sas

tiistai 29. heinäkuuta 2014

Matkailua, tutkimusmatkailua, Simon Reeven kanssa

Simon Reeve Intian valtamerellä on alunperin 2012 tehty kuusiosainen sarja, joka ei varmasti ole vanhentunut sen enempää kuin muut BBC:n laadukkaat  kuusiosaiset matkailusarjat. Sarjassa journalisti Simon Reeve kulkee vaihteeksi Intian valtameren rannikkoa aina Malediiveilta Mogadishuun, Balille ja Bangladeshiin, sekä lukuisiin muihin kiehtoviin maihin ja tutkiskelee matkallaan kulttuuria, ruokia ja elämää.
Ensimmäisessä jaksossa on luvassa Afrikan Sansibar.
Yle Teema klo 21.30 tänään.

Yle.fi/Simon Reeve Intian valtamerellä
Iltasanomat.fi/Simon Reeve Intian valtamerellä

Kotimaailman kalustetut asunnot

Kotimaailma.com vuokraa kalustettuja pieniä asuntoja, joissa lomailla perheen/ ystävien kanssa. 1-7 vuorokaudelle voit varata asunnon netistä kiinteillä hinnoilla, pidemmille ajoille voi pyytää tarjousta palveluntuottajalta.
Ystäväni vuokrasi vastaavanlaisen asunnon muutamaksi päiväksi Helsingistä kuuden hengen perheelleen ja viettivät lasten kanssa hauskan kesäloman ilman, että perheen tarvitsi jakautua kahteen hotellihuoneeseen. Keittiö on plussaa pienten lasten kanssa ja muutenkin aamu-, ja iltapalan laitossa.

Kotimaailman asntoja saa tällä hetkellä vuokrattua Helsingistä, Turusta, Tampereelta, Oulusta ja Lappeenrannasta, mutta toivottavasti pian muualtakin päin Suomea.

Kotimaailma.com

lauantai 26. heinäkuuta 2014

Muumeja, Muumeja

Muumimailma on sitten nähty pitkästä aikaa. Edellisestä käynnistä ehti hurahtaa kymmenisen vuotta, joten paikkaa tuli katseltua taas aivan erilaisin silmin. Mielipiteeni on edelleen se, että ihana perhekohde pienimpien kanssa! Meillä oli eväät, uimapuvut ja pyyhkeet mukana ja saimme hyvin sellaiset 4 tuntia kulumaan. Enemmänkin menisi. Tosin hetken jouduimme pitämään teatteriesityksen jälkeen ukkosta ja sadetta teatterikatoksessa. Myräkän levottomiksi tehneiden lasten päivä pelastettiin ammattitaitoisesti, kun Muumihahmot saapuivat tervehtimään ja viihdyttämään lapsia katsomoon. Kiitos tästä!


Paikkana Muumimaailma on kaunis ja siisti. Luonnossa riittää nähtävää ja ihailtavaa, polut on tehty selkeästi, turvallisiksi ja helppokulkuisiksi ja Muumihahmot puolestaan ovat ammattitaitoisia, ystävällisiä ja tilanteen tasalla lasten kanssa. Kannattaa käydä katsomassa teatterin näytelmiä, sekä pieniä ohjattuja tuokioita eri pisteissä (kuten noidan tai Nuuskamuikkusen luona).
Eväspaikkoja löytyy ja uimarantakin saarella on, vaatteenvaihtokoppeineen.
Bussikuljetus Muumiparkkiin toimi kivasti.

