sas

maanantai 31. maaliskuuta 2014

Mitä mukaan lennolle, mitä saa pakata

Finavian sivustolla toimii ihana palvelu! Voit tarkistaa, mitä pakkaat koneeseen mukaan, mitä saa tuoda matkustamoon ja voit varmistaa hakukentästä hakemalla jonkin tietyn tavaran pakkaamisen/kuljettamisen. Oikean reunan valikkorivistä on helppo katsoa myös eläinten kuljetuksen, lasten kanssa matkustavien vinkit, sekä monia muita vinkkejä.

Käy katsomassa ja hyödynnä:
Finavia.fi/lentomatka/ennen matkaa

Eesti Extremeä

Tähän mainokseen törmäsin Kauneus ja Terveys- lehdessä (4/2014) ja olihan se pakko lähteä Googlettamaan, että millainen kirja Eestin kävijöille on julkaistu (jo vuonna 2012). Kirjaa on luonnehdittu erilaiseksi matkakirjaksi, joka avartaa Eestiä muuhunkin kuin Tallinnan suuntaan. Kirjailija on Eestisydäminen ja perehtynyt ihminen, jolta on ilmestynyt pari muutakin Eesti- aiheista teosta. 



Kirjasta lisää: 

Hotels.com:ssa 72 tunnin alennusmyynti

Tämä ei ole Aprillipila, vaan Hotels.com tarjoaa taas 72 tunnin alennusmyynnin. Tällä kertaa 1-3.4.2014. Luvassa hotelliöitä jopa puoleen hintaan.

Katso tarjoukset täältä: Hotels.com/huhtikuun 72 h:n alennusmyynti

lauantai 29. maaliskuuta 2014

Vr:llä hyviä tarjouksia

Vr tarjoaa alelähtöjä Veturi- jäsenille, mutta myös kaikille muille (21.3 - 2.4.14), joten ehdit tarttua vielä tarjoukseen. Seinäjoelta Tampereelle 9€, Helsingistä Mikkeliin 14€, Jyväskylästä Turkuun 16€ näin muutamalla esimerkillä.
Näiden alelähtöjen lisäksi Veturilaisten supersäästöillä pääset matkustamaan jopa 5€:n hintaan.

Tutustu tarjouksiin: Vr.fi/tarjoukset ja vinkit

Sas tarjoaa miljoon edullista lentoa!

Sas:lla on menossa kampanja miljoonasta edullisesta matkasta. Varausaikaa on 8.4.14 saakka ja matkustusaika taas vaihtelee maanosittain, mutta esimerkiksi Euroopan sisällä aina tuonne helmikuuhun 2015 asti. Esimerkkejä; Tukholma 39€/suunta, New York 555€/meno-paluu, Rooma 99€/suunta, Peking 545€/meno-paluu

Katso täältä ja varaa omasi: flysas.com/1000000 edullista matkaa

maanantai 24. maaliskuuta 2014

Camogli, Italian Riviera

Condé Nastin sivuilla oli ihastuttava artikkeli Italian Rivieraksikin nimetystä Camoglista. Jo pelkät kuvat olivat aivan ihastuttavia, joten pitihän sitä katsella muutakin tietoa Camoglista, joka siis sijaitsee ainoastaan parin tunnin ajomatkan päässä Milanosta. Eli helpolla pääsisi, kun ottaisi lennon Milanoon ja vuokraisi sieltä auton, jolla huristella Camogliin.
Camogli on rauhallinen, pienehkö kalastajakylä Länsi-Italian rannikolla ja sen juuret ulottuvat aina keskiajalle saakka. Nähtävyyksiä löytyy akvaariosta, aukioihin ja kirkkoihin, mutta ympäristökin jo taitaisi riittää...

