sas

torstai 31. lokakuuta 2013

Kirja Istanbulista suomalaisen silmin

Tarinoiden Turkki suomalaisen toimittajan, Reetta Paakkisen, silmin; Kotona Istanbulissa. Paakkinen on kirjoittanut esikoisteoksen elämästään Turkissa, reissuista, kulttuurista, ennakkoluuloista ja realismista.
Kirjaa on kehuttu kovasti, mutta itse en sitä ole vielä lukenut.

Arvosteluja ja muuta kirjasta:
Otava.fi/Kotona Istanbulissa
Alanyansuomalaiset.fi/Kotona Istanbulissa
Goodreads.com/Kotona Istanbulissa
Luekirja.fi/Kotona Istanbulissa

Adlibris.com/Kotona Istanbulissa

tiistai 29. lokakuuta 2013

Winter Wonderland- festivaaleille Lontooseen, majoitus 199€ kaksi yötä kahdelle

Uudistunut top10 matkatarjoukset- sivusto tarjoaa majoitusta Lontoon keskustassa, hyvien kulkuyhteyksien varrella sijaitsevassa Royal National- hotellissa, kaksi yötä kahdelle 199€ (normaali hinta 320€). Aamiainen sisältyy hintaan.
Hotellilta on 15 minuutin matka metrolla, tai puolen tunnin kävelymatka, Hyde Parkin puistoon, jossa järjestetään ilmainen Winter Wonderland- tapahtuma 26.11.13 - 5.1.14. Festivaaleilla on luvassa Joulumarkkinoita, ostoksia, esityksiä, musiikkia, sirkusta...

Tutustu hotelliin: Royal National Hotel Lontoo
Tarjous täältä: Top10 matkatarjoukset: kaksi yötä kahdelle Lontoossa 199€

Lentoja tällä hetkellä halvimmillaan Lontooseen oli 70€.

(Huomaa, että matka on varattava kolmen päivän sisällä lahjakortin ostosta)

Maailman upeimmat kaupungit?

Ylellisen matkailulehti Condé Nast Travelerin vuosittaisessa matkakohde- äänestyksessä maailman parhaista matkailukaupungeista voittajaksi on yltänyt kohde, jossa historia, kulttuuri ja arkkitehtuuri ovat vieneet matkailijan sydämen. Tämä kaupunki on Meksikon San Miguel de Allende, joka löytyy myös Unescon maailmanperintölistalta.
Hyvällä jaetulla kakksosijalla tulevat Euroopan Budabest ja Firenze, sitten Salzburg.

Asiasta uutisoi Iltalehti suomenkielellä: Iltalehti.fi/maailman parhaat kaupungit
Ja alkuperäinen tutkimustulos, sekä muut lukijaäänestyksen voittajat täältä: cntraveler.com/readers choice/best cities in the world


maanantai 28. lokakuuta 2013

Matkailutarinoita Alaskasta Zanzibariin

Löysin ihastuttavia, hauskoja, järkyttäviä, huvittavia ja ikimuistoisia matkatarinoita sisältävän kirjan, joka on tosin englanninkielinen, mutta ei vaikealukuinen lainkaan. Kirjan nimi on Sand in my bra and other misadventures. Kirjailijoita kirjalla on useampi reipasotteinen nainen, jotka kertovat siis seikkailuistaan aina Alaskasta Zanzibariin, mitä kaikkea huvittavaa ja kummallista voi kokeilla ja sattua reissunpäällä.

Tutustu ja ihastu;
Amazon.com/Sand in my bra
Books.Google.fi/sand in my bra
Goodreads.com/Sand in my bra
Travellerstales.com/Sand in my bra

Luontopolulla Pieksämäellä




Vangasjärvi illalla


Vaeltamisesta ei voi puhua edes samassa lauseessa, mutta kävin tekemässä hienon lenkin upeassa luonnossa, Piekämäellä. Noin 12 kilometrin polku Vangasjärven ympäri kulkee myös pienen lammen rantaa ja tähän aikaan vuodesta lampi oli täynnä joutsenia! Lammen rannalla on kaksi lintutornia, joista korkeammasta laskin jopa 50 joutsenta. Lauluksihan niiden ääntelyä ei oikein voi sanoa, mutta meteli oli kova.
Maasto luontopolun ympärillä oli kaunista, metsäistä ja soista. Järvi ja lampimaisemaa lisänä. Polku oli välillä kapea, välillä leveämpi ja jokien ja ojien yli oli tehty hyvät, tukevat sillat.
                                                                                                                                                          Lampi ja jokunen joutsen


