sas

maanantai 30. joulukuuta 2013

Lumitilannetta hiihtokeskuksissa

Lumipallo.fi- sivustolta voit näppärästi tarkistaa lumitilanteen eri hiihtokeskuksissa niin Lapissa, Ruotsissa, Norjassa kuin Alpeillakin. Lumitilanteesta on kolmen ja kuuden vuorokauden ennuste.
Tällä hetkellä Suomen Lapissa mennään alle metrissä ja on hiihtomaita, joissa ei lunta ole lainkaan, eikä kolmen päivän ennuste juuri parempaa lupaa.

Lumisimmat paikat tällä hetkellä ilmeisesti ovat Ruka, Iso- Syöte ja Paljakka.

Tarkista lumitilanne: Lumipallo.fi/lumitilanne

Hiihtomatkoja AIM:ltä Tallinnasta

Virolainen hiihtomatkojen järjestäjä AIM hoitaa matkasi suoraan satamasta laiva- aikatauluihin sovitetusti kohti hiihtokohteita. Tämä matkanjärjestäjä on siis varteenotettava vaihtoehto ja siihen kannattaa tutustua, mikäli katselet hiihtolomalle reissua lumisempiin maisemiin.

Sivustolla on selkeä kalenteri, joka kertoo tulevat matkat: Slovakia, Puola ja Itävalta ovat matkanjärjestäjän kohteet tulevan vuoden kolmen ensimmäisen kuukauden aikana ja hinnatkin selkeästi esillä. Varauslomake näyttää myös helppokäyttöiseltä.

Tutustu: Hiihtomatkat.fi/AIM

lauantai 28. joulukuuta 2013

Hotelli Kakslauttanen, Saariselkä

CNN:n 2014 vuoden suosikkilistan perusteella lähdin etsimään tietoa hotelli Kakslauttasesta ja törmäsin ihastuttavaan Iglu-kylään. Ymmärrän hyvin, miksi tämä hotelli houkuttelisi turisteja maailmalta meille.

Voit viettää yösi lasi- tai lumi-Iglussa, ruokailla lumiravintolassa ja järjestää häät lumikappelissa. Olisi aika metkaa majoittaa sukulaiset Igluihin ja mennä naimisiin lumikappelissa tai Joulupukin pajassa? Minä tosin mieluummin suuntaan itse lämmittelemään... Hotelli tarjoaa myös laadukkaita aktiviteetteja mm. kalastusreissuja.

Tutustu Kakslauttaseen:
Hotelli Kakslauttanen
Saariselkä.fi/Hotelli Kakslauttanen
Santa's Resort Kakslauttanen

CNN:n vuoden 2014 matkakohteet

CNN on listannut vuoden 2014 matkakohteita kymmenen kappaletta. Iltalehdessä oli lueteltu nämä kohteet ja mielenkiintoisinta oli se, että sijalla 9. oli hotelli Kakslauttanen Saariselällä Suomessa!

Suomi ja muut kohteet siis täältä: Iltalehti.fi/Matkajutut/CNN:n vuoden 2014 kohteet

Uusi lentoreitti Kokkolasta ja Porista Tukholmaan helmikuussa 2014

Ruotsalainen NextJet- yhtiö  ottaa kopin SAS:n lopettamalta lentoreitiltä Porista Tukholmaan ja aloittaa helmikuussa 2014 lennot Kokkolasta Tukholmaan tekemällä välilaskun myös Porissa. Reittiä lennetään toki molempiin suuntiin.

Lue uutinen Iltasanomista: Is.fi/NextJet lentää Tukholma-Pori-Kokkola reittiä 2014

Matkojen alennusmyyntejä alkuvuodesta

Matkanjärjestäjät aloittavat alkuvuodesta alennusmyynnin siinä missä muutkin kaupat, joten luvassa on kivoja matkatajouksia, joita on mukava täydellä mahalla joulun jälkeen katsella.
Naapuri ilmoitti juuri tuossa napanneensa äkkilähdön uudenksi vuodeksi koko perheelle, eikä hintakaan päätä huimannut. Jos hyvin käy, pääsee seuraamaan ilotulitusta lentokoneesta?

Alennusmyyntejä ainakin seuraavista paikoista:
ebookers.fi/tarjoukset
Hotels.com
Travellink.fi
aurinkomatkat.fi/kesän 2014 matkoista -100€
Detur.fi/tarjoukset
Finnmatkat.fi
Tjäreborg.fi/nopean varaajan etu -50€ kesän matkoista
Trivago.fi


torstai 19. joulukuuta 2013

Hyvää ja rauhallista Joulua

Täällä alkavat kotijoulun valmistelut, joten matkahaaveilu ja matkojen seuraaminen jää nyt hetkeksi taka- alalle. Toivottelen kuitenkin kaikille mukavaa ja rauhallista joulua, juuri niin kuin sitä jokainen tavallaan viettää ja siitä nauttii.


