sas

maanantai 27. huhtikuuta 2015

Vielä Budabestistä :)

Budapestin yksi kuuluisimpia rakennuksia, ainkin varmaan yksi näyttävimpiä, lienee Tonavan rannalla sijaitseva parlamenttitalo.
Iltavalaistuksessa se näytti melkoisen upealta! Rakennus on niin iso, että sitä piti katsella useammalta kulmalta ja lisäksi vielä kukkulalta joen toiselta puolelta.


 Tässä parlamenttitalo iltavalaistuksessaan ja alla olevassa kuvassa näkyy maisemaa ketjusillalta parlamenttitalolle päin, joten sivukuva päivävalaistuksessakin tuli otettua.


 Kävelimme ostoskatua kauppahallille päin, koska kuulimme, että kauppahalli jo rakennuksena kannattaa katsastaa. Katto olikin upea, enkä muista juuri vastaavaa nähneeni. Toki vierailimme myös sisällä, josta on helppo katsella ja ostaa paikallisia herkkuja. Huokeaan hintaa saa myös lihaa, kalaa, vihanneksia, hedelmiä, sekä kauniita nahkaisia laukkuja. Matkamuistoja ja tuliaisia ostelimme myös.

"Mitä tuo bussi tekee joessa! Ai kamala! Hukkuuko ne kaikki ja onkohan joku jo soittanut apua!?"
Hetken kuluttua selvisi, että mitään onnettomuutta ei ollut sattunut, sillä bussi jatkoi kulkuaan Tonavan ylävirtaa kohti, kunnes hetken päästä ajoi törmässä olevaa ramppia ylös ja kääntyi mutkasta talon taakse. Kyseessä on siis turisteille suunnattu kiertoajelu, jossa bussi kiertää nähtävyyksiä ensin maissa, ajaa sitten Tonavaan ja Margit saaren jälkeen rampista ylös ja kiertää jälleen kaupunkia.

Toki Tonavan varrella on mahdollista valita myös joko bussikierros nähtävyyksien katseluun tai laivakierros vaikka pitkällä ruokailulla ja hyvillä paikallisilla viineillä höystettynä. Alla kuva ravintolaristeilijästä.




sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Huvipuistokausi alkaa!

Tästä se taas lähtee, huvipuistokausi. Odottelemme aurinkoisia päiviä ja lasten riemunkiljahduksia. Esimerkiksi Linnamäki on uudistanut ilmettään asiakkaiden toiveiden pohjalta ja tehnyt kertomansa mukaan yli sata uudistusta.

Lue: Iltalehti.fi/matkajutut/Linnanmäki uudisti ilmeensä

Tutustu Suomen ja lähimaiden huvipuistoihin:
huvipuistot.fi

torstai 23. huhtikuuta 2015

Margitinsaari Budapest



Budabestissä, Tonavan keskellä sijaitsee rauhallinen keidas nimeltä Margitinsaari. Nimensä saari on saanut kuningas Belan neljännen tyttären mukaan. Saarelle pääsee, yllätys yllätys, Margitin sillan keskikohdalta. Saarella ei juuri liiku autoa, paitsi hotellille, mutta golf- kärryjä, polkuautoja, sekä sähköisiä potkulautoja saa hieman väistellä.
Saari on vehreä ja ihastuttava picnic- ja ulkoilupaikka, missä on uimalaa, kylpylää, tennis- ja pallokenttiä, juoksurata, nähdävyyksiä ja tilaa pelailla ja leikkiä.



Saaren kävelee helposti ympäri, sillä pituutta on 2,5 km ja leveyttä 500m. Jos on kaunis päivä, kannattaa varata eväät ja nauttia ne vaikka hotellin lähistöllä sijaitsevassa Japanilaisessa puutarhassa.
Katseltavaa saarella on luostarin rauniot (kuva ylhäällä), kirkko ja juuri tämä Japanilainen puutarha, lisäksi vehreys, pieneläintarha ja Tonavan vihertävä virta.

