sas

lauantai 31. toukokuuta 2014

Bremen, Saksa


Terveisiä Bremenistä! Jos tuntuu, että olet pienen loman tarpeessa ja haluat käydä jossain, suosittelen tätä kaupunkia, koska 2-3 päivää täällä riittää kivasti. Kaupungin keskusta; vanha ja ikivanha keskusta ovat kompaktisti paketissa ja 10 minuutin kävelymatkan säteellä ehdit nähdä suurimman osan historiallisista nähtävyyksistä ja siirtyä kahville tuomiokirkon pihasta vanhan myllyn pihaan tai keskiaikaiseen kaupunginosaan. Ratikat kulkevat näppärästi ja niillä pääset satamaan, uudemmalle alueelle, ostoskeskuksiin ja outlet- myymälöihin. Ilmasto on mukava, joen varren puutarhat ja kävelytiet kauniin vehreitä pitkälle syksyyn ja Jouluisena kaupunkinakin tämä menee loistavasti.
Suosittelen aloittamaan keskustan info- paikasta lyhyellä kiertoajelulla (sähköbussi); kierros, jolla sinulle selviää kaikki tärkeät nähtävyydet, Unescon suojelukohteet (niitäkin oli ainakin kaksi ja ihan keskustassa!), Beck's olutpanimon sijainti, moderni Überseestadt, upea vanha mylly, joka on uudelleenrakennettu 1950 (alkuperäinen 1139), ikivanha Schnoor- osa, jossa vanhimmassa ovenpielessä näytti olevan vuosiluku 1402, kaupungintalo, raatihuone, tuomiokirkko ja Bremenin soittoniekkapatsas.



Ajelun hinta oli 6,5€/hlö, mutta sen jälkeen ja kartan kanssa, oli helppo hahmottaa kaupunki ja miettiä, mitä illalla halusi tehdä ja mitä parissa päivässä ehtisi nähdä. Päädyimme viettämään aurinkoiset päivät kävellen pitkin keskustaa ja istumaan välillä nauttimaan paikalliset oluet tai kahvit. Leipomotarjonta kaupungissa oli myös niin runsasta ja herkullista, että nappasimme mukaan lounaseväät ja suuntasimme rannalle myllyä vastapäätä picnicille. Nokikanat ja sorsat viihdyttivät meitä lämpimässä auringonpaisteessa ja eväät olivat hyvät. Totesimme, että istumme vielä hetken, sillä mihinkä lomalla olisi kiire?
Keskiaikainen kaupunginosa, jonka näimme vilaukselta kiertoajelulla oli ihan must- kohde minulle. Tiet ja rakennusten välit olivat kapeaakin kapeammat, jopa niin, ettei isompi ihminen joka paikasta edes mahtuisi kulkemaan. Ja vaikka mekin olimme pygmi- kansaa niin oviaukoissa piti kumartua... Tämä kaupunginosa, Schnoor, on siis peräisin 1400- 1500 -luvuilta. Totesinkin, että vanhan kaupungin (keskustan) lisäksi täällä näyttää olevan ikivanha kaupunki! Ikivanhassa kaupungissa oli paljon ravintoloita ja käsityöliikkeitä.

Ostosmahdollisuudet keskustassa olivat niin runsaat, ettei meidän tarvinnut lähteä ratikalla keskustasta kauemmaksi sitä varten. Isoja tavarataloja löysin ainakin 4 + pieniä liikkeitä kymmenittäin, sekä urheilu- ja retkivarustekauppoja. Kaikki kompaktisti hyvin lähellä vanhaa keskustaa tai juuri siellä.

Totesimme, että reissun viimeisestä päivästä tulisi sateinen, joten katsastimme kaupungin museotarjonnan, joka on runsas: Da Vinci- näyttely, avaruusaiheisia näyttelyitä, tiedekeskus, Mercedes- Benz- tehtaalla tai Beck's olutpanimossa -kiertokäynti. Ihan kaikkea emme ehtineet nähdä, mutta jäin haaveilemaan jouluostoksista tässä kaupungissa ja Saksan jouluisessa tunnelmassa...


Tännehän pääsee siis Tampereelta Ryanairilla (terminaalin edetä ratikka nro 6 kohti keskustaa- keskustasta) tai Lufthansalla Helsingistä. 