Cinque Terren alueesta olen kirjoittanut blogissani aiemminkin, kurkkaa:)


Tripadvison.com/Camogli
Zoover/Camogli/nähtävyydet
en.Wikipedia/Camogli (englanniksi)
cntraveler.com/Camogli
kuvia/google/camogli (nauti!)


gbtimes.com, eli ajankohtaista Kiinasta

fi.gbtimes.com- sivusto tarjoaa suomenkielisiä ajankohtaisia ja monipuolisia uutisia Kiinasta liittyen kulttuuriin, matkailuun, vähän jopa politiikkaan ja ihan yleisiäkin uutisia.
Matkailijoille tuore uutinen esimerkiksi siitä, että Kiina harkitsee hyvityksiä saaste/savusumupäivistä. Hyvitys tulisi "saastevakuutuksen" kautta ja vakuutus olisi mahdollista ottaa kuuteen suosituimpaan kaupunkiin Kiinassa.

Tämä ja muita ajankohtaisia uutisia Kiinasta:
fi.gbtimes.com/

lauantai 22. maaliskuuta 2014

Färsaaret, Tanska




Tanskalle kuuluvat Färsaaret sijaitsevat Pohjoisatlantilla Britannian ja Islannin välisellä meriosuudella. Saaria on 18, joten katseltavaa riittää, mutta toisaalta, saaret ovat niin pieniä, että esimerkiksi pääkaupunkiin Torshavniin ja saareen, jolla se sijaitsee, tutustuu parissa päivässä.
Jos näille saarille mielit matkustaa, niin kumpparit ja vettä pitävät ulkoiluvaatteet ovat pakolliset. Saarilla ei ole puustoa (paitsi pieni präntti istutettua metsää), joten tuuli kertoo sen, että sijainti on pohjoisatlantilla, eikä tuuliesteitä juuri ole. Kampaus ei tule siis pitämään minkään lakan avulla, eikä sateenvarjosta ole hyötyä, sillä se joko nyrjähtää tai lentää Atlanttiin.



Seutu on kuitenkin omalla tavallaan kaunista; rakennuksista suurin osa pieniä, vanhoja ruohokattoisia taloa (mustissa asuivat varakkaat ihmiset ja punaisissa vähemmän varakkaat, ainakin ennen), aavaa maisemaa ja lampaita enemmän kuin ihmisiä.



Keli todellakin vaihtelee niin nopeasti ja rajusti, että jos lähdet kiireesti ulkoilemaan, kun näet auringon paistavan, niin kahden minuutin kuluttua saatta päällä olla mustat pilvet ja raekuuro. Toisaalta, ulkoilua kannattaa jatkaa, sillä se aurinko saattaa tulla esiin taas kolmen minuutin kuluttua...

Nähtävyyksiä lintujen, lampaiden ja luonnon lisäksi löytyy; tuomiokirkkoa ja museoita.
Ai niin, varaudu syömään runsaasti Turskaa...

Naista esittävä patsas 

Lisää Färsaarista:
Norden.org/tietoa Färsaarista
Rantapallon Färsaret
Wikipedia/Färsaaret
Wikitravel/Färsaaret
Pallontallaajat/Färsaaret






Maantieteilijän testamentti- sarja, jossa kuljetaan pitkin Pohjolaa

Pohjolan ja vuonojen ja huimien maisemien ystäville suosittelen sarjaa nimeltä Maantieteilijän testamentti. Kymmenosaisessa sarjassa Holger ja Mortensen -nimiset kaverukset kulkevat vanhan kartan ja aarteenetsinnän lomassa pitkin poikin kaunista Pohjolaa.

Katso ylen sivuilta: Areena.yle.fi/maantieteilijän testamentti


maanantai 17. maaliskuuta 2014

Tjäreborgin uutuuskohteena Sisilia

Tjäreborg on avannut uutuuskohteen, Sisilian ja siellä kolme kohdetta; Cefalú, Taormina, sekä Giardini-Naxos. Cefalú olisi näistä se minun kohteeni. Sisiliasta olen nähnyt pari ihastuttavaa dokumenttia, joiden pohjalta täytyy todeta vain, että se kulttuuri olisi ihana, ihana kokea.
Sitäpaitsi Sisilian kehutaan olevan huokeampi kuin Italian tai Kreikan, ja ruoat ovat kuulemma taivaallisen hyviä ja Välimeri sama tuttu ihana kuin Kreikan tai Turkin rannoilla.
Haaveilla pitää ja saa, joten kurkkaa täältä:
Tjäreborg.fi/Sisilia

Kevään kunniaksi alennuksia myös Travellinkiltä

Travellinkillä on hurjasti tarjolla kohtuuhintaisia hotelleja, mutta osasta niistäkin on 10 - 30% alennusta.
30% alennusta tarjotaan myös joistakin lento + hotelli- paketeista.