Pieksämäki on muutoinkin kuulu luonnostaan ja luontomatkailusta. Muuta nähtävää siellä on vanhat kartanot, joita on seudulla runsaasti (jokaisen jääkauden muodostaman harjun päällä omansa), vanha kirkko, sekä kulttuurikeskus ja kummallinen betoninen rakennus paraatipaikalla keskustaan saavuttaessa. Se ei ollut virastotalo, sillä seinistä näkyi läpi. Selvisi, että se oli vesitorni, jonka sivusta pääsee portaita pitkin ylös. Maisemat ovat erittäin palkitsevat, jos vain jaksat kiivetä=)


lauantai 26. lokakuuta 2013

Vältä Jouluhössötyskohteita!

Jos Jouluhössötys ahdistaa, joitakin matkakohteita on syytä välttää. Aurinkomatkat on perehtynyt tähänkin aiheeseen ja kertoo, että Lontoo, Bryssel, Berliini, Kööpenhamina ja New York kannattaa ainakin kiertää kaukaa. Väittäisin tosin, että kannattaa suunnata kuukaudeksi mökille metsään, jos tahtoo välttää Jouluhössötykset, sillä näyttäisi siltä, että kalenterit ja koristeet ovat jo osittain kaupoissa ja Joululaulutkin alkavat soimaan jo marraskuun puolessa välissä.

Hössötyksenvälttäjä suuntaa siihen etelään jonnekin, missä ei juuri Jouluiselta tunnu?

Lue vältettävistä kaupungeista: Aurinkomatkat.fi/jos Jouluhössötys ahdistaa, vältä näitä kohteita

Travellinkin SAS- kampanja

Travellink tarjoaa miljoona edullista SAS:n lentoa alennushinnoilla. Lennot on varattava 29.10.2013 mennessä ja matkustusaikaa on 18.11.2013 - 31.5.2014, eli reilusti.
Tutustu alennettuihin hintoihin ja lentoihin ja varaa omasi:

Travellink.fi/SAS- kampanja

Tjäreborg vastaa Thaimaa- kysymyksiin FB:ssä 28.10.13

Tjäreborg kertoo sivuillaan vastailevansa Facebookissa Thaimaa- aiheisiin kysymyksiin maanantaina 28.10.2013. Varsinkin omatoimimatkailijoiden kannattaa hyödyntää mahdollisuus.
Muutenkin Tjäreborg tarjoaa sivuillaan Thaimaahan 75€:n alennuksen/hlö, kun varaat matkan. Katso sivuilta mikä parhaiten sopisi sinulle Thaimaassa kohteeksi ja hyödynnä Tjäreborgin FB- profiili ja kysele mitä ikinä tarvitsee, saadaksesi enemmän irti matkastasi!

Tjareborg.fi/Thaimaa- tarjous
Tjäreborgin fb- profiili

lauantai 19. lokakuuta 2013

Uutisia Leviltä

Leviltä kuuluu talviuutisia; käyttöön otetaan uusi mattohissi, mikä on siis katettu mattomainen hissi, joka on tarkoitettu erityisesti lapsille ja alotteijoille.
Lumitykkejäkin on hankittu lisää, niitä on jo yhteensä 267 kappaletta ja lumetus on aloitettu, joten laskettelemaan pääsee pian, mikäli lämpötilat pysyvät kivasti pakkasen puolella.

Rovaniemi24.com/suomen ensimmäinen katettu mattohissi
Lumipallo.fi/Leville uusi katettu mattohissi
Levi.fi/rinneyhtiö rakentaa uutta

Flyben Gotlanti- reitille jatkoa

Flybe on julkaissut 2014 alkusyksylle saakka ulottuvat reitit ja aikataulut, joista selviää, että suosittu Gotlannin Visby mahtuu aikatauluihin myös tulevana kesänä. Tällä kertaa jopa kolmena päivänä viikossa.
Kesälomareissua suunnittelemaan? Visbystä ja sen nähtävyyksistä kirjoitin aiemmin blogissani, katso haun kautta.