Vielä ehtii pakata ja lähteä jouluksi ulkomaille!

Travellinkin sivustolla kävin kurkkaamassa joulutunnelmia; vielä näyttäisi olevan runsaasti jäljellä matkoja joulunviettoon kauemmaksikin kotoa. Tai, jos uusivuosi ja loppiainen muualla rauhoittaa:

Travellink.fi/joulukampanja

keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Hotels.com tarjoaa hurjan tammialen, joka alkaa jo huomenna!

Hotels.com sivusto aloittaa tammiale- kampanjan, joka starttaa mukavasti hyvissä ajoin, eli huomenna 20.12.13 ja jatkuu ja jatkuu tammikuun yli. Hotelleja tarjolla jopa 40% halvemmalla, joten jos suunnittelet alkuvuodelle viikonloppureissua tms. tähän tarjoukseen on hyvä tarttua.

Hotels.com/2014 tammiale

Jos ei vielä tänä talvena, ehkä ensi talvena lomalle? Tjäreborgin talvi 2014/2015

Tjäreborg julkaisi osan talven 2014/2015 lomista myyntiin. Itse en osaa ajatella vielä vuoden päähän lomia, olisi kiva lomailla aiemminkin ja vuoden odottaminen tuntuu niiiiiiin pitkältä. Mutta jos budjetti sallisi niin voisihan sitä katsoa loman jonnekin kauas tammikuulle 2015 ja  käydä jo keväällä jossain kaupunkilomalla ja syksyllä jossain lähempänä lämpöisessä... Haaveilla saa:)

Tutustu Tjäreborgin talven 2014/2015 myyntiin avattuihin lomiin ja lomakohteisiin: Tjäreborg.fi/talvi 2014/2015

maanantai 16. joulukuuta 2013

Verona, Italia

Innostuin sitten Shakespearen Italia- dokumentista, joka tuli Teemalta ja oli pakko istua koneelle tutkimaan Veronaa enemmänkin. Se on monelle tuntemattomanpi kuin Venetsia ja huomasin sen kuuluvan Unescon perintölistallekin. Verona onkin Italian parhaiten säilyneitä historiallisia kaupunkeja, jossa näkyy ajan kerrostumat aina sieltä roomalaisajalta lähtien.

Kaupunkia pidetään itsessään jo suurena museoalueena, joten aikaa kulkemiseen ja katselemiseen kannattaa varata, jos Veronaan suuntaa. Huomattava historiallinen nähtävyys on jo vanhaa keskustaa ympäröivä n. 10 km:n mittainen, ikiaikainen puolustusmuuri.
Kaupungin keskusaukio, Piazza Bra, tulee jokaiselle turistille tutuksi ja siitä pääsee helposti busseihin, kaupunkijuniin, sekä takseihin. Siellä sijaitsee myös kuuluista Arena- amfiteatteri, jonne monet tulevat kesäisin kuuntelemaan ja katselemaan oopperaa.
Piazza delle Erbe- aukio taas on kuuluista sitä ympäröivistä upeista palatseista, suihkulähteistä ja patsaista ja kahviloista, sekä lähistöllä sijaitseva Sant' Anastasian kirkosta.
Piazza dei Signori- aukio tunnetaan myös keskiajalta peräisin olevasta, Scaligerin- suvun palatsista.

Pakollista Veronan reissulla olisi nähdä Shakespearen Romeosta ja Juliasta tuttu parveke ja Casa di Giulietta- talo (Julian talo). Tämä ei ihan oikeasti taida liittyä näytelmään tai henkilöihin mitenkään, mutta siitä asti, kun nimettiin Julian taloksi ja parvekkeeksi, sitä on vaellettu katsomaan laumoittain.

Duomo- tuomiokirkon 1100- luvun lopulta kävisin myös katsomassa, sekä Julian haudan ja saattaisin tehdä päivän reissun Garda- järven maisemiin.

Veronassa on käytössä Verona- kortti, jolla pääsee sisälle useimpiin nähtävykksiin ja kohteisiin ja kelpaa myös kulkemiseen. Sen voi hankkia etukäteen kahdeksi tai viideksi päiväksi. Verona Card

Veronasta enemmän:
Matkailuopas.com/Verona
Rantapallo.fi/Verona
Pienimatkaopas/Verona
Tourism.Verona.com
whc.unesco.org/en/list/cityof Verona
Plazan matkalaukku/Verona
Iltalehden Verona




Sokos Hotelli Kolille tunnustusta

Break Sokos Hotel Koli on äänestetty vuoden Hotellimiljööksi. Kysymys oli Divaani- lehden vuoden 2013 parhaista sisustamiseen ja asumiseen liittyvistä tuotteista ja tekijöistä.

