sas

maanantai 30. syyskuuta 2013

Hotellimaailman tarjouksia syyslomalle ja ennakkotarjousta Jouluun...

Hotellimaailma tarjoaa alennuskoodit 1000 nopeimmalle syyslomalle. Koodi on voimassa 27.10 asti ja sillä saat huoneen alkaen 69€/yö. Alennuskoodi on SYYSLOMA.

Joulupaketteja on tarjolla ennakkoon, mikäli mielii viettää valmiin ja rentouttavan Joulun kylpylässä tai hotellissa: Hinnat alkaen 235€/hlö/2 yötä. Alennuskoodi JOULUENNAKKO on voimassa 31.10.13 asti.

Tarjousten hotellit ja varmistukset koodeista täältä: Hotellimaailma.fi

Hotels.com aloittaa lokakuun 72 tunnin alennukset huomenna!

Hotels.com -sivusto tarjoaa lokakuun 72 h:n alennukset 1 -3.10.2013. Kampanjassa tarjoillaan hotelliöitä jopa puoleen hintaan. Matkustusaikaa on 30.11.13 saakka, joten syyslomayöt kannattaa bongata täältä:

Hotels.com

perjantai 27. syyskuuta 2013

Mondossa Skotlannin Edinburghista, sekä uusi Skotlanti-opas

Olen kirjoittanut aiemmin blogissani matkavinkeista ja nähtävyyksistä Edinburghissa ja nyt kaupungista löytyy ihana artikkeli uusimmassa Mondo- lehdessä. Artikkelin on kirjoittanut Eeva Simola, joka on myös tuoreimman Skotlannista kertovan Mondo- oppaan takana, joten asiantuntemusta riittää.

Tutustu uusimman Mondon sisältöön verkkosivuilta: Mondo.fi/Mondo7/13

Ja Mondon oppaat (jossa uusin Skotlanti- opas myös!): Mondo.fi/oppaat

S- ketjun bonusta kerryttävät matkat S- kanavalla

Lokakuun Yhteishyvälehdessä (2013) kerrotaan uutisia S-bonusta kerryttävistä matkoista  ja hotelleista, joille pääsee nyt kätevästi S- kanavan kautta. S- ryhmän valtakunnallisia matkakumppaneita ovat Aurinkomatkat, Viking Line, Pohjolan Matka ja Hertz, minkä lisäksi ryhmällä on vielä paikallisia kumppaneita matkailusaralla, kuten esimerkiksi Eckorö Line.
Hotelleista alennusta/bonuksia saa Sokos Hotelleista, sekä Radisson Blu hotelleista.


Bonuskortin omistajat/kiinnostuneet: S-kanava/matkailu/ajankohtaista

Sokoshotels.fi
Radissonblu.fi

S- ryhmän oma matkablogisivusto: Pienimaailma.fi

Travellink tarjoaa alennuskampanjan suurkaupunkimatkoista

Travellink ilahduttaa syksyä tarjoamalla matkoja suurkaupunkeihin jopa 30%:n alennuksella. Alennuksen saat hotellista, joka on valittavana kuudesta vaihtoehdosta/kaupunki. Hotellivaihtoehdoissa on alennusprosentti kivasti näkyvillä ja parhaat viedään todennäköisesti ensin...
Kaupunkivaihtoehdot ovat herkullisesti New York, Lontoo, Pariisi, Barcelona ja Rooma.

Kurkkaa täältä: Travellink.fi/alennuskampanja suurkaupunkimatkoista

maanantai 23. syyskuuta 2013

Turkkilainen Hamam

Haa, sattuipa heti rantapallon sivuilta silmiin Turkkilaisen kylpylän ABC. Tämä olisi pitänyt nähdä jo ennen matkaa niin ei olisi tarvinnut ihmetellä mitä tapahtuu. Kokemus kuitenkin oli positiivinen ja aion mennä uudelleenkin, jos Turkissa olen. Se määrä, mitä kuollutta ihoa lähti, näytti aika äklöltä, mutta tuntui puhdistavalta ja kokonaisuudessaan oikein rentouttavalta hierontoineen kaikkineen. 
Kävimme Hamamissa heti loman ensimmäisenä päivänä, mikä oli hyvä, sillä jos iho sattuu yhtään punoittamaan auringon jäljiltä, käsittely olisi tuntunut kovin tuskaiselta voimakkuudessaan.