Lisää Bremenistä:

Hotels.com alentaa kesään

Hotels.com -sivustolla alentaa sekä kaupunki- että rantalomia ajatellen hotelliöitä, jopa 40%:n alennuksella. Lisäksi sivusto tarjoaa öitä äkkilähtöhintaan.
Kurkkaa täältä, jos tarvitset hotellia kesälomalla, saatat löytää edullisemmin:
fi.hotels.com

Lowcost holidays

Oletteko käyneet Lowcost holidaysin sivuilta katselemassa matkoja? Kuulin tuttavaltani, että heillä loma Kanarialle oli toiminut loistavasti ja hinta oli jäänyt todella alhaiseksi. Ainoa asia, mikä olisi saattanut haitata, oli lentojen erikoiset aikataulut tyyliin aamuyöllä siellä ja lähtö iltayöstä takaisin... Ei haitannut tätä aikuisporukkaa millään tavalla, mutta lasten kanssa olisi saattanut olla hankalaa, kun rytmi olisi ollut sekaisin.

Hinnat ovat kuitenkin kohdallaan, joten kurkkaa täältä:
www.lowcostholidays.fi
Rantapallon äkkilähtöjen listalla lowcostholidaysiin törmää myös:
Rantapallo.fi/äkkilähdöt

maanantai 26. toukokuuta 2014

Leonardo Da Vincin elämäntyöstä näyttely Bremenissä




Bremenin rautatieaseman "takana" (kävellään rautatieaseman läpi), Willy- Brandt-Platz aukion laidalla on näyttely Da Vincin taiteesta, tieteestä ja hahmotelmista. Näyttely on avoinna 2014 - 2019, joten jos Saksaan suuntaat parinkin vuoden sisään, niin ehtii kyllä käydä. Näyttelyssä oli kattavasti esillä Da Vincin keksintöjä, maalauksia, sekä tutkielmia ihmisanatomiasta, ihmisistä, kukista ja elämimistä. Liput maksoivat 15e ja englanninkielinen tulkkaus 3e, sillä kaikki tekstit olivat (valitettavasti) saksankielisiä. Oli kuitenkin melkoisen vaikuttava kokemus, joten suosittelen lämpimästi.

Alla olevasta linkistä lisää näyttelystä, sekä ohjeita kulkemiseen:
www.davinciausstellung.de/bremen


Mondon kesätarjous

Jos olet Mondo- lehden ystävä tai nautit matkailusta, huomasin lehdestä hyvän tarjouksen, jolla saa tutustumishintaan kolme kappaletta tätä ihanaa, mutta kohtuullisen arvokasta lehteä huokeaan hintaan.
Katso siis www.mondo.fi/tilaus ja anna alla oleva tarjouskoodi sinne.


lauantai 24. toukokuuta 2014

Karvakamun passi - lemmikki mukaan reissuun

Eri lentoyhtiöt suhtautuvat lemmikkieläinten kuljetukseen jokainen omalla tavallaan ja jos mielit lemmikkiä matkalle mukaan, kannattaa ajoissa selvittää, mikä lentoyhtiön käytäntö lemmikin kanssa matkustamiseen on.
Lemmikille on hyvä olla mukana myös passi, joka helpottaa kulkemista ja kuljetusta EU- maiden välillä. Lemmikkieläinten passeja myöntävät eläinlääkärit. EU:n ulkopuolisissa maissa kelpaa taas eläinlääkäriltä hankittu lääkärintodistus, jonka merkinnät voidaan laittaa myös passiinkin, riippuen maan vaatimuksesta.

Eviran sivuilla oli hyvä artikkeli Lemmikkieläimen passista, lukaise:
Evira.fi/lemmikkieläinpassi
Purina.fi/lemmikkipassi
Europa.eu/lemmikkieläinpassi

Paras kesäkaupunki- äänestyksen voittaja on Barcelona

Aurinkomatkojen järjestämän kesäkaupunkikilpailun voittajaksi on yltänyt Barcelona. Äänestyksessä oli mukana (vain) 16 kaupunkia ja ääniä suomalaiset jakoivat näille reilut 12 000 kappaletta.
Barcelonasta olen kirjoittanut aiemminkin blogissani, jos tahdot lukaista. Ihmisiä sinne vetää ilmasto, vehreys, ostoskadut, kahvilat ja upea Gaudin arkitehtuuri. En ihmettele siis valintaa, vaikka ihania kesäkaupunkeja löytyy pitkin Eurooppaa ja itse olisin saattanut ehdottaa vaikkapa Sveitsin Thunnia tai Saksan Bremeniäkin...


