal lake spa:han, sekä kylpylän kauneushoidoista 10%:n alennus (muistathan varata hoidot etukäteen). Oikea hinta tälle lomalle olisi 262€.
Lomaa on helppo jatkaa pidennetyksi viikonlopuksi ostamalla tämä diili kaksi kertaa.

Hévitsín vanhassa kaupungissa on nähtävänä runsaasti vanhoja rakennuksia, kirkkoja, kävelykatuja ja puutarhoja. Lähistöllä oleviin viinitiloihin on myös mahdollista tutustua.

Diili on voimassa vain 30.9.2013 saakka.

Tutustu hotelliin: Hotelli Hévíz
Diiliin: Unkarin Hévíz kaksi yötä kahdelle 149€

Lentoja esimerkiksi täältä: Vertaa/top10/matkatarjoukset/lennot

Lisää Hévíz:stä:
TurunSanomat/matkailu/Balaton
Napsun Héviz
Iltalehden Héviz
Plazan matkalaukku/Balaton- järvi


Top10 matkatarjouksilta alennuskoodi hotels.com:iin

Top10 matkatarjoukset repäisevät ja lupaavat lukijoilleen alennuskoodin hotels.com:iin. Juuri parhaillaan on meneillä (6 - 8.8.13) hotels.com:n 72 tunnin alennusmyynti, joten sinulla on mahdollisuus tällä koodilla tempaista hotelli jopa 55% alennuksella. Koodi on voimassa 11.8.13 saakka ja matkustusaikaa on luvattu aina maaliskuun 2014 loppuun saakka.

Hyödynnä: Top10matkatarjoukset/ hotels.com -5%

maanantai 5. elokuuta 2013

Helsinki Card

Oletko jo tutustunut Helsinki Cardiin? Se on voimassa 1 - 3 vuorokautta ja sillä pääset matkustamaan Helsingin sisäisessä liikenteessä, sekä ilmaiseksi sisään suosituimpiin nähtävyyksiin, se kattaa venekuljetukset ja pääsymaksut Suomenlinnaan, ilmaisen kiertoajelun, sekä alennuksia ravintoloissa.

Uusimmassa Yhteishyvä- lehdessä tarjotaan alennusta Helsinki Cardeista S- ryhmäläisille. Jos suuntaat vielä Helsinkiin tänä syksynä, saat kaupunkilomasta ja nähtävyyksistä enemmän irti, sekä kulkemisesta vaivattomanpaa. Tämän tarjouksen vieressä oli muuten ilmoitus alennuksesta Linnanmäen Hupirannekkeesta, jos haluaa hupia päivään.

Tutustu kortin sisältöön ja käyttöön: Helsinkiexpert.com/citycard


Hotels.com:ssa 72 tunnin alennusmyynti 6 - 8.8.13

Hotels.com tarjoaa taas meille 72 tunnin alennusmyynnin kesäkauden hiipuessa kohti syksyä. Nopeimmat ehtivät ensin 6 - 8.8.2013?
Jos sinulla on kohde mielessä, katso blogissani esittelemistä hakukoneista jollakin lennot ja varaa Hotels.com:sta huokeat yöt. Reippain mielin kohti syksyä ja syyslomaa.

Hotels.com 72 tunnin alennusmyynti

Atrenaalin vaijeriseikkailupuisto

Lappeenrantaan avattu Atrenaalin vaijeriseikkailupuisto on koko perheelle tarkoitettu luontoon rakennettu kiipeilyä ja vaijeriliukumista yhdistävä puisto.
Turvallisuudesta on huolehdittu hyvin ja ratoja on eritasoisia, jotta kaiken kokoiset ja kuntoiset pääsevät puistossa seikkailemaan.
Mukaan tarvitset kunnon ulkovaatteet- puisto on auki läpi vuoden, säävarauksella- sekä tukevat kengät ja hanskat.