Kuvia, kun katselee tuolta Hotel Kolista, niin sielu lepää rauhaisassa, lämpimässä, modernissa, mutta kodikkaassa tunnelmassa. Erityisen kaunis ja rentouttava tunnelma on spa- osastolla ja tämän lisäksi hotelli sijaitsee tietysti aivan huimissa maisemissa.

Aiheesta voi lukea lisää joulukuun Divaanista ja seuraavista linkeistä:
s-kanava.fi/vuoden hotellimiljöö
Sokos hotelli Koli

perjantai 13. joulukuuta 2013

Top10 huipputarjous Kanarialle, Lanzarotelle: All Inclusive kahdelle viikoksi 499€!

Seuraan aktiivisesti kaikenlaisia matkatarjouksia, mutta Top10 matkatarjoukset tekevät kyllä usein todella loistavia tarjouksia. Nämä diilit tosin kattavat ainoastaan hotellit, joten lennot tarvitsee hankkia itse tähän päälle, eikä minulla itselläni vielä ole kokemusta siitä, miten näppärästi se on onnistunut?

Tämä Kanaria on nyt ollut mielessäni ja olen siihen enemmän tutustunut lähiaikoina (en matkustamalla vaan teoriassa:), ja Lanzarote onkin ainoa Kanarian saari, jolla olen käynyt. (Katso blogistani matkakertomuksista).

Mutta tarjoukseen siis; Alla Inclusive kahdelle hengelle neljän tähden hotelliin viikoksi 499€, ovh. 875€. Huone on parvekkeellinen ja mukaan saa ottaa alle 2- vuotiaan lapsen samaan hintaan.

Diilillä on voimassaoloaikaa 7.1.2014 - 30.6.2014, eli ruhtinaallisesti.

Hotelli: Hotel THB Royal, Playa Blanca
Diili: Top10 matkatarjoukset: All Inclusive kahdelle viikoksi Lanzarotelle 499€

Kohteesta enemmän:
Napsun Playa Blanca
Rantapallo.fi/Lanzarote
Lanzarote.com/Playa Blanca
Tripadvisor.co.uk/Playa Blanca


Yö kylpylähotelli Peurungassa 79€/ huone

Top10 matkatarjoukset tarjoavat kylpyläyön Peurunkaan hintaan 79€ (yhdelle/kahdelle), normaalin 132 - 179€:n sijaan. Hintaan sisältyy aamiaspöytä, kylpylän ja kuntosalin vapaa käyttö, sekä ilmainen pysäköinti.

Kylpylä- hotelli Peurunka, joka sijaitsee Laukaassa, Keski- Suomessa, on uusittu täydellisesti vuonna 2011 ja siellä on mahdollisuudet kuntouintiin, rentoutumiseen, sekä vauhdikkaaseen mäenlaskuun Pohjoismaiden pisimmässä vesiliukumäessä!

Peurunka on meidänkin perheen hyväksi toteama paikka ja kylpylässä riitti puuhaa kaikenikäisille lapsille.
Kirjoitin reissustamme blogissani aiemmin.

Tutustu kylpylään/hotelliin: Peurunka.fi
Diiliin: Top10 matkatarjoukset/ hotelliyö Peurungassa 79€

Diili on voimassa 12.12.13 - 30.1.14.

tiistai 10. joulukuuta 2013

Shakespearen Italia Yle Teemalla

Yle Teema esittää tänään 11.12 klo 21.00 kaksiosaisesta Shakespearen Italia -sarjasta ensimmäisen osan.
Minisarja kiehtonee matkustajien lisäksi myös kulttuurin ja Shakespearen ystäviä. Italiassa kierretään maata syvästi rakastaneen Shakespearen näytelmien jalanjäljillä mm. Veronassa, Venetsiassa ja Roomassa.
Luulisin, että Veronassa tutustutaan erääseen kuuluisaan parvekkeeseen, mutta se jää nähtäväksi?

