sas

maanantai 29. syyskuuta 2014

Edullisesti Turkkiin ja Kreikkaan

Lomasesonki alkaa hiipua loppua kohti niin Bulgariassa, Turkissa kuin Kreikassakin ja nyt on hyvä hyödyntää äkkilähdöt, sekä lomapaikkojen alennusmyynnit. Ja varsinkin se, ettäsuosituissa lomakohteissa alkaa olla tähän aikaan vuodesta jo rauhallisempaa, sesongin loppua kohti.

Äkkilähtöjä löytyy Turkkiin ja Kreikkaan viikottain. Ne kannattaa hyödyntää, jos siis vain pääsisi lähtemään...

Katso kiva lista Turkin kohteista ja mitä niillä on tarjota. Seuraavan kerran voisi miettiä jotain muutakin, jos Alanyan kuuma rantahiekka on jo koettu?

Rantapallo.fi/Turkin loma- aakkoset- suosituimmat kohteet

Mobiililaitteet saisi periaatteessa pitää päällä lentokoneessa?

Kohta voi surffailla langattomissa verkoissa myös lentokoneissa, ainakin Euroopan lennoilla, sillä virallisen tahon mukaan mobiililaitteita ei tarvitse enää laittaa lentotilaan koneessa. Vaikka tämä on virallinen päätös ja se koskee Eurooppalaisia lentoyhtiöitä, jokaiselle lentoyhtiölle jää kuitenkin testivastuu siitä, että lentokone ja mobiililaitteet toimivat (mielellään ainakin lentokone) yhtäaikaa kivuttomasti ja, että käyttö on turvallista. Finnairin koneissa laitteet kytketään edelleen esimerkiksi lentotilaan.
Yhdysvalloissa mobiilikielto lennoilta poistettiin jo vuosi sitten joulukuussa, mutta siellä jatkettiin silti vaatimusta kytkeä laitteet lentotilaan.
Odottelemme siis lentoyhtiöiden päätöksiä.

Lennon ajan voi rentoutua ja lukea lehteä, ei aina tarvitse olla on-line?

Lentoposti.fi/Ped-laitteiden käyttörajoitukset poistuvat
Hs.fi/Mobiililaitteita ei tarvitse enää sulkea Euroopan lennoilla
Iltalehti.fi/matkat/Euroopan lennoilla saa käyttää mobiililaitteita

perjantai 26. syyskuuta 2014

Haapasalo goes America

Ville Haapasalo matkustaa kokemaan Amerikkaa uudessa sarjassa, joka alkaa nelosella 30.9.2014. Tätä matkailuohjelmaa on tehty kaikkiaan 8 jaksoa. Haapasalon tyyli aiemmissa matkailuohjelmissaan on ollut sydämellinen, avarakatseinen ja rento. Samaa odottelen tältä sarjalta.

Lue lisää:
Nelonen.fi/Haapasalo goen America
Iltasanomat.fi/Haapasalo Amerikassa

Hotels.com 72 tunnin alennusmyynti tulossa

Taas pukkaa hotels.com:n alennusmyyntiä. Nehän ovat siitä kivoja, että niitä on tasaisin väliajoin, lyhempiä ja pidempiä alennusmyyntejä. Eli jos tiedät jo valmiiksi kivan hotellin, jonka tarvitsisit, tai haaveilet pikaisesta hotellilomasta, suosittelen odottelemaan näitä alennusmyyntejä ja nappaamaan tarjouksesta hotellin.

Tämä alennusmyynti on 30.9 - 2.10 ja matkustusaikaa tällöin varatuille hotelleille on 30.9 - 16.11.2014.

Katso täältä: fi.hotels.com

Sivustolla erityinen alennusmyynti myös pohjoisen hotelleihin, revontulien katselua varten.

torstai 25. syyskuuta 2014

Helsinki by night ja hiljaisuuden kappeli


Otin kuvan hiljaisuuden kappelista iltahämärässä. Jokin rakennuksen ulkomuodossa viehättää ja rauhoittaa. Hiljaisuuden kappeli sijaitsee Kampin aukiolla Helsingin ydinkeskustassa ja on tarkoitettu rauhoittumiseen ja hengätämiseen, eikä siellä järjestetä mitään kirkollisia, tai muitakaan toimituksia.