facebook/aurinkomatkojen kesäkaupunkiäänestys

Lisää vuoroja Ahvenanmaalle kesän kunniaksi

Ahvenanmaa houkuttaa monia kauneudellaan kesäaikana ja onneksi Finnlines on tarttunut kesäkauteen lisäämällä rahtialustensa käyntejä Ahvenanmaalla. Siellä poiketaan nyt siis kaksi kertaa päivässä, kesäkuun puolivälistä tuonne elokuun loppuun saakka.
Lue tarkemmin:
Radiocity/Finnlines lisää vuoroja kesäkauteen
Finnlines.com/aamuin illoin Ahvenanmaalle

sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Matkustustiedotteet maittain

Ulkoasiainministeriön palveluista matkustajille oli puhetta jo aiemmin, mutta esittelen vielä nämä matkustustiedotteet maittain ja linkin voi vaikka laittaa suosikkeihin. Mahdollinen matkustustiedote on hyvä vilkaista ennen reissuunlähtöä. Tällä hetkellä esimerkiksi Ukrainaan matkustamista ei suositella.
Sivustolla saatavissa myös vinkkejä turvalliseen matkustamiseen, ohjeita Suomen kansalaisen liikkumisesta Eu- tai Schengen- alueella, tietoa konsulipalveluista ja paljon muuta.

Turvallista ja mukavaa matkailukesää!
Ulkoasiainministeriön matkustustiedotteet

Miniloma Helsingissä; yö kahdelle 155€

Top10 matkatarjouksilta on luvassa miniloma Helsingissä, Hotelli Arthurissa. 1 yö Hotelli Arthurin jugend- huoneessa kahdelle 155€ (ovh. 272€). Hinta sisältää buffet- aamiaisen, 3- ruokalajin päivällisen, saunavuoron ja etusetelin kuohujuomalle.

Arthur on viehättävä hotelli keskeisellä, mutta rauhallisella paikalla Helsingissä, olen siellä joskus yöpynyt ja kerran viettänyt ihanan illan juhlien merkeissä syöden erittäin hyvän pitkän illallisen.

Hotelli Arthur:Hotelli Arthur Helsinki
Diliin tästä: Top10 matkatarjoukset: yö kahdelle Helsingissä 155€

Minun Helsinkini

Yle Areenasta on vielä nähätävä dokumetti "Minun Helsinkini", joka esittelee tuokiokuvia, paikkoja ja hetkiä Helsingistä muutaman kaupunkilaisen silmin. Perspektiivi on eilainen, eikä keskity suosituimpiin nähtävyyksiin, joita usein luonnollisesti esitellään.
Suosittelen: Areena/yle.fi/minun Helsinkini

torstai 15. toukokuuta 2014

Ulkoasiainministeriön matkustusilmoitus

Ulkoasiainministeriö Suomessa suosittelee täyttämään matkustusilmoitus- lomakkeen, mikäli matkustat maahan, joka lasketaan riskialttiiksi alueeksi. Jostain syystä niinkin turvallinen maa kuin Sveitsi, on on suosituslistalla, mutta tämä lienee siksi, että maa ei kuulu EU:hun tai lumivyöryriskien vuoksi? Matkustusilmoitus on omaksi turvaksesi ja sen tekeminen on vapaaehtoista, sen tekeminen varmistaa kuitenkin matkasi turvallisuuden ja omaisiin yhteydenottamisen yllättävissä tilanteissa tai kriiseissä.

Ilmoitus on mahdollista tehdä tekstiviestinä, netissä tai lomakkeella.

Tutustu: ForminFinland.fi/matkustusilmoitus

Junamatkalle Saksaan tai InterRailia?

Edelleen Rantapallon sivustoilta löysin junamatkailijalle ohjeita Saksan reissuun. Saksa on siitä edistyksellinen maa, että siellä raiteet vievät sekä suuriin, että pieniin kaupunkeihin; junalla pääsee lähes minne vain. Raideverkosto on laaja ja tiheä ja se kannattaa hyödyntää, mikäli yhtään on kiinnostusta Inter- Railiin tai vain Saksan sisäiseen tutkimusmatkaan.
Artikkelissa enemmän vinkkejä mm. viikonloppulipuista, alennuslipuista ja paikallisjunista.