Alanya, Turkki

Alanya on nyt sitten koettu valmismatkana, ihan all- inclusive. Ensimmäinen sellainen minun elämässäni. Tämä taisi olla loma isolla L:llä; lämpöä, lämmitä merivettä, säännöllistä ruokailua, löhöilyä altaalla, rentoutumista, ostostelua, päivä merellä. Ja Turkkilainen Hamam tuli tietysti kokeiltua.
Lähtisinkö uudelleen? Voisin lähteä. Tämä sopi hyvin perheen lomakohteeksi, kun meilläkin on eri- ikäisiä lapsia. Vesipuistoissa (niitä on lähistöllä useampi) riittää riemua kaiken ikäisille (myös isät näyttivät nauttivan) ja keskustassa riitti ostosmahdollisuuksia teini- ikäisille ja aikuisille, kulkeminen bussilla ja taksilla oli helppoa ja altaalla oli turvallista uiskennella pienimmäisenkin, joka meren rannassa tyytyi tekemään hiekkalinnoja, eikä uskaltautunut suuriin aaltoihin.






Päivä merellä oli hauska ja isommat lapset innostuivat uimatauoilla hyppimään mereen yläkannelta asti. Satama oli kaunis ja Alanyan kaupunki upea katsella mereltä käsin. Nähtiin myös uiskentelevia, isoja kilpikonnia ja saatiin väriä pintaan. Laivassa oli myös mahdollisuus mennä varjoon pelaamaan ja leikkimään.

Nähtävyyksiä tällä lomalla ei juuri tullut nähtyä, vaikka niitäkin Alanya tarjoaa; vanhaa keskustaa, tippukiviluolia, sataman korkea torni, jossa museo, vanha linnake vuorella, arkeologinen museo... Mutta vanha merirosvoluola tuli nähtyä mereltä käsin, sekä pari muuta luolaa ja linnake päivä- sekä iltavalaistuksessa. Ja keskustasta löytyi Starbucks- kahvila.

Koko viikko oli aurinkoinen, helteinen, mutta illat viilenivät niin, että kaupungilla ja rantakadulla oli kiva kävellä ja katsella. Toinen viikko olisi mennyt sujuvasti tähän perään; olisin käynyt tippukiviluolissa ja noin tunnin matkan päässä sijaitsevassa kanjonissa, sekä kalkkikivimuodostelmilla, joka oli Unescon listalla. Jäi siis jotain nähtävääkin, jos toisen kerran lähtisi. Voisi ottaa äkkilähdön, nyt kun kaupunki on tuttu.



Matkapassi, Puerto Rico

21.9.13 matkapassi- ohjelmassa vierailtiin Puerto Ricossa Zay Hardingin johdolla. Ohjelmassa esiteltiin tätä Karibian maata (joka kuuluu muuten Yhdysvaltoihin, vaikka on osin itsehallinnollinen) yllättävän kattavasti ja huomioon otettiin myös historia, sekä siitä johtuvat poliittiset näkökulmat.
Kierros Puerto Ricossa aloitettiin pääkaupunki San Juanista ja sen historiasta, käytiin sademetsää ihastelemassa El Yunquessa, sekä katsomassa kaunista Viesquen saarta ja kuinka sen luontoa yritetään palauttaa ennalleen sotilaiden ja kemikaalien jäljiltä. Ohjelman loppupuolella tutustutaan myös yhteen maailman suurimmista observatorioista maan keskiosissa, sekä Jauyuan kaupungissa saaren alkuperäisasukkaisiin. Ohjelma sisälsi myös pari ihanaa hotelli- esittelyä, sekä runsasta hyväksi ja pehmeäksi luokitellun kahvin juontia.

Suosittelen: Yleareena/matkapassi/PuertoRico

torstai 19. syyskuuta 2013

Maailman äärilaidoilla

Is Tv:n viisi- osaisessa sarjassa tutustutaan erilaisiin asioihin, ihmisiin ja tapahtumiin maailmalla. Tätä matkailuohjelmaa vetävät Alex Leander ja Vesa Salmi vieraillen mm. Kuala Lumpurissa, Malakassa ja Singaporessa. Tai siis niiden äärilaidoilla...

Tutustu ohjelmaan, katso jaksot täältä: Iltasanomat/tv/maailman äärilaidoilla

AirBalticin syysale alkanut 19.9.13

AirBaltic on aloittanut kolmipäiväisen syksyn ale- lentojen myynnin tänään 19.9.13. Ale- lentoja myydään siis 22.9.13 saakka ja matkustusaikaa niissä on 25.10 - 31.12 asti.
Tarjouslentoja lennetään Helsingistä, Lappeenrannasta ja Turusta.

Varaa omasi: AirBalticin lentoale

keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Minnematka.com

Minnematka.com- sivusto tarjoaa kattavan linkkilistan matkatoimistoista valmismatkojen ja majoitusvaihtoetojen hakua varten, sekä tarjouksia ja äkkilähtöjä eri matkanjärjestäjiltä. Lisäksi sivustolla on matkainfoa, matkakertomuksia, kohdekuvauksia ja valokuvia kohteista.