Rantapallon artikkeli seikkailupuistosta
Seikkailupuisto Atrenalin sivut
Go Saimaa.com/Atrenalin seikkailupuisto

Porvoo

Porvoossa vierailin muutama kesä sitten kauniina helteisenä päivänä. Vanhan kaupungin lähistöltä löytyi parkkipaikka, tuurilla. Ja sieltä askeleet mukulakivikatua pitkin ylös kirkolle. Kirkko oli upea nähtävyys ja maalaukset siellä erikoisia muihin kirkkomaalauksiin verrattuna; löysin mm. yksisarvisen kuvan seinältä...
Kirkko on upea nähtävyys, mutta koko tuo keskiajalla rakennettu kaupunginosa vie ajantajun, varsinkin, kun istut syömään ranta- aittaan, jossa ravintolahenkilökunta on pukeutunut keskiaikaisiin vaatteisiin. Ranta- aittojen ravintolat ja teranssit ovat kesällä syystäkin suosittuja, sillä rannassa on ihana vilvoitella tässä vanhassa tunnelmassa. Kirkon lähellä oli (ainakin muutama vuosi sitten vielä) Suomen pienin suklaatehdas, jonka myymälään mahtui muutama ihminen jonottamaan paikallisia herkkuja.
Vanhassa kaupungissa oli runsaasti pieniä käsityöpuoteja ja historiallisia rakennuksia. Alue on sen verran pieni, että sitä on helppo kävellä ristiin- rastiin, mutta kaava on keskiaikaisen, ainutlaatuisen mosaiikkimainen ja sokkeloinen johtuen siitä, että tontit näyttävät olevan mitä erikoisimman mallisia.
Harmi, että puutarhoihin ei päässyt kurkistelemaan - paitsi niillä pihoilla, jotka olivat kadulle auki.
Ei ole ihme, että tämä 1300- luvun lopulta peräisin oleva kaupunginosa paloi pahasti vuonna 1760; talojen räystäät ja seinät ovat paikkapaikoin lähes kiinni toisissaan, joten palon oli helppo levitä...

Tutustu ja ihastu:
visitporvoo.fi/fi/nae/vanha_porvoo
Opastetut kävelykierrokset vielä 9.8 saakka

Pekingin ilmanlaatu

Pekingin ilmanlaatu on puhututtanut jo alkuvuodesta saakka. Eri lähteiden mukaan se on ollut hetken aikaa jo historiallisen huono. Tämä on viime aikoina vaikuttanut siten, että turistimäärä kaupungissa on laskenut huomattavasti. Itse olin suorastaan yllättynyt siitä, miten kova savusumu oli jo vuonna 2011, sillä aurinkoa ei taivaalla näkynyt lainkaan, vaikka se periaatteessa paistoi pilvettömältä taivaalta... Taivas näytti siltä, kuin olisi ollut ukkonen tulossa koko ajan. Osa ihmisistä kulki kaupungilla hengityssuojain kasvoilla ja kieltämättä kävi mielessä, että tuo saattaisi olla tarpeen...

fi/gbtimes.com/Pekingin ilmanlaatu/tammikuu 2013
Kaleva.fi/Pekingin ilmanlaatu/elokuu 2013

torstai 1. elokuuta 2013

Vuoden 2013 matkakuvasatoa Matkaopas- lehdessä

Matkaopas- lehden kuvakilpailun voittaja ja muuta satoa: Matkaopas- lehti 5/2013 esittelee nettisivullaan kilpailun voittajakuvan Meksikon rannalta, sekä lehdessään 20 parasta. Lehdessä on myös kunnon artikkeli Karibian risteilyistä, joten ehkä se on napattava kauppareissulta kainaloon ja luettava viikonlopun luvatuissa helteissä...

Vuoden 2013 matkakuvakilpailun voittaja

Turun saariston lumo ja hiljaisuus Lonely Planetin otsikoissa

Lonely Planet Traveller- lehdessä on juttu Suomesta, lähemmin Turun saaristosta. Saaristossa kuvasi James Bedford ja kuvat ovat todella suomalaisia imartelevan kauniita kertomuksia meidän hiljaisesta luonnostamme (ja korvapuusteista). Kelpaa mainostaa Suomea.
Lue Lonely Planetin sivuilta: Lonelyplanet.com/europe traveller tips

Tutustu Traveller- lehteen tästä: http://www.lonelyplanet.com/magazine/

Syksyn kaupunkireissut ja myöhäiset kesälomat

Edelleen samasta aiheesta - eli Travellink.fi- sivusto esittelee myös lomamatkatarjouksia myöhäisen kesäloman pitäville ja kaupunkilomia syksyksi muutaman päivän vaihtelua/lomailua kaipaaville.
Tarjontaan kannattaa tutustua: www.travellink.fi

Tjäreborg puolestaan ehdottaa syksyn kaupunkilomakohteeksi lisääntyneiden kuninkaallisten Lontoota, kaksi vuorokautta hintaan 253e (sisältäen lennot ja hotellin). Elo- syyskuulle luvassa lomatarjouksia.
Tjareborg.fi