Margitin saaresta:
http://www.unkarinmatkailu.fi/margitinsaari-paratiisi-budapestissa/
Wikipedia/margitinsaari

tiistai 21. huhtikuuta 2015

Suomen passi pärjäsi taas vertailussa

Suomalainen passi näyttää pärjäävän vertailussa vuodesta toiseen mukavasti. Joskushan se on ollut jopa ykkösenä, uusimmassa vertailussa kakkosena, mutta aina kärjen tuntumassa. Tänä vuonna Ruotsi meni ohi, mutta kriteerithän tässä "kisassa" ovat hieman erikoisia. Juoksevat hirvet passissa lie plussaa, mutta Kanadan passissa jutun mukaan on pimeässä hohtavia kuvioita.

Lue uutinen: Iltasanomat.fi/matkailu/passit

maanantai 20. huhtikuuta 2015

Keväinen Budapest osa 1

Keväiseen Budapestiin kuuluu aurinkoisia päiviä, vaihtelevaa säätä ja runsaina kukkivia puita. Ja kansainvälinen juoksutapahtuma Margitin saarella, joka vetää puoleensa myös Suomalaisia juoksijoita. Tänä vuonna tapahtumassa oli 30- vuotisen taipaleen juhlavuosi. Margitin saaresta ja sillasta enenemmän myöhemmin, käydään ensin muuallapäin Budaa ja Pestiä, jotka ovat aikanaan olleet siis kaksi eri kaupunkia. Buda on se vanhempi puoli, jossa sijaitsee mm. Habsburgien muinoin asuttama linna, joka nykyisin toimii valtavana museona, muinaisia linnan raunioita, viehättävä vanha kaupunginosa valtavine kirkkoineen ja patsaineen, sekä Cittadella- kukkula, jossa seisova vapaudenpatsas näkyy Tonavan rannalle myös Pestin puolelle. 

Tonavan yli kulkeva Ketjusilta (kuvassa) vie lähimmäksi museota ja linnaa, jonka pihan kahvilassa voi nauttia kahvit samalla, kun lepuuttaa portaiden kiipeämisestä väsyneitä jalkoja.




Budan puolella kiertämiseen saa varata useamman tunnin aikaa, mikäli haluaa nauttia rauhassa vanhoista rakennuksista ja tutustua raunioihin ja kirkkoihin. Linnan museossa emme käyneet sisällä, sillä näyttelyihin tutustumiseen olisi saanut varata useamman päivän aikaa...
Mutta Budan puolelta Pestiin Margit siltaa pitkin ja siitä asemalle, joka kuvassa oikealla. Aseman vieressä sijaitsee West End- ostoskeskus, joka on moderni, uusi kauppakeskus ja sisältää aikalailla samoja kauppaliikkeitä kuin Suomalaiset ostoskeskukset, mutta on ihan tutustumisen arvoinen paikka. 
Ruoka paikallisissa ravintoloissa oli huokeampaa kuin ostoskeskuksessa. Parhaat kahvi- ja ruokapaikat löytyivät seuraamalla paikallisia ihmisiä. Ne, joiden terassit olivat täynnä, olivat hyviä:)

keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Ryanair lopettaa puolet Suomen lennoista

Halpalentoyhtiö Ryanair vähentää puolella Suomen lentoja ja parantaa näin kannattavuuttaan. Esimerkiksi Turun lennot lopetetaan kokonaan talveksi 2015-2016, minkä lisäksi Tampereen ja Lappeenrannan lentoja karsitaan yli puoleen talven ajaksi. Toisen huhun mukaan syynä on konepula ja sen vuoksi Tampereelle jää vain muutama lento?

Lue uutinen: Tekniikka&talous.fi/Ryanair lopettaa puolet Suomen lennoista
esaimaa.fi/Ryanair hyllyttää Tampereen lennot

sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Hintavertailu, missä kaupungissa edullisinta lomailla juuri nyt?