Vieraile tutustumassa:
Visithelsinki.fi/hiljaisuuden kappeli
Stadissa.fi/Kampin kappeli
Ts.fi/hiljaisuuden kappeli Helsingissä

torstai 18. syyskuuta 2014

Meiringenistä Rantapallon sivuilla

Meiringen Sveitsissä oli ihana, pieni kylä. Kylän kuuluisaksi tekee Sherlock Holmes, joka viimeisessä kirjassa putosi vuorenrinteillä, Meiringenin aseman takana näkyvään vesiputoukseen, Reichenbachiin. Tässä kylässä myös Sherlock- fanit kokoontuvat keväisin tapaamiseen, jolloin paikalla vilisee kuulemma runsaasti tweed- pukuisia ja hattuisia faneja.
Sherlockin lisäksi Meiringen on kuuluisa leipomoistaan ja erityisesti käärmeenmuotoisesta leivoksesta, josta olen nähnyt myös suuren "kakku"- version.
Kylä on pieni ja siellä on monta suloisesti vanhahtavaa hotellia. Sherlock- museo on keskustassa, aseman lähellä ja Reichenbach- putouksellekaan ei tarvitse enää kävellä, vaan sinne pääsee kiskorataa vajaassa kymmenessä minuutissa.
Itse ihastuin kaupunkiin ja kirjoitinkin siitä blogissani viime kesänä. Käymisen arvoinen paikka!

Rantapallo.fi/Sherlock Holmesin kylä Meiringen

tiistai 16. syyskuuta 2014

Mitä ei pakata matkalle mukaan?

Vaihtelua kaikkiin listoihin ja artikkeleisiin siitä, mitä matkalle pitää pakata mukaan, eli listaa siitä, mitä ei ainakaan tarvitse mukaan! Ykköseksi laitan sen kitaran, paitsi, jos olisin lähdössä keikalle tai kokeilemaan katusoittoa. Matkalaukku nro 2 pelkkiä tuliaisia varten on myös aika turha.
Mutta olen pakannut mukaan sen mekon, jota en kotonakaan käyttänyt - enkä muuten siellä reissussakaan, ja tyynyn ottaisin mielelläni mukaan, sillä omalla tyynyllä on aina paras nukkua, mutta en ole vielä kehdannut raahata sitä minnekään:)

Lue täältä lisää:
Iltasanomat.fi/matkailu/aina liikaa mukana

lauantai 13. syyskuuta 2014

Päivä Luzernissa, osa 2.




Nähtävyyksiä ja museoita Luzernista löytyy, yksi kiistellyimpiä rakennuksia on uusi, moderni konsertti- ja kulttuuritalo, joka kuitenkin istuu järven rantaan ja tummaan vuoreen mielestäni kivasti. Toisaalta vanhan kaupungin hyväkuntoiset vanhat talot henkivät ihanaa 1600 - 1700-lukua erikoisine katonalusmaalauksineen. Kaupunginosan vanhimman talon tunnisti hyvin sen kapeudesta ja pienuudesta; ihmiset ovat olleet joskus todellakin lyhkäisempiä?




Kiinnostava nähtävyys oli myös Leijona- monumentti vesielementillä. Se tuntui huokuvan rauhallista vahvuutta. Leijona- monumentin vieressä sijaitsee geologinen museo, jossa on sisällä hiidenkirnuja. Toinen suosittu museo Luzernissa on Swiss museum of transport ja myös vanhan kaupungin katedraali sitä aitaavine hautausmaineen on upea nähtävyys.




Lämpöisessä illassa, koko päivän käveltyä oli mukava istua hotellin teranssilla nauttimassa kahvia ja kuuntelemassa viimeisten risteilylaivojen pillejä. Olimme saaneet tilattua mahtavan kelin, sillä upea kuu loisti taivaalta ja kuunsilta kimmelti järven pinnassa.



Päivä Luzernissa, osa 1




Sveitsin Luzern on aivan uskomattoman viehättävä, sopivan kokoinen kaupunki kävellä päivä tai pari. Toki siinä ajassa ei ehdi millään tehdä ja nähdä kaikkea ja joutuu valitsemaan risteilyn ja vuorenhuipulla käynnin väliltä tai konsertin Rigillä vaeltamisen väliltä. Mutta valittavaa on. Helppo ja miellyttä on hypätä rantakadulta laivaristeilylle, joka kuljettaa  (parista tunnista pidempiin) järven ympäri maisemakierroksen ja samalla nauttia ruoka.