Teema.yle.fi/Shakespearen Italia 1/2


Vapaamatkustajat

Yle1 esitti dokumentin vapaamatkustajista; dokumenttiprojekti: vapaamatkustajat. Ohjelmassa kerrottiin alakulttuurista, jonka "jäsenet" keräävät hotelli- ja lentobonuksia saavuttaakseen tietyn tason ja matkustaakseen ja yöpyäkseen ilmaiseksi (tai pisteillä;). Ja saadaksesi pisteitä, sinun täytyy matkustaa...
Tarpeeksi pisteitä omaavat lentelevät ykkösluokassa ja nukkuvat sviiteissä kalliissa hotelleissa.
Mukana dokumentissa oli Oululaismies, joka on ollut matkanpäällä viimeiset 7 vuotta. Hänen elämänsä mahtuu yhteen matkalaukkuun ja kulkee sujuvasti mukana.

Dokumentissa haastateltiin myös alan gurua, joka on aloittanut oman matkalaukkuelämänsä ja pisteidenkeruunsa jo vuonna 1986.

Nettisivuilla jaetaan tietoa, miten hyötyä lentoyhtiöiden ja hotellien virheistä, sekä saada mahdollisimman paljon pisteitä tai edetä mahdollismman nopeasti "suotaville" tasoille.
Sivustojen keskustelupalstalla on myös avunpyyntöjä, sillä pisteohjelmat ja elämäntyyli näyttävät koukuttavan ihmisiä helposti.

Jokainen matkaa siis tyylillään. Itse en kaipaa sviittejä, sillä en vietä lomaani hotellista, vaan sen ulkopuolella, mutta olen joskus haaveillut ykkösluokassa lentämisestä...

Arena.yle.fi/dokumenttiprojekti: vapaamatkustajat
Flyertalk.com (vinkkejä piste- eliitille;)
Flyertalk.com/Finnair (ja vinkkejä Finnairin bonuksille)

Maailman pelottavimmat sillat

Iltalehden matkailuosion esittely maailman pelottavimmista silloista puhutti; toki olen ikäni inhonnut korkeita paikkoja, mutta ehdotin silti miehelleni, että jos elämäntilanne (eläkkeellä ollessa?) mahdollistaa kahdestaan matkustamisen ja on tarvetta uudelle harrastukselle, niin voisi lähteä kiertämään ja bongailemaan maailman hurjimpia siltoja. Ainakaan kumpikaan meistä ei ole sitä aiemmin harrastanut ja se olisi kesympi vaihtoehto vaikka hurjimpien vuoristoratojen kiertämiselle (mitä ehkä pumppu ei enää ainakaan eläkeiässä kestä)?

Kauas ei tarvitse mennä, lähimmät hurjat sillat löytyvät Irlannista, Ranskasta, Turkista ja Sveitsistä, joten tässä harrastuksessa pääsisi helposti alkuun...

Kurkista: Iltalehti.fi/maailman pelottavimmat sillat


Hotels.com mobiilisivustoille alennuskoodi

Hotels.com antaa alennusta vielä viime hetken jouluvarauksiin ja tämä 12%:n alennus koskee siis mobiilisivustolla tai applikaatiossa tehtyä varausta.
Varausaikaa on 9 - 22.12.2013 ja matkustusaika on täsmälleen sama.

Viimehetken hotellivaraaja, varaa siis hotels.com:n mobiilisivustolla ja anna alennuskoodiksi: MOB12

Alustavat hotellikatselut: Hotels.com

perjantai 6. joulukuuta 2013

Jouluinen Turku

                                                                       

Turun keskusta oli jo joulukuun alkupuollella ihastuttavan jouluinen; jouluvaloja, jouluikkunoita ja kauppakeskusten auloissa joulukojuja, sekä joulumarkkinoita aukioilla ja toreilla. 


Pääsin sen verran joulutunnelmiin, että keskustassa viettämäni parituntisen jälkeen siirryin jouluostosten jatkoille Turun uusimpaan kauppakeskukseen Skanssiin, joka oli minulle oikeinkin sopivankokoinen paikka kävellä, katsella, istua kahville ja fiilistellä joululauluja.

Harrastan jouluostoksia heti kuun alusta, sillä ruuhkaa ei vielä ole, mutta tunnelmaan pääsee. Ja joulukuun viimeiset kaksi viikkoa vietän oikeastaan vain nautiskellen piparintuoksusta ja joulutunnelmasta kotosalla kynttilöiden ja perheen kera.




Turussa on tarjolla joulunaikaan paljon tapahtumia, joten jos olet lähistöllä, käy nauttimassa.