Rantapallo.fi/junamatkailijan opas Saksaan
InterrailEU
Vr/Interrail

Maailmanperintökohteita Saksassa

Maailmanperintökohteita harrastavana kiinnostuin heti Rantapallon artikkelista, joka esittelee kuusi ihanaa Unescon kohdetta Saksassa. Kauaksi ei siis tarvitse mennä. Tässä pikainen lista, artikkelissa enemmän: Reinin laakso, Kölnin katedraali, Dessaun ja Weimarin- kaupunkien Bauhaus- tyylinen arkkitehtuuri, Wattenmeerin luontoympäristö, Bodenjärven keskellä oleva Reichenaun saari paalutettuine taloineen, sekä Regensburgin roomalainen historia.
Suunnittelemaan siis Saksan kiertomatkaa?

Rantapallo.fi/Saksan maailmanperintökohteita

maanantai 12. toukokuuta 2014

5 Euroopan perheystävällisintä kaupunkikohdetta

Huffington post- verkkosivuilla on artikkeli perheystävällisistä kaupunkikohteista Euroopassa. Valitettavasti Helsinki ei ollut sinne yltänyt, mutta Amsterdan, Dublin, Pariisi, Lontoo ja Rooma. Perheystävällisyyden perustelut ovat näiden kaupunkien osalta siinä, että niistä löytyy kalliiden hotellihuoneiden lisäksi helposti vuokrattavia, huokeampia huoneistoja ja nähtävyyksiä löytyy niin, että niihin pääsystä ei juurikaan tarvitse maksaa.

Artikkeli on englannikielinen: Huffingtonpost.com/5most familyfriendly cities

Muistutus rokote.fi- sivustosta

Tästä olen kirjoittanut aiemminkin, mutta suosittelen matkailijoita ja lomailijoita käymään rokote.fi- sivustolla tutustumassa. Siellä on tutustuttavissa aikuisten, sekä lasten rokotusoppaat, lisäksi myös matkailijan rokoteopas, jolla voit testata, mitä mahdollisia rokotuksia tarvitset matkaa varten.
Turvallista matkaa!

Matkailijan rokotusopas + testi rokote.fi

Lentovaraukset.fi

Lentovaraukset.fi- sivustolla on lista tarjoushintaisista Euroopanlennoista, (meno-paluu esimerkkejä 2-9.7.2014). Pariisi, Rooma ja Milano alkaen alle 250€, Tukholma, Oslo, Kööpenhamina, Riika ja Berliini alle 200€.
Tutustu sivustoon ja varaa lennot:
www.lentovaraukset.fi

lauantai 10. toukokuuta 2014

Vuokraa taloa/mökkiä Virosta

Estrent- sivustolta on mahdollista vuokrata eritasoisia ja -tyylisiä loma- asuntoja tai huoneistoja Virosta. Sivustolla on selkeää tietoa vuokraamisesta, varauksesta ja vuokraehdoista. Monipuolisesti vaihtoehtoja.

Tutustu: loma-asunto.eu/viro

VR:llä yli 500 000 tarjousmatkaa

Tartu VR:n tarjoukseen ja varaa alkukesän liput ajoissa. Uutuutena myös entistä edullismpi ennakkolippu, joka siis on sitä huokeampi lippu, mitä aiemmin varaat. Kevään tarjousliput taasen ovat kahdeksasta eurosta ylöspäin, varata voi 14.5 saakka ja matkustusaikaa on 15.5. - 11.6.2014

Vr.fi/ennakkolippu
Vr.fi/tarjousliput

Finnairilla tarjouksia

Finnairilla on mukavia tarjouksia näin kesälomien alla; Kööpenhamina 99€, Tukholma 89€ vaikka kiva piipahtaa loman aloittajaiseksi. Kaukomaihinkin pääsee alennuksella. Matkustusaikaa on ensi vuoden puolelle Euroopan kohteissa, jos nyt et kesällä haluaisikaan lähteä, mutta kaukomaan reissut näyttävät olevan heinäkuun loppuun saakka voimassa.

Katso tarjoukset: Finnair.fi/tarjoukset

Sohvasurffaajien toisen kauden jaksot alkoivat

Sohvasurffaajat aloittivat toisen kauden ja matkaavat pitkin Italiaa kauden alussa. Ongelmitta ei selvitä ja jossain vaiheessa väsymys iskee niin, että huumorikaan ei auta. Paljon kuitenkin nähdään ja koetaan.

Jos sohvasurffaus on kiehtonut ajatuksena, pari jaksoa kannattaa katsoa. Toki on myös niin, että tiedän sohvasurffaajia, joiden reissut eivät todellakaan ole olleet näin hektisiä, eli rauhallisempaakin surffausta voi harrastaa.