Katso osuisiko joku näistä sinun lomasi kohdalle:
Travellink.fi/Kevätkampanja

Hotels.com:n kevätalennukset alkoivat!

Maailmanlaajuinen kevätale alkoi Hotels.com:n sivuilla; alennukset jopa -40% ja päälle saattaa tippua vielä lisäale -10%.
Hotelleja voi varata alehintaan aina 28.4.2014 saakka ja matkustusaikaa taas on 12..6.2014 asti.

Hyödynnä täältä:
Hotels.com/kevätale 2014

lauantai 15. maaliskuuta 2014

Harbinin jääfestivaalit

Koillis- Kiinan pääkaupungissa Harbinissa järjestetään joka vuosi, tammikuussa, upeat jääfestivaalit. Tämän vuoden festivaalit ovat jo ohi ja jääkin varmaan sulanut, sillä tällä hetkellä Harbinissa näyttäisi olevan kuutisen astetta lämmintä. Ensi vuodeksi sen sijaan voisi alkaa suunnitella matkaa juurikin noille festivaaleille.
Alla linkki upeisiin kuviin ja tunnelmiin, mitä matkalta voisi odottaa...

Harbinin upea, kansainvälinen kaupunki on siitä mielenkiintoinen, että jossain vaiheessa 1900- luvun alkupuolella siellä asui yhtä paljon sekä kiinalaisia, että venäläisiä. Edelleen se on hyvin ulkolaispainotteinen ja länsimainen kaupunki ja siellä asuu ihmisiä yli 33 eri maasta. Historiallisia rakennuksia on niin paljon, että kaupungissa voisi asua muutaman kuukauden, että nähtävyydet saisi koluttua läpi (kaupunkia on kutsuttu myös kansainvälisen arkkitehtuurin museoksi).


Huffingtonpost.co.uk/Harbin 2014
Gbtimes.com/Harbin
Yleuutiset.fi/kiinan jääkaupunki
wikipedia.org/Harbin

Ulkoilun maailma- sivusto

Oletko jo tutustunut ulkoilun maailma- sivustoon?
Sivusto on upea tietopaketti ulkoilun, retkeilyn, eräharrastajien ja vaeltamisen ystäville, siellä on ajankohtaista tietoa mm. tapahtumista, retkeilyyn/varusteisiin liittyvistä uutuuksista, erätaidoista, suosituksista, reiteistä, luonnonsuojelualueista ja niiden olosuhteista, matkailusta (ulkoilunäkökulmasta), sekä lisäksi mielenkiintoisia blogeja, kuten melonta- aiheinen blogi ja vielä retkikirppis.

No nyt alkaa olla listaa, eikä siinä ollut vielä läheskään kaikesta, joten käyhän katsomassa:
Ulkoilunmaailma.fi

Sähköiset opaskirjat kaupunkien kivirakentamisesta

Saimaan ammattikorkeakoulu on tehnyt upean työn ja koonnut sähköiset, englanninkieliset kaupunkioppaat Lappeenrannan, Kotkan, Kuopion ja Helsingin kivirankentamisen kohteista. Oppaiden kokoaminen on ollut osa ENPI- hanketta, jossa selvitetään kiven kestävyyttä ja käyttöön liittyviä ominaisuuksia. Kuvia oppaissa on runsaasti. Näiden kanssa suunnistamaan kaupunkiin ihan livenä, tai sitten vain ihailee kotoa käsin.