Linkkejä ja vinkkejä:
Tuomiokirkon tapahtumakalenteri
Turku.fi/Kauppatorin joulu
Turku.fi/Suurtorin joulumarkkinat
Visitturku.fi/kauppakeskus Skanssi
Visitturku.fi/Turunlinna
Visitturku.fi/ Kävelyretki Joulutunnelmissa

Kävelyretki Turun puutalokorttelissa


Turkulaisen kirjakaupan pöydällä huomasin ihastuttavan kirjan: Kävely puutalojen Turussa, jonka on kirjoittaneet Rauno Lahtinen ja Merja Otronen. Kirjan avulla voit tutustua Turun puutaloihin, sekä niiden historiaan kattavasti ja omatoimisesti.                                                                                             






keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Eloisaa Irlantia Kiehtovassa maailmassa

Kiehtovassa maailmassa on ollut nyt tarjolla neliosainen sarja ihanaa Irlantia, mikä on mielestäni mukavaa, sillä paljon on ohjelmia, jotka suuntautuvat Aasiaan ja kaukomaille. Erityisen kiehtovaa tässä kiehtovassa maailmassa on tällä kertaa myös kertoja, joka on ihastuttava näyttelijä, James Nesbitt (Rimakauhua ja Rakkautta oli lempisarjani aikoinaan)! Nesbitthän on kotoisin Pohjois- Irlannista ja puhuu ihanaa englanninkieltä.  

Iloista Irlantiin tutustumista Nesbittin kera: Areena.yle.fi/Kiehtova Maailma: Eloisa Irlanti

Ääliö ulkomailla taas tänään!

Karl Pilkington on houkuteltu jälleen kerran kaukomaille, mutta onneksi hänellä on tällä kertaa ystävä mukana. Ääliö ulkomailla sarjassa Pilkington tuskailee tylsien nähtävyyksien ja rasittavan matkustamisen kanssa, kuitenkin jokseenkin hauskalla, omalla lakonisella tavallaan.
Tällä kertaa kyseessä on kolmiosainen sarja, joka seuraa Marco Polon jälkiä Venetsiasta Kiinaan.

Tänään siis ensimmäinen osa TV2:lla klo 22.10.

2-3 yötä Prahassa kahdelle 99€

Offerium- diili tarjoaa 2 tai 3 yötä Prahassa neljän tähden hotellissa hintaan 99€, mikä on varsin hulppea tarjous, sillä se sisältää yöt kahdelle, sekä buffet- aamiaiset. Lomaa voi pidentää ostamalla diilin kahteen kertaan...
Tällä hetkellä ostoaikaa jäljellä 162 tuntia, joten tämän kanssa ei mietitä pitkään.
Diili on voimassa 16.3.2014 saakka poislukien joulun ja uudenvuoden ajan (katso tarkemmin diilistä).

Hotelli sijaitsee aivan Prahan historiallisessa keskustassa, tutustu: Hotel Theatrino Praha
Diiliin tästä: Offerium.fi/2 tai 3 yötä Prahassa kahdelle 99€

Prahasta ja reissustani siellä olen kertonut tässä blogissa aiemmin, katso matkakertomuksista tai hae blogin hakukentässä.

tiistai 3. joulukuuta 2013

Kanarian saarista tietoutta


Kanaria on ollut suomalaisten ykköskohteita jo vuosia, joskin itse olen käynyt siellä vain kerran, Lanzarotella (josta olenkin joskus kirjoittanut blogissani). Kanarian saarilla on kuitenkin paljon ystäviä ja niistä löytyy paljon tietoutta. Laitankin tähän linkkejä, jos Kanaria kiinnostaa.

Kanarian-saaret.fi
Wikipedian Kanaria
Rantapallo.fi/Mikä Kanariansaari sopii sinulle?
Napsun Kanaria
Interhome/Vuokrakoti Kanarialta
Turismodecanarias.com/Kanariansaaret-espanja
Wikitravel/kanaria

Albatros Travel

Albatros- travel järjestää matkoja "ajatuksella ja sydämellä". Lehden mainos oli Kaleva:ssa ja kävin katsomassa tarjouksia matkanjärjestäjältä.
Tarjouksia en ehtinyt Estorilin matkan ohella katsella, kun ihastelin kuvia Japanin kirsikkapuista ja huomasin, että maratonimatkojen lisäksi tarjontaa on kattavasti huippuvuorilta Oseaniaan ja selailemaan matkakohteita.
Käy katsomassa?


Albatros Travel.fi

sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Omenahotelsin alennukset

Omenahotels tarjoaa alennuksia joulukuussa, sekä alennuksia 10- vuotisjuhlan kunniaksi;
Joulutarjous 22- 26.12.2013 jopa hintaan 29€.
Ja 10- vuotistarjouksista oli ilmoitus Iltalehdessä. Hotellihuoneita luvataan juhlan kunniaksi jopa 40%:n alennuksella.
Hyödynnä tarjoukset ja alennuskoodit: Omenahotels.com/tarjoukset