sas

lauantai 30. elokuuta 2014

Reilua matkailua

Matkustamisen lisääntyminen, ekologiset ja eettiset näkökulmat, sekä sen vaikutus ympäristöön on puhututtanut ihmisiä jo useampia vuosia. Hyvä niin, sillä vastuullinen matkailu säästää maapalloa tulevaisuuden lapsillekin nähdä ja matkustaa?

Reilun matkailun yhdistys on perustettu 2003 ja sen nettisivustolta löytyy tietoa lisää tästä aiheesta kiinnostuneille. Sivustolla on hyvä ja tutustumisen arvoinen lista reilun matkailijan ohjeista, jonka suosittelen jokaista matkailijaa käymään läpi, vaikka aihe ei muuten kiinnostaisikaan.

Reilumatkailu.fi

Matkustaminen neuletyön kera

Intohimoisena neulojana mielelläni heiluttelen ranteita sen ajan, minkä matkustan ja istun paikallani. Ei se nyt välttämättä ihan turvallisinta ole autossa tai junassakaan ja kerran olen saanut metallisen (mutta paksuhkon) virkkuukoukun Finnairin suomen sisäiselle lennolle mukaan. Nyt olen selvitellyt, onko mahdollista viedä neuletyö Euroopan reissulle koneeseen. Keskusteluja aiheesta löytyi netistä, joten uskoisin, että bambupuikkojen kanssa huolivat minut sisään.

Rantapallo.fi/matkailijan pakkausvinkit ja tähän lisätään puiset sukkapuikot, sekä mieluinen lanka.
Finavia.fi/matkatavarat lentomatkalle


tiistai 26. elokuuta 2014

Vaeltamisesta kiinnostuneet huom!

Partioaitassa oli tarjouksessa ensimmäinen suomalainen vaellusreittiopas Pohjois- Skandinavian Vaellusreitit.
Kirjan tarjoushinta oli 33.90€ (ovh 38€). Tarttukaahan tarjoukseen ja kipaiskaa lähimpään Partioaittaan.

Kirjasta lisätietoa:
Tammi.fi/Ahonen Harri/Pohjois-Skandinavian Vaellusreitit

Yaffaa ja Nesbittiä

Nyt on nautittu musikaalisesta reissusta rosoisessa New Yorkissa Sami Yaffan seurassa, sekä James Nessbittin esittelemästä upeasta Uudesta Seelannista. Molemmat miehet alansa ammattilaisia ja minulle kelpaavaa matkaseuraa. Nessbit pääsi todellakin asumaan pari vuotta Uudessa Seelannissa Hobitti- elokuvaa kuvatessaan ja kertoi niin kivasti kulttuurista, maan tyypillisistä ja osin omituisistakin tavoista, sekä historiasta, että voisin lipun tilata lennolle kohti Wellingtonia ja siellä sitten istahtaa johonkin niistä lukuisista kahvibaareista.

Jäikö katsomatta tai kiinnostaako, tässä linkit:
Areena.yle.fi/kiehtova maailma/Nessbit Uudessa Seelannissa
Areena.yle.fi/Sami Yaffa/Sound Tracker New Yorkissa

maanantai 25. elokuuta 2014

Sami Yaffa maailmalla

Musiikin moniottelija Sami Yaffa matkustelee uudessa sarjassa maailmalla musiikin perässä. Luvassa ehkä kaikkien musiikista ja matkustelusta kiinnostuneiden lempisarja. Tai sitten riittää sekin, että on kiinnostunut vain toisesta aiheesta, tai vain Sami Yaffasta, joka eräänlainen legenda hänkin.
Niin tai näin, minä odotan iltaa innoissani ja lähden Yaffan kera New Yorkiin musiikkimatkalle.

Tänään 25.8.2014 Teemalla klo 21.

yle.fisami-yaffa-sound-tracker-new-york

perjantai 22. elokuuta 2014

AirBalticilla lentoalennukset, kaikkiin kohteisiin!

AirBalticin alennusmyynnit koskevat tällä kertaa kaikkia kohteita, johon kyseinen lentoyhtiö lentää. Varausaikaa kohteisiin on 21.8 - 29.8.2014 ja matkustusaikaa 26.10.2014 - 29.3.2015

Hinnat eivät todellakaan päätä huimaa, katso täältä:
AirBaltic.com/alennusmyynti kaikkiin kohteisiin

keskiviikko 20. elokuuta 2014

Kiehtovaa maailmaa tällä kertaa Uudessa - Seelannissa

Kiehtovan maailman tutut, laadukkaat sarjat jatkuvat. Tällä kertaa maailmankolkkia tutkii ihana brittinäyttelijä James Nessbit (näyttelee myös parhaillaan pyörivässä Monroe- sarjassa).
On mitä odottaa, sillä ohjelma tulee vasta ensi tiistaina, 26.8.14.

http://ohjelmaopas.yle.fi/kiehtova maailma Uusi-Seelanti

Taas Hotels.com:n alennusmyynti

Tänään siis jälleen Hotels.com tarjoaa alennusmyyntejä hotelleista ja vielä maailmanlaajuisesti. Alennusprosentit parhaimmillaan 50%. Hotels.com järjestää mukavan toistuvasti näitä kuukauden alennusmyyntejä, joten jos ja kun matkustaa, melkein odottelee näitä ja katsoo sattuuko löytymään tarjousta haluamaansa hotelliin?