Lue uutinen: Lentoposti.fi/Flyben huippusuosittu reitti Gotlantiin saa jatkoa

Matkamessut 2014

Matkamessujen teemana tulevana vuonna on Palvelu. Edellisten messujen kävijöiltä kysyttiin millaista heidän mielestään on hyvä palvelu ja esille nousivat luotettavuus, ystävällisyys, minkä lisäksi hyväksi palveluksi katsottiin myös vaitoehtojen vertailtavuus. Kumppanimaana messuilla 2014 on Latvia.

Matkamessut Messukeskuksessa 17 -19.1.2014.

Messukeskus/Matkamessut 2014

Minilomalla Hongkongissa Bourdainin tyyliin

Pitkästä aikaa löysin kivan matkailupätkän televisiosta Jimiltä. Anthony Bourdainin ohjelmista Helsinki- pätkä oli pakko tallentaa ja joskus muita mielenkiintoisia paikkoja, mutta sarja oli niin ruokapainotteinen, etten jaksanut sitä katsella kovin tiuhaan. Nyt Bourdain tekee minilomia eripuolille maailmaa ja Hongkong kuulosti mielenkiintoiselta.
Sarjassa Anthony Bourdain Minilomalla, Anthony tutustui helteiseen Hongkongiin paikallisten avulla.

Tämä Aasian portiksi kutsuttu kaupunki Hongkong on Kiinaa (erityishallintoalue), muttei kuitenkaan; paikalliset ovat sitä mieltä, että ovat Hongkongilaisia. Kaupungissa on melkoinen vilinä, sillä siellä asuu noin 7 miljoonaa ihmistä ja ihmisvirta näytti liikkuvan jokaiseen suuntaan, kuin Pekingissä ikään. Kaupunkilaisilta kysyttäessä parasta kaupungissa oli ruoka, sillä sitä on jokaiseen makuun. Anthony käykin syömässä aamiaista Craig- nimisen sarjakuvapiirtäjän ja ruokagurun kanssa. Aamiaiseksi tarjoataan kaupungissa erittäin suosittua ruokaa, joka on makaroonia tomaattiliemessä, sekä lihaa ja munia päällä. Meillä se ehkä menisi opiskelijaeväistä?

Jaksossa tutustutaan myös kaupungin kehuttuun metroverkostoon, joka on turvallinen ja helppokäyttöinen ja kattaa 60 asemaa. Lipun ostaminen automaatista näytti vain olevan hiukan haasteellista?

Mister Bourdain innostuu teettämään puvun räätälillä, sillä Hongkong on tunnettu myös huokeista ja erittäin hyvistä räätäleistään. Parin sovituskerran voimalla valmistuu upeasti istuva puku, joka näyttää juuri siltä "keski- ikäisen gangsterin" puvulta, mitä asiakas toivoikin.

Selviää myös se, että paras aika vierailla kaupungissa on marras- joulukuu, sillä silloin ilma ei ole liian kuuma, eikä kostea ja taivaskin on kirkas. Ilmanlaatu lienee Pekingin luokkaa, eli kesällä ei taivasta juuri näy, vaan savusumun johdosta taivas on peitossa. Paikallisten mielestä Hongkong on hyvä paikka lomailla, mutta huono asua, sillä työpäivät ovat pitkiä (mikä on kuulemma se syy, että he nukkuvat junissa, lautoilla ja missä vain pystyvät).

Ostosmahdollisuuksia kaupungista löytyy jokaiseen makuun siinä missä ruokaakin. Anthony käy ostamassa lihakirveen veitsikaupasta, mutta tarjolla on design- tavarakauppoja, toreja, marketteja ja ruokakauppojakin.

Anthony käy vielä venereissulla keskustan saarelle ja lautalta näyttäisi olevan hyvä katsoa kaupunkia mereltä käsin, illalla laivalta näkyy kaupungin upea silhuetti ja valot. Suosittu nähtävyys Hongkongissa on Viktoria Peak- vuori, ja sekin on upea illalla, jolloin siltä näkyvät kaupungin valot.

Sarjan lopussa rauhoitutaan syömään Lamma Islandille, joka tunnetaan kamppailulajikisoistaan. Saarella on vain 6000 asukasta, eikä lainkaan autoja.

