sas

tiistai 30. kesäkuuta 2015

Sokos hotelleilla hyvät kesäalennukset

Käy kurkkaamassa Sokos hotellien kesäkampanja, sillä hotelliöitä on tarjolla hintaan 70€/yö. Varata voi nyt ja käyttää alkusyksylle saakka.

Hyödynnä täältä: www.sokoshotels.fi

sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Rengastielle vaikka polkien

Minulla on haaveena päästä polkemaan Turun saariston Rengastie. Ei taida vielä olla tänä kesänä ajankohtainen, mutta ehkä jo ensi vuonna.
Rengastiestä löytyy ihanasti tietoa ja historiaa, sekä vinkkejä Visit Turku- sivustolta. Autolla rengastien heittäisi päivässä läpi, mutta varaisin muutaman päivän, sillä lautoille jonottaminen vie jo aikansa, eikä näin aikaa katselemiseen ja ihmettelemiseen juuri jää. Tästä syystä ajattelin hieman aktiivisempaa lomaa, eli jos kiertäisi pyöräillen tämän reitin. Pyöräillessä tuoksut ja maisevat tuntuvat olevan lähempänä.

Tutustu Rengastiehen:
visitturku.fi/rengastie
www.saaristonrengastie.fi
lautta.net/rengastie lautta- aikataulut


Kesätapahtuma: Asutomessut 2015

Asuntomessut kutsuvat. Meillä se on ollut perinteinen kesän tapahtuma jo, kun olin pieni. Monta vuotta oli taukoa, etten käynyt, sillä lapset olivat pieniä ja messut kaukana. Lähellä olleet messut on tullut käytyä. Nyt näyttäisi siltä, että neiti kuopus on yhtä innostunut messuista kuin minäkin olin pienenä. Lähdemmekin siis VR:llä testaamaan uutta kehärataa ja asuntomessuja Vantaan Kivistössä. Sen verran katsoin etukäteen, että messuliput kannattaa ostaa ennakkoon netistä, jolloin ovat hieman halvemmat, jos sinulla on S-etukortti. Muutenkin lippujen osto etukäteen kannattaa, sillä silloin ei tarvitse portilla juuri jonotella.


Asuntomessut 2015 viralliset sivut, josta voi tarkistaa aukiolot, hankkia liput, katsoa kulkemisen ja parkit: www.asuntomessut.fi

Kehärata, liput ja aikataulut: www.vr.fi
Huom. junaliput kehäradalle, josta I ja P- juna kulkevat Kivistöön, ei voi tilata netin kautta, vaan on ostettava asemalta palvelupisteestä tai automaatista.

maanantai 22. kesäkuuta 2015

Lonely Planet rankkasi Suomalaiset ravintolat

Ihanimmat ravintolat turistien mielestä (ehkä joukossa joku suomalainenkin...). Mutta Lonely Planetin listan mukaan voisi kiertää testaamassa ja syömässä ympäri Suomen. Listalla useampi tuttu ravintola.

www.lonelyplanet.com/finland/restaurants

Scandic To Go- konttihotellihuone

Kontit ovat in. Ravintoloina, kesämökkeinä, piharakennuksina... Ja nyt myös hauskana hotellina.
Scandic- hotelliketju on lanseerannut oman konttinsa, joka siis vain vierailee Suomessa. Hotellihuone on enemmän kuin kontti, se on siirrettävä minihuvila, jota voi varata Tampereelle, Jämsään, Savonlinnaan tai Turkuun. Sama huone kiertää myös muualla Pohjoismaissa.

Tutustu: http://www.scandichotels.fi/to-go/Varaa-Scandic-To-Go/

Aku Hirviniemi Perussa



Toinen maailmanihme, jossa Hirviniemi vieraili sarjassaan oli Perun Macchu Picchu. Tämä jakso oli jotenkin huvittavasti realistisempi kuin monet muut saman kohteen esitelleen matkailusarjat/ohjelmat, sillä Hirviniemi kamppaili hetken vuoristotaudin kourissa koettaen lääkitä sitä lisähapella ja kokopensaanlehtiä pureskelemalla (paikallisittain). Näin se saattaa mennä ihan tavallisen ihmisen lomallakin, että totutellaan pari päivää ja sairastetaan. Sarjasta ei ole jätetty inhimillisen raadollisia kohtia pois. Toki se huumori on sitten omanlaistaan:)
Vuorella sijaitseva ihmeellinen kaupunki tuli ohjelman avulla ihan tutuksi ja vaikka sen on nähnyt televisioista monen monta kertaa matkailuohjelmissa ja dokumenteissa, silti väitän, että tässä sarjassa kuvaustyyli on jotenkin erilainen?
Meidän kuopus on sarjasta niin kiinnostunut, että se pesee lastenohjelmat viikonloppuaamuisin. Seuraavaa jaksoa odotellen.