Muumimaailma.fi


Sky24.fi

Aloitettiin nyt tämä 24- sarja, kun seat24.fi esiteltiin niin jatketaanpa sitten... Sky24.fi on siis pelkkä lentohakukone, josta voit ostaa lentolippuja. Liput maksetaan verkkopankilla, luottokortilla tai PayPalin kautta ja sen saa sähköpostilla, kuten muissakin matkaverkkokaupoissa. Sky24.fi:n omistaa Estravel Oy, joka on Finnair- konsernin jäsen.
Sivusto on ihanan yksinkertainen. Slogan voisi olla: Silloin, kun pelkät lennot riittävät?

sky24.fi

Mondo 6-7/2014, rantalukemista

Rantahiekka polttelee jalkapohjia täällä kotosalla aivan yhtä kivasti kuin Turkin, Bulgaria tai Kreikan rannoilla! Mikäs tässä on viettäessä helteisiä päiviä kotomaassa nautiskellen. Lomakuume iskeekin vasta syksymmällä, kun koleat sateet ja pimeys alkavat tuntua luissa, ytimissä ja korvienvälissä. 
Tempaisin rantalukemisena Mondon, jossa oli esitelty ihanasti parhaat opastetut kaupunkikierrokset. Kahdeksan varman valinnan joukkoon oli hyväksytty mm. seuraavia: Barcelona juomarahalla, Tukholman katoilla, Pariisi sähköpyörillä ja Tokio iltayöllä. Ei ihan tyypillisiä, kuulostaa hauskalta?

Lisäksi lehdessä oli ihana artikkeli Seychelleistä. Voin lisätä sen must- listalle Karibian risteilyn ja Balilla vietettävän kuukauden jatkeeksi.



tiistai 22. heinäkuuta 2014

Seat24

Seat24 on näpsäkkä hakukone, jolla voit hakea lennot, hotellit, vuokra- autot, sekä valmistaa oman pakettimatkasi. Esillä on myös tämän hetken parhaat lentohinnat ja kohdesuositukset. Jos olet tykästynyt johonkin hakukoneeseen, suosittelen silti testaamaan myös tätä, ehkä löydät uuden suosikin?

Seat24.fi

Naantalin jäätelöt




Turun reissun yhteydessä vierailimme Naantalissa ihailemassa vanhan kaupungin historiaa, kirkkoa ja puistojen isoja, vanhoja puita. Katukuvassa oli monta vanhoissa taloissa sijaitsevaa hotelli, joissa olisi ollut mukava yöpyä, mutta olimme jo varanneet Turusta yöpaikan.
Pop- up puoteja, kahviloita, terasseja ja kesähulinaa riitti helteisessä iltapäivässä. Rannalla seisoi edelleen sama jäätelökioski, josta muistan saaneeni isoimman koskaan syöneeni jäätelöpallon kohta 30 vuotta sitten:) Valitettavasti mahaan ei mahtunut testata vieläkö niitä sai.

visitnaantali.fi
Naantalinmatkailu.fi

Terveisiä helteisestä Turusta

Kävimme lasten kanssa testaamassa vuoden 2014 hostel- palkinnon voittaneen laivahostelli Borean. Laiva oli sinänsä jo jännittävyys, lisäksi hyttimme ikkunasta näkyi tasoristeys, josta juna kulki, kun kellot kilkattivat ja portti sulkeutui. Pientä poikaa ei myöskään haitannut nähdä, kun Ruotsinlaivat päästivät autojonot sisäänsä luukusta. Eli mitään iltaviihdykkeitä ei tarvinnut. Toki myös Turunlinna oli ihan näköetäisyydellä kävelymatkan päässä ja linnan pihalla mukava kiipeillä.




Laivahotelli Borea sijaitsee satamassa Forum Marinum- alueella, jossa nähtävyytenä oli myös Tykkivene Karjala, museo, Suomen Joutsen ja muuta kivaa.
Hostelli oli ihan siisti, yhteistilat ja keittiö siistit ja toimivat ja aamiainen oli riittävä. Kannattaa kokeilla. Itse varasin hostellin booking.com:n kautta ja sain huomattavasti halvemmalla kuin laivasta suoraan varannut ystäväni.

Hauska tapa ylittää Aurajoki oli myös ilmainen lautta/lossi, joka kuulemma kulkee Turku- Åbo -väliä.

www.msborea.fi
visitturku.fi



Alla kuva Forum Marinum- alueesta.

maanantai 14. heinäkuuta 2014

Helsinkiin!