 Toisaalta, vanhan sillan, Kapellbrücken, luona rantakadulla on aivan ihania ravintoloita, joissa tarjoillaan loistavaa ruokaa sillalla ja vanhassa kaupungissa kulkemisen päälle.
Kaupunki sijaitsee solassa, kirkasvetisen järven rannalla ja sen pääkatuna toimii upea rantakatu, joka on reunustettu maisemahotelleilla ja kasinokin löytyi. Vuoret ympärillä tarjoavat kiipeilymahdollisuuksia, mutta niille pääsee myös köysiratoja pitkin hisseillä, mm. Pilatuksen huipulle kulkee maailman jyrkin hammasratajuna.
Kapellbrücken- sillan sisällä on upeita vanhoja maalauksia, joista valitettavasti osa on tuhoutunut tulipalossa kymmenkunta vuotta sitten.

keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Terveisiä Sveitsistä

Sveitsissä oli syyskuun alkupuolella kesän ensimmäisiä (ja ehkä viimeisiä) helteitä. Kokonaisuudessaan maassa on ollut sateinen ja kylmä kesä, joten syyskuun muutama hellepäivä tuli tarpeeseen.
Matkustimme vaihteeksi junalla lentokentältä eteenpäin, joten tuli havaittua, että Zürichin lentokentän opasteet ovat varsin mainiot ja junat, sekä oikea laituri löytyivät helposti heti matkatavaroiden jälkeen.


Junalla matkustaessa näkee maisemia ja maata aivan eri tavalla kuin moottoritietä ajaessa, pahimmillaan vielä jatkuvasti meluvallien sisäpuolella.
Ja mitä myös näki, oli paikallinen neljänruuhka. Juna oli todella täysi loppumatkasta, kun töistä palaavaa porukkaa tuli kyytiin joka asemalta. Tässä maassa ei jätetä kohteliasta hajurakoa, kuten Suomessa, käsketään tiivistää ja istutaan tai seisotaan kylki kyljessä:)

Hotels.com ja syysale

Hotels.com järjestää säännöllisesti 24h tai 72h alennusmyyntejä, mutta lisäksi vähän pidempiäkin, eli juuri tänään alkanut syysale kestää aina tuonne 3.11.2014 saakka.
Matkustusaikaa on luvattu 11.9 - 18.12.2014 välille.

Hotels.com/syksyn alennusmyynti

maanantai 8. syyskuuta 2014

Myöhästyneestä tai peruutetusta lennosta rahat takaisin

Myöhästyneestä tai peruutetusta lennosta voi saada rahaa takaisin vakuutusyhtiön kautta, mutta lomakkeet ja tietojen etsiminen saattavat tuntua työläiltä ja osa vain jää jopa yrittämättä.
Nettiä selatessani vastaan tuli getairhelpi- sivusto, joka helpottaa ja nopeuttaa korvaushakemuksen hoitamista, veloittaen saamastasi loppusummasta 25%. Hoitavat kaikki paperityöt ja hoputtavat lentoyhtiötä.

Tutustu:
www.getairhelp.com/fi

keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Hansin matkassa maailmaa ja makuja

Hyvän ruoan ja matkustelun ystäviä ilahduttaa Hans Välimäen tänään alkava, toinen tuotantokausi sarjasta Hansin matkassa. Minua sarjassa viehättää tutustua ulkosuomalaisten arkeen ja paikalliseen elämäntyyliin. Hyvän reseptin löytäminenkään ei haittaa:)

Tänään Mtv3 klo 20.05 Tarja Turusen vieraana Argentiinassa...
www.mtv.fi/hansinmatkassa

maanantai 1. syyskuuta 2014

Pakkailua

Taas käynti Finnairin sivuilla. Miten sitä pitäisi pakata matkaan mitä omituisimpia asioita tällä kertaa? Onneksi ohjeet ovat hyvät ja sähköpostiinkin vastaavat aika nopeasti ja asiallisesti, vaikka varmaan siellä on henkilökunnalla joskus hyvin hauskaa kaikkien kysymysten kanssa, kun ihmiset ovat kuljettelemassa mitä omituisempia tavaroita lentokoneella.
Emme tajunneet lähettää rahtina etukäteen ja matkalaukkuun ei mahtunutkaan ihan siinä muodossa, kun ajattelimme, mutta lahjoja siis viemme:)

Muistan jossain nähneeni listan erikoisuuksista, joita ihmiset ovat yrittäneet lentokoneella tuoda (usein kotiin päin), emme yltä sinne listalle, mutta se oli kyllä hauska lista!

Scandic- hotelleissa syysale!

Jos kaipaat taukoa arkeen tai syysloma jo kutkuttelee, nyt kannattaa varata edullisia viikonloppuöitä Scandic- hotelleista ympäri Suomen, sekä muista Pohjoismaista. 2hh/vrk alkaen 69€.
Voimassa Suomen hotelleissa 6.9.2014 - 31.1.2015, Ruotsissa, Tanskassa, Saksassa ja Puolassa, sekä Norjan valituissa hotelleissa 5.9 - 2.11.2014. Lisäksi pääset hyödyntämään tämän koulujen syyslomaan aikaan, sillä tarjous on vielä silloin voimassa osassa hotelleista.

Rajoitettu määrä, joten varaa pian:
Scandichotels.fi/syysale