Rantapallo.fi uutisoi sivuillaan Forex Bank:n kaupunki- indexin vertailusta, jolla laitettiin järjestykseen suositut matkailukaupungit hintatason mukaan. Kolmen kärki sijaitsee kivasti meitä lähellä, joten kannattaa hyödyntää: Varsova, Vilna ja Budabest. Kivasti lähellä myös listalta löytyvät Riika, Praha ja Tallinna. Helsinki löytyy sijalta 25.

Artikkeliin:
Rantapallo.fi/näissä kaupungeissa edullista lomailla juuri nyt

Opinnäytetyönä selvitetty matkailuohjelmien vaikutusta

Matkailuohjelman koulutusohjelman opiskelija Kati Ala- Rasua on tehnyt päättötyönään tutkimuksen, jossa kartotettiin matkailuohjelmien vaikutusta reitti-, kohde- ja loman aktiviteettivalintoihin.
Mielenkiintoisin asia, joka tutkimuksessa havaittiin, oli se, että kiinnostus matkailuohjelmiin kohdetta kohtaan kasvoi vasta sitten, kun päätös matkasta oli jo tehty. Ohjelmat eivät niinkään vaikuttaneet kohteen varaamiseen.
Itse olen tehnyt juuri näin, että katson ja nauhoitan ohjelmia säännöllisesti ja, jos päätän matkasta, katson nauhalta, tai nauhoitan, mikäli löytyy juuri siitä kohteesta ohjelmaa. Ohjelmistahan saa vinkkejä kulkemiseen, nähtävyyksiin, ravintoloihin ja muuhun koettavaan.

Mitenkähän on sitten matkailulehdet/ artikkelit kohteista? Joku voisi tutki saman aiheen niistä, sillä itse olen varannut Santorinin matkan erään matkalehden artikkelin perusteella. Kuvat vain olivat niin ihania, että halusin nähdä kaiken sen livenä - siitäkin huolimatta, että artikkelissa kerrottiin kuinka kallis se paikka oli.

Lue tutkimuksesta enemmän:
Rantapallo.fi/matkailu/uutiset/tutkimus-nain-tv-ohjelmat-vaikuttavat-suomalaismatkailijoihin/

Koko tutkimus Theseus- tietokannassa:
theseus.fi/handle/10024/75272

lauantai 4. huhtikuuta 2015

TravelBirdin kevättarjouksia

Kävin inspiroitumassa TravelBirdin kevättarjouksista. Vaikka yritän silloin tällöin metsästää halpoja lentoja ja päälle huokeata hotellia, näyttää usein käyvän niin, että tarjouspaketti tulee kuitenkin halvemmaksi. TravelBirdillä näyttää olevan niitä onneksi valmiina tarjolla, esimerkiksi Budabestiin alkaen 219€  3 yötä tai Lissabon tai Istanbul alkaen 399€ 3-4 yötä. Kevättä ja matkakuumetta ilmassa?

Snow Village- Lumihotelli Kittilässä





Kävin Ylläksellä tutustumassa turistien suosimaan Lumihotelliin. Lumihotelli sijaitsee tarkemmin Kittilän Lainiossa, Ylläksen ja Levin lähimaastossa. Hotellissa oli ihastuttava kappeli, lapsille (ja aikuisillekin näköjään:) jääliukumäki, ravintola, sekä erilaisia hotellihuoneita; perushuoneita ja koristeltuja teema- huoneita. "olotilat" ja käytävät oli koristeltu jääveistoksin ja -teoksin. Ihastuttava paikka ja ymmärrän, että on turistien suosiossa. Jos tänne tulee yöksi, hintaan kuuluu onneksi kunnollinen untuvamakuupussi. Toivottavasti aamiaisen saa nauttia siinä lämpimässä ravintolassa, ei jääravintolassa... Ai, se saunakin löytyy, tietysti!

SnowVillage.fi