Helsinki vain on ihana kesäkaupunki. Mutta joka kesä/ joka kerta siellä käydessä olisi kiva nähdä jotain uutta? Erilaisia juhlavuosia, juhlavuosi, -teema -näyttelyitä pyörii tasaisin väliajoin, eikä kaikkia nähtävyyksiäkään ole vielä nähty. Ja onhan tuonne tullut muutamaksi vuodeksi jopa upea uusi maailmanpyöräkin maisemankatselua varten.
Nämä ja ajankohtaiset tapahtumat heinäkuulle, festivaalit ja muuta kivaa ennen reissua kannattaa tarkistaa täältä:
www.visithelsinki.fi

Katajanokan maailmanpyörästä: Stadissa.fi/Katajanokan maailmanpyörä

Matkaviikko

Oletteko tutustuneet Matkaviikko.fi- sivustoon? Sivusto tarjoaa matkailua koskevia uutisia ja tällä hetkellä näyttäisi olevan uutinen mm. Helsinki- Vantaan kiitotie 1:n remontista ensi kesänä 2015, sekä muita ilmailualan uutisia.
Sivuston kautta löytyy myös mahtava matkatoimistolista nettiosoitteineen, sekä vastaava lista lentoyhtiöistä:)

Käy katsomassa: www.matkaviikko.fi

torstai 10. heinäkuuta 2014

Hostellien suosio kasvanut

Hostelliyöpymiset ovat lisääntyneet tilastokeskuksen mukaan 14% :lla viime vuonna. Tähän vaikuttanee yleinen taloustilanne, sillä matkailukin on hieman hiipunut. Hostellit ovat kuitenkin usein reilusti halvempia kuin hotellit.

stat.fi/majoitustilasto
yhtymähyy.fi/yhä useampi valitsee hostellin
mt1.fi/useampi matkailija valitsee hostellin
is.fi/hostel asuminen houkuttaa


tiistai 8. heinäkuuta 2014

Uusi kansallispuisto keskiseen järvi-Suomeen

Etelä- Konnevesi saa 1 500 hehtaarin laajuisen kansallispuiston. Alueella pääsee jo retkeilemään polkuja pitkin, mutta kunnon reitistö on vasta tulossa.
Toinenkin kansallipuistohanke Suomessa on vireillä; uusi alue sijaitsisi Salonseudulla.

Lue uutinen: Iltalehti.fi/Järvi-Suomi saa uuden kansallispuiston

Viikko Kyproksella lennot + hotelli alk. 249€/hlö

Top10 matkadiilit tarjoavat loistavan Pohjois- Kyproksen reissun. Hinta on kohdallaan, sillä se sisältää myös lennot. 249€ lähtö on helmikuussa 2015, mutta esimerkiksi hintaan 299€ pääsee syyskuun ja lokakuun lähdöillä. Hintaan kuuluu lentokenttäkuljetukset ja hotelliaamiainen.
Hotellina on siisti Laphetos Resort.

Tutustu hotelliin: Laphetos Resort

Diiliin:Viikko Pohjois-Kyproksella alk. 249€/hlö

Ja mitä Kyproksen pohjoisosissa? Aurinkoa 300 päivää vuodessa, patikointia, kirkkaita sukellusvesiä, pyöräilyä, varjoliitoa, jeeppisafaria, upeita maisemia, luontoa (mm. harvinaisia orkideoja), vuorilinnaa, muinaiskaupunkia... Mitä siis ei?

Tutustu:
Lomapassi.com/Pohjois-Kypros
Wikipedia.org/Pohjois-Kypros
cysuomikoulu.wordpress.com/kyproksen-historiaa-ja-nahtavyyksia/


Huom. Passin on oltava voimassa puoli vuotta loman päättymisen jälkeen!

lauantai 5. heinäkuuta 2014

Beckham Brasiliassa

Yle Tv2 näytti dokumentin, jossa David Beckham matkusti kavereineen Brasiliaan moottoripyöräreissulle. Moottoripyöräilyn ohessa tutustuttiin paikallisiin tapoihin ja ihmisiin muualla kuin turistikohteissa. Dokumentissa oli jonkin verran matkailuantia Brasiliasta kiinnostuneille, mutta oman mielenkiinnon dokumenttiin tuo Beckham, joka kertoo avoimesti itsestään ja urastaan jalkapalloilijana ja julkkiksena reissun ohessa. Molemmista syistä koin, että dokumentti oli mielenkiintoinen.