mtv.fi/Aku ja 7 ihmettä/ Peru

sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Aku ja 7 ihmettä Hirviniemifaneille

Matkailuohjelmia saa mielestäni olla, paljon. Jokaiselle jotakin ja on mistä valita. Nauhoitin ensimmäisen jakson Aku Hirviniemen 7 jakson ohjelmasarjasta Aku ja 7 ihmettä. Hirviniemi matkustaa Intiaan tässä ensimmäisessä osassa ja siellä oleva maailman ihme on tietysti Taj Mahal. Jakso oli tavallaan tosi hauska ja toisaalta välillä tuntui, että en taida tällaista huumoria jaksaa. Hauskalla tyylillä tehty sarja, joten kuitenkin odotan mielenkiinnolla seuraavaa osaa, joka siis on jo menossa nauhalle. Toivottavasti olen sillä tuulella, että saan nauraa kippurassa:)

Mtv.fi/Aku ja 7 ihmettä

perjantai 12. kesäkuuta 2015

Ostohyvitys.fi, hyödyt hotelliöistäsi ja ostoksistasi

Rantapallo.fi -sivustolla julkaistiin linkki, jonka kautta pääset näppärästi ja ilmaiseksi liittymään Ostohyvitys.fi- porukkaan. Liittymällä saat esimerkiksi 1000€:n hotelliöistä 100€ hyvitystä takaisinpäin Hotels.comilta.

Tutustu: www.ostohyvitys.fi/rantapallo

lauantai 6. kesäkuuta 2015

Kreikkalainen lentoyhtiö avasi reitin Helsinki- Ateena

Helsingistä Ateenaan pääsee nyt Kreikkalaisella Aegean- Airlinesilla. Ateenasta on mahdollista ottaa jatkolento ihastuttavaan Kreikan saaristoon, vaikkapa Santorinille. Ainakin nyt aluksi Helsingistä pääsee tämän firman koneilla Ateenaan kaksi kertaa viikossa, maanantaisin ja perjantaisin.

Tutustu uutiseen:
Helsinginuutiset.fi/Aegean Airlinesilla Ateenaan
Ilmailuala/uutisparkki.com/AegeanAirlines aloitti Helsinki -Ateena lennot
en.aegeanair.com



Retkipaikka.fi nyt myös kirjana

Retkipaikka.fi- sivustoa pyörittävät serkukset ovat toimittaneet nyt Retkipaikka- kirjan, jossa 22 retkipaikkalaista esittelee ja kertoo omista suosikkipaikoistaan ympäri Suomea. Laajemmin esitellään noin 80 kohdetta (suosituimpien retkeilyalueiden ulkopuolisia kohteita), sekä pari sataa kiinnostavaa kohdetta, jotka ovat tutustumisen arvoisia. Kohteet kirjassa on järjestetty maakunnittain, joten jokaisen asuinpaikkakunnan lähiseudultakin varmasti löytyy kiinnostavia retkeilykohteita.

Itse en ole kirjaan vielä päässyt käsiksi, mutta nettiarvioiden mukaan kirjan lukeminen sohvallakin on jo retki ja ihana matka sinänsä - seikkailuja Suomen luonnossa.

Retkipaikka.fi/nyt myös kirjana

maanantai 1. kesäkuuta 2015

Muista rokotukset, sekä matka- apteekki!

Kesälomat koittavat ja reissunpäälle tai mökeille matkustellaan.

Matkailijan rokotukset kannattaa tarkistaa täältä: aava.fi/rokotukset

Myös Eurooppalaista sairaanhoitokorttia kannattaa harkita lompakkoon, varsinkin, jos Eu- maissa tulee pyörittyä: Kela/Eurooppalainen sairaanhoitokortti

Ja apteekista varustepakkaus matkaan, että loman pienet terveysongelmat hoituvat mahdollisimman pian: Rantapallo.fi/matkailijan tärkeimmät lääkkeet


Hyviä lomia kaikille!