Jos kiinnostuit, katso täältä: Ruutu.fi/ohjelmat/Anhony Bourdain minilomalla Hongkongissa


Linkkejä:
Plazan Hongkong
Rantapallon Hongkong
Lomamatkailija/ Hongkong
Napsu/ Hongkong
Matkailu-opas.com/Hongkong

tiistai 15. lokakuuta 2013

Olympian tarjouksia

Mieleeni tupsahti jostain syystä kaukomatkatoimisto Olympia. Emme ole suunnitelleet kaukomatkaa, mutta kävin katsomassa Olympian sivuilla mitä heillä on syksylle tarjota.
Vielä riittäisi paikkoja marras- joulukuun matkoille, jos vaikka Joulun haluaa viettää jossain hieman kauempana; marraskuussa Japania, Australiaa, Mombasaa, Keniaa, Intiaa ja Nepalia, joulukuussa taas Etelä- Afrikkaa, Indokiinaa, Kiinaa ja vaikka mitä kiehtovia kohteita.
Jos saisin valita, joulun voisin viettää Victorian putouksiin ja Kapkaupunkiin tutustuen. Toki myös Kaukoidässä risteillen tai Pekingissä...

Katso vapaat paikat marras- joulukuun matkoille:
Olympia.fi/marra- joulukuun 2013 matkat/vapaat paikat

Passihakemusta sähköisesti?

Verkkouutiset.fi tietää kertoa, että sisäministeri on käynnistänyt eilen hankkeen, jossa selvitetään sähköisen asioinnin mahdollisuutta passia hakiessa. Tällä pyrittäisiin asioinnin nopeuttamiseen, helpottamiseen ja yhdenmukaistamiseen.

Lue uutinen: Verkkouutiset.fi/passiasioinnin sähköistäminen

Hotels.com:ssa taas 48 tunnin alennusmyynti

Hotels.com tarjoaa tutun kampanjan, lokakuun 48 tunnin alennusmyynnin, joka on voimassa 15 - 16.10.2013. Hotellihuoneista jopa 50%:n alennus. Matkustusaikaa on 15.10 - 24.12.2013 matkustitpa sitten Amerikkaan, Tyynelle merelle, Aasian, Lähi- itään, Afrikkaan tai jonnekin päin Eurooppaa.
Hotels.com:ssa riittää vaihtoehtoja eripuolille maapalloa.

Hotels.com/lokakuun 48 tunnin alennusmyynti

sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Viikonloppumatkoja

Ystäväpariskunta ehdotti kevääksi 2014 viikonloppureissua Keski- Eurooppaan. Niitä katsellessani törmäsin Ticket.fi- matkanvälittäjään, joka on ilmeisesti pohjoismaiden suurin viikonloppumatkojen välittäjä.
Sivustolla Top10 kohteista valitsemalla saa heti kivasti hintatietoja lennoista/ lennot+ hotelli- paketeista, vaikka ei vielä päivämääriä laittaisikaan. Tulipa selväksi, minkä verran parin hengen matkaa varten tarvitsee jemmata, että keväällä reissuun pääsee.

Ticket.fi/viikonloppumatkat


Flybe jatkaa lentoja Savonlinnassa ja Varkaudessa

Lentoyhtiö Flyben kerrotaan jatkavan Savonlinnan ja Varkauden lentoliikenteessä kolmioreitillä Helsinki- Savonlinna- Varkaus ainakin vuosina 2014-2015.


Lue uutinen:
Savonsanomat.fi/Flybe jatkaa
Kainuunsanomat.fi/Flybe jatkaa lentoja
Lentoposti.fi/Flybe jatkaa lentoja

Go Israel

Goisrael.fi- mainos jäi muistiin radiosta autoillessa, joten ei kun nyt ihmettelemään, että mitä sieltä sivustolta löytyy.
No siellähän oli tietoa omatoimimatkailijoille, sekä valmismatkailijoille; matkanjärjestäjistä, lentoyhtiöistä, asumisesta, sekä runsaasti informaatiota Israelista, sen eri osista, kulttuurista, nähtävyyksistä, raamatun tapahtumapaikoista, meneillään olevista/tulevista tapahtumista, luonnosta, tietoa säästä, retkistä sekä matkaohjelmaehdotuksia. Kaikki tämä selkeästi ja kauniiden kuvien kera!