Katso täältä:
Areena.yle.fi/David Beckham Brasiliassa

Hotels.com:lta tulossa alennusmyynti 8-10.7.14

Hotels.com järjestää taas alennusmyynnin,  8- 10.4.14 ja matkustusaikaa näillä varauksilla on 8.7 - 24.8.14.
Olen harkinnut pienempien kanssa Naantalin Muumimaailmassa käyntiä, joten saatanpa hyvin vilkaista hotels.comin tarjouksia, osuuko yksikään Turunseudulle. Toinen, mikä kävi mielessä, oli Aurajoella sijaitseva, vuoden Hostel- palkinnon saanut Laivahostelli.

fi.hotels.com

tiistai 1. heinäkuuta 2014

Hotelliyö, kiireesti/viimetingassa, reissunpäällä

Naistenlehti Elle (7/2014 s.35) kertoo edullisia hotellinhankkimismahdollisuuksia. Uudet hotellit kuulemma myyvät usein huoneitaan jopa 15% alennuksella, jotta hotelli täyttyy ja tulee tutuksi. HotelTonight- sovelluksella pystyt taas varaamaan edullisesti huoneen samalle illalle, sillä usein hotellit myyvät tyhjäksi hääviä huoneita huokeammalla. On tämä mobiiliaikana kätevää, nimittäin joskus on kierretty Euroopassa iltayöstä hotelleja ja etsitty kuumeisesti tyhjiä huoneita. Kerran me 4 henkeä vietimme yön hotellissa, jossa oli vapaana vain yhden hengen huoneita (jokaiselle oma), kerran isommalla porukalla ainoa, mitä saimme yöksi Pariisissa oli hulppea (ja kallis) sviitti. Ja helpottaahan se, kun vähän katsoo, ettei satu festariaikaan täyteenbuukattuun kaupunkiin...

Hotelchatter.com kurkkaa täältä uusia hotelleja ympäri maailmaa
ja seuraavista viime hetken huoneita
Hotwire.com (Englantilainen sivusto)
Lastminute.com



Germanytravel- Saksan turismia

Germanytravel.fi- sivusto tarjoaa kootusti vinkkejä ja apua Saksanmatkailijoille. Harmi, etten itse löytänyt tätä sivustoa ennen reissuamme! Reissu oli hyvä, mutta olisimme pystyneet jättämään muutaman hutikierroksen ja infopisteen väliin tämän sivuston avulla.
Sivustolla tarjolla siis matkatietoutta, tapahtumia/konsertteja, kulttuuria, Unesco- kohteita, lentoja, kaupunkitietoutta ja mm. ohjelma, jolla voit suunnitella matkareittisi, laskea kilometrit ja tulostaa suunnitelman sitten laukkuun mukaan.

Tutustu: Germanytravel.fi

Retkipaikka.fi, kun suunnittelet retkeä tai haet inspiraatiota

Kesäpäivien retkiä varten voit etsiä retkipaikkoja lääneittäin tai sen mukaan haluaisitko käydä katsomassa vesiputousta, hiidenkirnua, linnavuoria tai retkeillä lähimmässä kansallispuistossa. Miten näppärät sivustot siis! Alkukesän keli ei ole vielä retkeilyä oikein suosinut, mutta ulkoilu on tänäpäivänä oikesti pukeutumiskysymys, sen verran hyviä vaatteita on tarjolla, oli keli mikä oli. Oikeastaan suosittelisin suuntaamaan metsiin ja kansallispuistoihin juurikin näillä viileillä keleillä, sillä hyttysiä on todennäköisesti aika vähän.
Toivotaan, että loppukesästä lämpenee ja retkeily voi jatkua aurinkoisilla kallioilla, vesiputouksilla ja linnavuorilla eväiden syönnin merkeissä.

retkipaikka.fi