Saimia.fi/kivirakentamisen kaupunkioppaat (ammattikorkeakoulun sivut)
esaimaa.fi/kaupunkiopas kivirakentamisesta
Imatralainen.fi/valtionhotelli kaupunkioppaaseen
Lappeenrannan opas (pdf -tiedosto)

tiistai 11. maaliskuuta 2014

Lumipallolta uusi omatoimimatkahaku

Lumipallo.fi sivustolla kannattaa käydä kokeilemassa lumimatkahakua, sillä vielä on jossain lunta olemassa ja laskettelumahdollisuudet, vaikka täälläpäin ainakaan ei...
Matkahaussa on näppärä "lähtö aikaisintaan - lähtö viimestään"- osio, minkä ansiosta ei tarvitse tehdä kymmentä hakua eri päiville. Autonvuokraus on tulossa.

Kokeile ja tutustu: Lumipallo.fi/omatoimimatkat/matkahaku

Ville Haapasalolta kirja varhaisvuosilta Venäjältä

Ville Haapasalo lähti Neuvostoliittoon opiskelemaan teatteriakatemiaan vuonna 1991 venäjänkielentaidottomana. Kielitaito karttui, Neuvostoliito kaatui ja kaikenlaista tuli koettua. Nykyään Haapasalo on yksi Venäjän suosituimmista/kuuluisimmista ihmisistä.
Mutta mitä kaikkea tämä mies onkaan saanut kokea?
Haapasalon muistelmista kirjan ovat koonneet Kauko Röyhkä ja Juha Metso.

Kirjaa voi katsoa/tilata täältä:
Adlibris.com/Et kuitenkaan usko
cdon.fi/Et kuitenkaan usko
Docendo.fi/Et kuitenkaan usko
Iltalehti.fi/Haapasalo julkaisee kirjan

lauantai 8. maaliskuuta 2014

Karhunkierros valittu vuoden 2014 retkikohteeksi

GoExpo- messuilla Helsingissä julkaistiin perjantaina vuoden 2014 retkikohde- äänestyksen tulokset ja kisan voitti Karhunkierros. Karhunkierros sijaitsee Ruka- Kuusamo- alueella ja on Metsähallituksen ylläpitämä suosittu vaellusreitti.

Yle.uutiset.fi/karhunkierros vuoden 2014 retkikohde
Kaleva.fi/karhunkierros vuoden retkikohde
Ulkoilunmaailma.fi/karhunkierros vuoden retkikohde
Metsä.fi/Vuoden 2014 retkikohde

Finnairille makuuasentoon säätyvät penkit

Iltalehdessä kerrotaan kuvan kera, että Finnair ottaa makuuasentoon säätyvät penkit käyttöön useallakin kaukoreitillä tämän vuoden kuluessa. Olispa ollut tuollainen penkki Kiinan reissulla niin kyllä olisi nukuttanut hyvin ilman puutumista. Yllätyshän ei ole se, että ei ne ihan tavisten käyttöön tietysti tule vaan ovat Business- luokkaa varten...

iltalehti.fi/matkajutut/Finnairille makuuasentoon säätyvät penkit

Uumaja, Ruotsi

Uumajassa joskus piipahtaneena otin siihen nyt uutta näkökulmaa, sillä Glorian koti- lehdessä (maaliskuu 2014) oli napakka artikkeli tästä kaupungista.

Uumajahan on tämän vuoden Euroopan kulttuuripääkaupunki, jonka vuoksi katukuvassa on runsaasi uusia rakennuksia ja näyttelytiloja, sekä luvassa paljon kulttuuritapahtumia, kuten konsertteja, festivaaleja ja muita tapahtumia. Nähtävyyksiäkin tästä yliopistokaupungista löytyy, vaikkei kaupunki ihan valtavan kokoinen 100 000:lla asukkaallaan olekaan. (Mainittakoon, että kaupungissa on ihan kaksi yliopistoa.) Juuret kaupungilla ulottuvat tuonne 1600-luvun alkuun.

Museiota löytyy vaikkapa seuraavia: Yliopiston taidemuseo, Bildmuseet, jonka yläkerrasta kehutaan olevan upeat maisemat koko kaupungin yli, sekä Västerbotten- museo. Nähtävyyksistä mielenkiintoisia lienee Umedalenin taidepuisto, vanha korttelikaupunki, Raatihuone, Tiilikirkko, Stornorrforsin kalliomaalaukset, sekä loppuvuodesta valmistuva, mielipiteitä jakava kulttuurikeskus Väven, jonka ulkomuoto ammentaa ilmeisesti koivupuun pinnasta.