Tutustu: Minnematka.com

Vierailu Viistokujalla

Potter- fanina yllätyimme positiivisesti tyttäreni kanssa, kun löysimme netistä tiedon Google- mapsin Viistokujasta. Mikä ihana idea; päästä kävelemään elokuvan kadulla. Nyt kun vielä pääsisi virtuaalisesti tutkailemaan Tylypahkan linnaa...

Google- mapsilla olen seikkaillut matkan jälkeen tutuissa maisemissa mm. Santorinilla ja Alanyassa.

Tästä suoraan Viistokujalle: Google-maps/Viistokuja

Aiheesta:
Viikonloppu.com/Googlemaps kartoitti Viistokujan
Iltalehti.fi/googlemapsilla Viistokujalle

Pietariin junalla muutamalla kympillä

Vr:n Allegro- juna vie Pietarin keskustaan muutamalla kympillä, lähtökaupungista riippuen; Helsingistä pääsee Pietariin alkaen 39€, Kouvolasta alkaen 26€, Lahdesta 30€, Kuopiosta 54€, Jyväskylästä 84€ ja Oulustakin alkaen 75€.
Katso Allegro- junan muut lähtökaupungit: Vr.fi/Allegro Pietariin

Pietarista löytyy tietoa hakemalla blogini hakukentästä.

sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Maailman omituisin hotelli Kiinassa?

Kiinan Huzhouhin on rakennettu ehkä maailman omituisin, ainakin mielenkiintoisin, hotelli nimeltä Sheraton. Hotelli on lähes ympyrän muotoinen arkkitehtoninen taidonnäyte veden päällä.
Huzhou sijaitsee 160 kilometrin päässä Shanghaista, jos haluat tätä hotellia lähteä kokeilemaan.

Lue artikkeli hotellista: Travel.cnn/Sheraton Huzhou

Hotellia varaamaan: Hotelli Sheraton Huzhou

(kuva cnn:n sivulta)

Travellinkin viikonloppumatkat räätälöitynä

Travellink tarjoaa viikonloppumatkoja räätälöidyille matkatyypeille. Kiinnostaako seikkailut, yöelämä, kulttuuri, romantiikka vai harmonia? Mitä haluat viikonloppulomaltasi?

Tutustu ja katso tarjoukset: Travellink.fi/fallinlove- syksykampanja

tiistai 10. syyskuuta 2013

Hotels.com:ssa alkaa tänään syysale!

Mikäli reissuhammasta kutkuttaa, nyt kannattaa tarttua Hotels.com:in syysaleen, jossa mahdollista saada hotelliöitä tavallista halvemmalla. Joissakin hotelleissa näyttää olevan niin, että kun varaat kaksi yötä, säästä 15% ja kolme yötä niin säästät 20%, toisissa taas alennusta muuten vain.

Tartu tarjoukseen: Hotels.com

Budva, Montenegro

Apollomatkojen uutuuksien yhteydessä törmäsin (kummallisen kuuloiseen) Budvaan ja lähdin etsimään siitä enemmän tietoa.
Budva on Adrianmerenrannikon vanhimpia asustuskeskuksia, noin 2500 vuotta vanha kaupunki. Sen miehityshistoria on monimuotoinen ja kaupunki onkin kuulunut ainakin kahdeksan eri vallan alle. Nykyisin se on Montenegron tärkeimpiä matkailukohteita hiekkarantoineen ja välimerellisine arkkitehtuureineen. Asukkaita kaupungissa on n. 16 000 ja ilmasto siellä on mukavan välimerellinen, kuten useissa etelä- Euroopan matkakohteissa.
Nähtävyyksistä vanhakaupunki tuhoutui 1979 maanjäristyksessä pahoin, mutta on entisöity turistien iloksi. Lisäksi löytyy museoita, pieniä puoteja, kahviloita, satama, ranta ja vuoristo.
Budvan rannalla sijaitseva pieni saari, Sveti Stefan, ei ilmeisesti enää ole nähtävyytenä käytössä vaan siellä toimii luksus-hotelli, joten, jos haluaa tutustua saareen, pitää varata majoitus hotellista...