48 tunnin alennusmyynti nyt 20-21.8.2014:
Hotels.com/48 tunnin alennusmyynti

maanantai 18. elokuuta 2014

Linear33- viikonloppumatkoja täysihoidolla

Oletteko tutustuneet jo Linear33- sivustoon? Ensimmäisenä katselin sivuston yksinkertaista, modernia visualisuutta. Ihanaa ja jotenkin kepeää, niin kuin lomailunkin pitäisi olla. Päädyin sivustolle, sillä suunnitelemme keväälle 2015 viikonloppureissua naisporukan kesken.
Sivusto tarjoaa matkoja Etelä- Ranskaan muutamalla teemalla; sportti, estetiikka, nautinto ja markkinat. Nähtävyyksistä kerrotaan sivuston blogissa lisää, tosin englanniksi.

Matkoja ja elämäniloa!

Tutustu sivustoon:
linear33.com
linear33.com/blogi

sunnuntai 17. elokuuta 2014

Jaakon matkat maailmalle jatkuvat

Vuoden 2013 matkahenkilöksi valittu Jaakko Selin jatkaa matkojaan maailmalle muuttaneiden suomalaisten luokse. Uudet jaksot Jaakon matkassa- sarjasta alkavat tänään 18.8.2014 Fox- kanavalta klo 20.00.

Fox.fi/Jaakon matkassa

torstai 14. elokuuta 2014

Finnairin lennoille ateriamaksu

Näin se näyttää käyvän, että lentolippujen hintoja ehkä saadaan hieman alas, mutta kaikki palvelut alkavat muuttua sitten maksullisiksi, nyt jo Finnairillakin. Mustikkakeittoa, kahvia ja teetä tulee saamaan, mutta jos et halua maksaa ateriasta Sky- bistrossa, on parempi yrittää kuljettaa omat sillivoileivät voipaperiin käärittynä koneeseen, ettei nälkä yllätä! Muistaakseni maksoimme ateriat koneeseen viime syksynä, kun lensimme Turkkilaisen lentoyhtiön koneella, joten ei tämä nyt niin yllättävää ole, ja tulossa Finnairilla vasta näille Euroopan reiteille. Eiköhän sitä muutaman tunnin pärjää syömättäkin, jos siltä tuntuu?

Matkailu.eu/Finnair muuttaa välipalat maksullisiksi
Uutiset/suomi.24.fi/Finnair muuttaa välipalat maksullisiksi
Is.fi/matkat/Finnair muuttaa välipalat maksullisiksi
Talouselämä.fi/Finnair muuttaa välipalat maksullisiksi



Pääkaupunkiseudullakin nyt seikkailupuisto!

Helsingin Mustikkamaalle on avattu seikkailupuisto Korkee heinäkuussa 2014. Toistaiseksi käytössä on kolme metrin korkeudessa kulkevaa lasten rataa ja syyskuussa avataan lisäksi useampi perhe- ja nuorisorata, jotka kulkevat 3-11 metrin korkeudessa.
Suomessa on muutama tällainen seikkailupuisto mm. Turussa ja Lappeenrannassa, myös Jyväskylän Laajavuoressa. Flowpark näyttäisi olevan myös Vierumäellä ja Ähtärissä.

Korkee seikkailupuisto
Atreenalin/Lappeenranta
flowpark.fi/seikkailupuisto
Laajavuoren seikkailupuisto

sunnuntai 10. elokuuta 2014

Airbnb majoitukseen

Mikä ihmeen Airbnb? No kotihotellisysteemi, joka on perustettu Yhdysvalloissa ja yleistynyt jo Suomenkin isoissa kaupungeissa. Eräänlainen B&B:n modernimpi muoto, jossa matkailija etsii mieleisen kotimajoituspaikan netin kautta ja maksaa sen. Samalla pääset tutustumaan kohdemaan arkeen, kuten sohvasurffauksessakin, mutta majoittaja saa tästä lisätienestejä. Kotimaassa tämä voisi olla suosittua perheiden/ kaveriporukoiden parissa, sillä pari hotellihuonetta maksaa aika runsaasti verrattuna kotimajoitukseen ja tilaakin voi valita enemmän.