Areena.yle.fi/tv/sohvasurffaajat

maanantai 5. toukokuuta 2014

Jaakko ja maailmanvalloittajat, viimeinen tuotantokausi

Jaakko Selin matkustaa maailmalla tapaamassa eri puolille maailmaa muuttaneita Suomalaisia, jotka esittelevät paikallisia tapoja. Olen tykännyt sarjasta kovasti, sillä meno on leppoisan letkeää ja kaikki hektisyys puuttuu. Rennosti jutustellen ja tutustuen tavataan ihmisiä, nautitaan ruokia ja tutustutaan nähtävyyksiin. Kuulostaa lomafiilikseltä? Sellaista tässä sarjassa on tarjolla, toki huomaan miettiväni välillä, olisiko ihana asua jossain muualla kuin Suomessa...
Valitettavasti tästä rennosta sarjasta on menossa nyt viimeinen tuotantokausi, mutta nauti vielä Jaakon seurasta, kun ehdit!

Lauantaisin elokuun alkuun asti klo 18.15 - 18.45 ja uusinnat sunnuntaisin ja keskiviikkoisin.
Tv1/yle.fi/Jaakko ja maailmanvalloittajat

Äkkilähtöä Turkkiin 269€/hlö Top10 tarjoaa!

Top10 matkatarjouksilta olisi nyt kiva äkkilähtö Turkkiin. Mukana ovat myös lennot, vaikka usein tarjoukset koskevat pelkästään majoitusta. Eli Turkkiin Antalyan ja Alanyan välimaastoon 13 -20.5.14 nyt vain 269€. Hotelli on vaatimattomasti viiden tähden hotelli ja hintaan tulee aamiaiset, sekä vielä päivän retki/kierros Antalyassa. Hotelli sopii myös lapsiperheille, sillä siellä on leikkialue ja vesiliukumäet. Hotelli sijaitsee Alara nimisellä alueella, joka on Antalyan kentältä noin 90 km ja Alanyaan ostoksille on matkaa 32 km. Side on myös 32 km:n päässä.
Jos Alanya kiinnostaa, olen kirjoittanut siitä aiemminkin, olimme siellä vuosi sitten lasten kanssa.

Tutustu hotelliin: Hotel Meryan/Alara
Diiliin: Top10 matkatarjoukset/Turkkiin 269€/hlö/äkkilähtö

lauantai 3. toukokuuta 2014

Pariisi, Versailles, Giverny á la Helena Petäistö

Helena Petäistö jatkaa Ranskan helmien esittelyä uudella kirjaallaan, jossa matkustellaan Pariisissa, Versaillesissa ja Givernyssä. Petäistön kirjoja on kehuttu kovasti; niissä Ranskan tutut kohteet avautuvat eri tavalla ja eri näkökulmista kuin aiemmin.

(Kuva kirjakerhon lehti 7/14, sskk.fi)


Lue kirjasta/tilaa omaksi:
Adlibris.com/Pariisi, Versailles, Giverny
Otavan verkkokauppa/Pariisi, Versailles, Giverny
issuu.com/Otavakirjat/lukunäyte/Pariisi, Versailles, Giverny
Ambafrance-fi.org/Kirjaesittely-Pariisi-Versailles (Suurlähetystössä kirjaesittely)
Lukeminen.fi/Petäistön Pariisi, Versailles, Giverny

perjantai 2. toukokuuta 2014

Vaihtoehtoisia kahvipaikkoja huotoasemiin kyllästyneille

Itse olen kovin kyllästynyt ihan kaikkiin huoltoasemiin, varsinkin ketjujen samaan kahvileipätarjontaan. Ihana on pysähtyä kodinomaisissa, vaihtelevissa paikoissa kahvilla ja saada jotain itseleivottua. Karoliinan kahvimylly onkin yksi suosikkipaikoistani. Olen myös valmis poikkeamaan reitiltä tuollaiset vaikkapa 15 km, ihan vain kivan kahvipaikan takia.
Nopsatravels tarjoaa listan teiden yhteydessä sijaitsevista vaihtoehtoisista kahviloista (siis vaihtoehtona huoltoasemalle:).
Katso mitä löytyy lomareitin varrelta!
Nopsatravels.com/vaihtoehtoja huoltoasemakahviloille

Maailman parhaat kaupungit, top 25

Trip Advisorin matkustajat ovat koonneet maailman parhaimmat kaupungit. Tästä linkistä voit tutustua 25 parhaaseen.
Näitähän voisi keräillä, mutta huomasin käyneeni vasta parissa.
News.distractify.com/culture/trip-advisor-top-cities