Tee kulttuuriteko ja piipahda Uumajassa?
VisitSweden/Uumaja
Iltalehti/matkailu/Uumaja
Wikitravel/Uumaja
Wikipedia/Uumaja





tiistai 4. maaliskuuta 2014

Tjäreborg jatkaa laskiastarjouksiaan!

Tjäreborg ilmoitti kivoista laskiastarjouksista, mutta alennushinnat jatkuvatkin kivasti tuonne kesälomakaudelle saakka. Seuraavia tarjouksia kannattaa harkita; Gran Kanaria maaliskuussa 415€, Kanaria huhtikuussa 445€ ja Turkki tai Bulgaria toukokuussa 390€...
Maaliskuun lasketut hinnat alkavat 365€:stä.

Jos lomatuttaa: Tjäreborg.fi/lasketut tarjoukset

Formuloita katsomaan Unkariin 315e/hlö

Top10 matkatarjouksilta on tullut kiva tarjous Unkarin formulakisoihin 25 -27.7-2014. Tarjous sisältää majoituksen kahdenhengenhuoneessa, aamiaiset, kuljetuksen kisapaikalle, sekä F1- yleislipun (kolmeksi päiväksi kahdelle, ei istumapaikkoja). Kisaviikonlopun hinta (pe-su) on 630€ yhteensä kahdelta aikuiselta (normaalisti 900€).
Hotellit sijaitsevat Budabestin keskustassa ja lennot on siis ostettava erikseen.

Tarjoukseen liittyviä hotelleja on kaksi ja valikoituvat varaustilanteen mukaan.
Hotellit:
Atlas hotel Budapest
Six- Inn hotel Budapest

Tartu tarjoukseen, joka siis voimassa tuon kisaviikonlopun ajan:
Top10 matkatarjoukset/Formulaviikonloppu Budapestissa 630€ kahdelle.



lauantai 1. maaliskuuta 2014

12 (uskomattoman) upeaa paikkaa maailmalla

Huffingtonpost esittelee sivuillaa 12 upeaa paikkaa maailmalla, vaikka tokihan niitä on enemmänkin. Ajattelin, että laitan linkin blogiini, sillä jotkut noista paikoista ovat lähellä kohteita, joissa suomalaiset tykkäävät matkustaa ja ehkä joku noista kohteista kiinnostaa niinkin paljon, että sinne voisi matkustaa.

Itseäni kiinnosti Indonesialainen kraaterijärvi Kelimutu, Islannin upea kivimuodostelma Hvítserkur, Kefaloniassa, luolassa sijaitseva järvi Melissani Cave, sekä Islannin Gullfoss- putoukset ja Skotlannin Quirangiltä (Isle of Skyellä) näkyvät auringonlaskut.

Lue, katso kuvat:
www.huffingtonpost.com/2014/02/13/breathtaking-places

Opiskelemaan Australiaan tai Uuteen- Seelantiin?

Kilroy järjestää info- tilaisuuden Australiassa tai Uudessa- Seelannissa opiskelusta kiinnostuneille. Infotilaisuus on 10.3.14 klo 18.30 - 20.00 Kilroyn toimistolla Helsingissä, (Kaivokatu 10 A).
Tilaisuudessa saat tietoa siitä, mitä ja missä voisit opiskella, kuinka hakea kouluihin, sekä muista käytännönjärjestelyistä.

Lisää aiheesta, sekä ilmoittautuminen:
Kilroy.fi/Opiskele Down Underissa

VR tarjoaa alkaen 5 euron junamatkoja

Jos et ole vielä liittynyt Veturiin (VR:n kanta- asiakasklubi), mutta matkustelet jonkin verran junalla, nyt se kannattaa. VR tarjoaa Veturin jäsenille junamatkoja alkaen 5 euroa. Matkoja voi ostaa 4.4.14 saakka ja matkustusaikaa on 6.4.14 asti.

Katso reitit ja tarjoukset:
Vr.fi/Veturin supersäästö