Tutustu:
Airbnb.fi/tietoa meistä
Pallontallaajat.net/keskustelu/airbnb
Mamacaffe.com/airbnb
Menaiset.fi/Airbnb testattu

Uusi Itämeren kuningatar Baltic Queen

Laivojen kuningatar, Baltic Queen, seilaa nyt Tallinnaan 22 tunnin risteilynä. Tallink Silja tarjoaa mukavia sunnuntailähtöjä joissa voit rentoutua hyvän ruoan parissa, tanssahdella ja piipahtaa aamusesta vaikka Tallinnassa.

Tutustu uuteen laivaan, sekä tarjouksiin:
Tallinksilja/BalticQueen Helsingistä Tallinnaan
Tallinksilja/22hsunnuntai

torstai 7. elokuuta 2014

Miniloma Saksaan, 3 yötä + lennot 299€

Top10 matkatarjouksilta tuli kiva pieni tarjous syksyyn katkaisemaan työviikkoja; Lennot Tampereelta Frankfurtiin (Ryanairilla), kolmen yön majoitus 4 tähden Parkhotel Frankfurtissa Rödermarkissa, sekä buffet- aamiainen hintaa 299€/hlö (ovh 375€). Syyskuussa oli kolme lähtöä ja lokakuussa vielä yksi.
Tampereen Ryanairin terminaali oli remontissa  vielä alkukesästä ja lennot oli siirretty oikeanpuoleiseen terminaaliin (tuloväylältä katsoen). Remontti ei haitannut palveluja tai jonotusta mitenkään.

Top10 matkatarjoukset/3 yötä + lennot Saksaan
Parkhotel Frankfurt Rödermark

Lisätietoja, koettavaa ja nähtävää mahdolliselle Saksanmatkalle:
www.germany.travel/fi
Visitgermany.com

Simon Reeve Intian valtamerillä 2/6

Tässä jaksossa Simon pääsi ihanille Madagasgarille, Mauritiukselle ja Scheycelleille tutustuttuaan ensin salametsästykseen ja uituaan haiden kanssa. Mutta ihaninta jaksossa oli päästä katselemaan paratiisisaarten kauneutta, joka toivottavasti saadaan säilymään tulevaisuuteenkin. Seychellit kiinnostavat, vaikka tuli pieni omatunnon pisto; kuinka matkustella niin, että kuormittaa luontoa mahdollisimman vähän?

areena.yle.fi/Simon Reeve Intian valtamerillä 2/6

Lentouutisia

Viikon lentouutinen oli varmasti Venäjän kannanotto Siperian yli lentämiseen. Mahdollinen ylilentojen katkaiseminen, kun koskisi Suomea kovasti. Finnairin Aasiaan suuntautuvat reitit kulkevat Siperian yli.
Lentoposti.fi/Siperian ylilentojen lopetusuhka


tiistai 5. elokuuta 2014

Villin pohjolan vuokramökit

Lomarengas.fi/Villipohjola tarjoaa mökkejä eräsamoilijoille. Meillä näitä mökkejä on käytetty jo yli kymmenen vuotta ja hyväksi todettu keino on todellakin varata Villinpohjolan kautta. Ohjeet perille toimivat hyvin, varustelu on ollut sitä, mitä on netissä luvattu ja kaikki on toiminut. Taas yksi kalareissu lähestyy:)

Tutustu: www.lomarengas.fi/varaamo/villipohjola

hotels.com elokuun alennusmyynti

Hotels.com tarjoaa taas kuukauden alennukset, eli maailmanlaajuisen 72 tunnin alennusmyynnin, nyt 5-7.8.14. Tartu tarjouksiin!

Hotels.com/72h:n alennusmyynti

sunnuntai 3. elokuuta 2014

Näkymiä Katajanokan maailmanpyörästä


Merelle

Torihulinaa pejantai- illassa.

Kävin ihastelemassa  Helsinkiä uudesta näkökulmasta ja testasin Katajanokan maailmanpyörän. 12€:llä sai muutaman kierroksen maisemia ilmastoidussa kopissa musiikin kera. Oli sen arvoinen, jos sinuakin viehättävät uudet perspektiivit, kauniit mustat katot, sekä kaupungin hahmottaminen uudella tavalla. Ikkunalasit olivat sinertävät, joten hieman utuinen vaikutelma tuli. Kierroksen jälkeen oli mahdollista istahtaa terassille jäätelölle tai kuohuvalle ja kuvauttaa itsensä maailmanpyörä taustalla.

Mustia, vanhoja kattoja silmän kantamattomiin


Nyt on seikkailtu

Simon Reeven kera Intian valtameren rannikolla, ja seikkailu jatkuu ensi viikolla. En osaa sanoa muiden mielipiteitä, mutta ihan hauskalta, rauhalliselta ja samalla letkeältä sarjalta tämä minusta vaikutti ja aion katsoa seuraavankin jakson. Itse en ole tätä sarjaa aiemmin katsonut.

yle.areena.fi/Simon Reeve Intian valtamerillä 1/6
tv.hs.fi/artikkeli Simon Reeve Intian valtamerillä