Tutustu Budvaan:
Minnematka.com/Budva (vuodelta 2009)
Iltalehti/matkailu/Budva
Plaza.fi/matkalaukku/Budva
Tripadvisor/Budva
Rantapallon Budva
Wikitravelin Budva
Napsun Budva
Visit-Montenegro.com/Budva

Kuvia: Googlen kuvat Budvasta



Milanossa kaksi yötä kahdelle 158€

Vai lähtisikö Barcelonan sijasta Milanoon jouluostoksille? Nyt olisi mahdollisuus varatta Top10- tarjous myös sinne; kaksi yötä kahdelle aamiaisella 158€ (ovh 318€). Milanossa käyneenä kaksi päivää saattaisi riittää täsmäiskuna kaupunkiin, mutta muutenhan tämä diili on mahdollista ostaa kahtena, jolloin voit koluta kaupunkia 4 päivää (ihanat joulutorit!) ja nauttia tunnelmasta pidempään.

Milanosta ja sen nähtävyyksistä olen kirjoittanut blogissani, joten hakemalla esittelyjä/kohteita/matkakertomuksia, löydät linkkejä ja vinkkejä.

Diilin hotellin kotisivut: Radisson blue Milan

Diiliin: Kaksi yötä kahdelle Milanossa 158€

Diili voimassa poikkeuspäiviä lukuunottamatta 28.2.2014 saakka.


3 yötä Barcelonan keskustassa kahdelle 140€

Matkusta syksy-talvella Barcelonaan Top10- matkatarjousten tarjouksella 3 yötä kahdelle 140€, kun normaali hinta on 242€. Hintaan sisältyy aamiaisten lisäksi polkupyörät päiväksi, kaupunkiin tutustumista varten, pullo Cavaa, sekä rasia suklaata... Valittavana on kolme hotellia (varaustilanteen mukaan), jotka kaikki sijaitsevat siis hyvin keskustan tuntumassa.
Tiesitkö, että Barcelonassa vieraileminen talviaikaan, varsinaisen turistikauden ulkopuolella, on huokeampaa, sillä esimerkiksi monet ravintolat poistavat hinnoista turistilisän sesongin ulkopuoliseksi ajaksi.

Barcelonassa on koettavaa ja nähtävää alkaen rannoista, museoista ja linnoituksista aina tunnelmallisiin kahviloihin, ravintoloihin ja tietysti Gaudiin. Kaupungista olen kertonut enemmän aiemmin ja mukana on myös linkkejä, joten etsi blogistani:)

Tutustu diilin hotelleihin:
Jardines Guest House Barcelona
Guest House Casanova
Guest House Casa Maca

Ja Diiliin tästä: 3 yötä kahdelle Barcelonassa 140€

Diilin matka on voimassa poikkeuksia lukuunottamatta marraskuun 2013 alusta 13.2.2014 saakka.

sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Matkakirja Intiasta ja Nepalista

Törmäsin mukavaan matkakirjaan, joka liittyy Intian vanhoihin henkisiin perinteisiin. Aki Cederberg kirjoittaa etsimisestä perinteistä vaellukseltaan Intiasta ja Nepalista, joissa esille tulevat kulttuuriset ennakkoluulot, joiden pohjalta tutkia myös omaa suhtautumistaan ja asennettaan, sekä elämän yksinkertaisuus.
Kirjaa on painettu muuten vain 501 numeroitua kappaletta, joten hanki/lainaa omasi ennen kuin loppuvat.

Kirjasta lisää:
www.salakirjat.net/product/10/pyhiinvaellus---matkalla-intiassa-ja-nepalissa
prasad.fi/shop/aki-cederberg-pyhiinvaellus



Norwegian avaa uusia reittejä keväällä 2014

Taloussanomat.fi uutisoi lentoyhtiö Norwegianin avaavan uusia lentoreittejä Skandinaviasta Yhdysvaltoihin keväällä 2014. Lähtökaupungeiksi on luvassa Tukholma, Oslo ja Kööpenhamina ja reittien päätepisteinä ovat Los Angeles, sekä San Franciscon lähellä oleva Oakland ja Orlando.
Marraskuussa on luvassa myös lentoreitti Floridaan.
Matkustajamäärät Skandinavian ja Yhdysvaltojen välillä ovat ilmeisesti lisääntyneet ja kysyntää edullisille lennoille varmasti on.

Apollomatkat tuplaa kesäkauden matkansa; uutuuksia luvassa

Apollomatkojen sivuilla kerrotaan, että matkatoimisto tuplaa kesäkauden matkansa, ja samalla myös matkakohdevalikoima lisääntyy. Apollomatkat tulevat viemään myös Turkin Sideen ja Alanyaan, sekä Dubrovnikiin, Budvaan (Montenegrossa). Uutuuskohteita on luvassa myös Kreetalle ja Mallorcalle, sekä Bulgarian Mustanmeren rannalle.
Sivuilla kerrotaan myös uutinen, jonka mukaan Apollomatkat keskittää kesän 2014 lomalennot Finnairille.

Lue uutinen: Apollomatkat.fi/useita uutuuksia kesälle 2014