Lomakuumetta ei helpota etusivun yläreunan säätiedot; Eilat +32, Jerusalem +24, Tel Aviv +26, Haifa +24... Meidän mittari näyttää -3 tällä hetkellä.

Tutustu selkeään ja kauniiseen sivustooon: Goisrael.fi

perjantai 11. lokakuuta 2013

Hotellimaailman syyslomatarjoukset vielä pari päivää!

Hotellimaailman tarjoukset syyslomalle päättyvät 13.10.2013, joten pari päivää on vielä jäljellä varata syyslomaksi hotellia vaikka parin päivän kaupunkilomaa varten.

Katso Hotellimaailman sivuilta: Hotellimaailma.fi/ Syysloma- alennukset

Aurinkomatkojen 50- vuotis tarjousmatkoja jäljellä vielä viisi päivää

Jos tahdot hyödyntää Aurinkomatkojen villit 50- vuotistarjoukset, niitä on jäljellä vielä viisi päivää, 16.10.2013 saakka.

Tarkista tarjoukset:
Aurinkomatkat/50-v tarjoukset

Skiexpo 2013 tulossa marraskuussa

Marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna starttaa talviurheilukausi (jos et jo sitä ennen ole avannut talvikautta), ainakin Skiexpo- messut tarjoavat kattavasti talviurheiluvälineitä ja -vaatteita, esittelevät hiihtokeskuksia koti- ja ulkomailla, matkanjärjestäjiä sekä paljon muuta.

Skiexpo 2013 Helsingin Messukeskuksessa 1- 3.11, Pyhäinpäivän viikonloppuna. Messut avataan perjantaina 1.11 klo 12. Lauantaina sisälle pääsee jo klo 9 (-19) ja sunnuntaina vielä klo 10 - 17.
Samalla Messukeskuksessa on talviurheiluun liittyen lautailutapahtuma BoardExpo, sekä Lätkä&SäbäExpo.
Netistä saa lipun ennakkoon, jolloin jonottamiseen kuluva aika kohdallasi vähenee ja pääset suoraan tapahtumaan.

Aiheesta:
Messukeskus/SkiExpo2013
Lumipallo.fi/vinkit skiexpo2013
Lippupalvelu.fi/Skiexpo2013  (liput tapahtumaan)

maanantai 7. lokakuuta 2013

Hemmottelua Italian Montegrotossa kahdelle 3-4vrk/ 449€

Top10 matkatarjousten syksy on ollut vilkas, mutta kaikkiin en ole jaksanut tarttua. Tämä kuitenkin innostaisi minua, joten ehkä myös muitakin? Tarjouksia on kahdenmittaisia; 3-4 vuorokautta kahdelle (riippuu sisäänkirjautumispäivästä), sekä 7 vuorokautta kahdelle. Jälkimmäistä voi tutkia samasta tarjous- linkistä. Ovh tuolle 3-4 yölle on 675€, joten erotuksella voi mukavasti kompensoida matkakassaksi?
Tarjous sisältää vielä majoituksen lisäksi täysihoidon, vapaapääsy hotellin altaisiin, pyyhkeet, kylpytakit, saunan, kuntosalin ja 20 min. hieronnan, sekä 30 min. refleksologisen hoidon ja vielä pullon viiniä huoneeseen ensimmäisenä iltana. Tästä rentoutuminen voi todella alkaa!

Montegrotto on pieni kunta Venetsian lähellä ja on suosittu italialainen kylpyläkaupunki, joka tunnetaan kuumista lähteistään ja mineraalipitoisista mutakylvyistä. Siellä asuu reilu 10 000 asukasta, joten kylä on pieni.
Kaupungissa on kuitenkin yllättävän paljon katseltavaa; mm. kirkkoja, lasimuseo, ulkoilmamuseo, perhospuutarha ja 1700- luvun aikainen huvila, sekä Euganean kukkula.

Lahjakortti on voimassa 1.9 - 28.11.13 ja 16.2 - 30.11.2014 torstain ja sunnuntain kirjautumisilla.

Tutustu hotelliin: Hotel Commodore Terme

Tutustu tarjoukseen: Montegrotto kahdelle alk. 449€

Lisää aiheesta:
Montegrotto-terme.paginegialle.it (italiankielinen sivu, jossa hyvä kartta keskustasta)
Zoover.fi/Montegrotto nähtävyydet
Trivagon Montegrotto

Kartta Montegroton keskustasta, nähtävyyksiä merkattu
(Kartta Googlesta)



Ennätysmäärä risteilyturisteja Helsingissä kesäkaudella 2013

Pääkaupungissamme Helsingissä kävi viime kesänä nelisensataa tuhatta risteilyturistia. Kiinnostus risteilemiseen Itämerellä on ollut siis ennätyksellistä. Risteilijöitä Helsingissä kävi vajaa 300 ja matkustajamäärä oli noin 100 000 enemmän kuin koskaan aiemmin.
Innokkaimpia Itämerellä risteilijöitä tuntuvat olevan amerikkalaiset, sitten britannialaiset, espanjalaiset, saksalaiset ja italialaiset.
Hyvä Helsinki!

Lue uutinen:
Hs.fi/ennätysmäärä risteilyturisteja
Rantapallo.fi/ennätysmäärä risteilyturisteja

Mahdollista lakkoilua EU:n lentoliikenteessä

Sunnuntain sanomalehdet otsikoivat mahdollisista lentojen tökkimisestä EU:ssa; Euroopan ilmatilan lennonvarmistuskeskusten vähentämiseen liittyen esimerkiksi Ranskassa on jo lakkoiltu ja muitakin lakkoja asiaan liittyen on kaavailtu 10.10.13 Espanjassa, Saksassa, Ranskassa ja Portugalissa. Tämä voi aiheuttaa lentojen myöhästymistä tai jopa peruuntumista. Mahdollista on, että pistelakot leviävät vielä tästä, joten jos matkustat EU:n sisällä, kannattaa olla kuulolla aiheesta.

Aiheesta:
eurocontrol.int/single european sky
europa.eu/yhtenäinen euroopan ilmatila
Verkkouutiset.fi/eu:n yhtenäinen ilmatila
Lentoposti.fi


perjantai 4. lokakuuta 2013

Upeaa omistaa maailman paras passi!

Henley & Partners on selvittänyt passit, joiden avulla on helpoin liikkua maailmalla. Parhaimman sijan jakoivat Suomen, Ruotsin ja Iso-Britannian passit, joilla pääsee matkustamaan ilman erillistä viisumia jopa 173 maassa.
Muistaakseni Suomi on ennenkin rankattu passinsa puolesta maailman parhaisiin maihin ja jo 20- 25 vuotta sitten Euroopassa matkustellessa tullivirkailijoille riitti nähdä auton perässä SF- tarra ja matka jatkui ystävällisen hymyn saattelemana.

Lue enemmän:
Iltasanomat.fi/matkat/parhaat passit

Aurinkomatkoihin iskenyt 50 villitys

Aurinkomatkoilla on menossa juhlavuosi, jonka kunniaksi se tarjoaa viidenkympin villityksiä. Asiakkaille se tietää 200- 300€:n alennuksia matkoista. Tällä hetkellä esimerkiksi Kuubaan ja Kanarialle pääsee 200€ halvemmalla, Madeiralle 250€ ja Thaimaahan 300€ halvemmalla.

Juhlista ja villiinny: Aurinkomatkat.fi

Hotelli Havenille upea tunnustus!

Helsinkiläinen Hotelli Haven sai upean tunnustuksen, kun SLH (Small Luxury Hotel of the world) valitsi sen vuoden hotelliksi kaikkien hotelliensa joukosta. SLH on riippumattomien pienten hotellien brändi, johon kuuluu 70 maassa yhteensä yli 520 hotellia.

Netissä aiheesta:
Iltasanomat/matkat/paras pieni luksushotelli Suomessa
Iltalehti/matkajutut/tunnustusta Havenille

Tutustu Hotelli Haveniin: Hotelhaven.fi 

Hotellilla on niin kutsuvat varaussivut, että olisi ihana testata huonetta livenä ja nähdä onko aamiainenkin yhtä ihastuttava, mitä Hotellin ulkoasu antaa ymmärtää...