sas

sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Bussiyhteyksiä Eurooppaan

Lokakuun alusta, eli ihan pian, starttaavat Tallinnan satamasta uudet kätevät bussiyhteydet kohti Eurooppaa. Onnibussin sisaryhtiö Superbus kuskaa aina Varsovaan saakka ja sieltä on mahdollista päästä PolskiBus:n kyydillä vaikka Berliiniin.
Matkustusmukavuus on taattu, sillä osa matkoista kuljetaan uusilla luksusbusseilla, joissa on mukavati tilaa, nahkapenkit, catering-palvelut, sekä langaton nettiyhteys.

Lue lisää ja tutustu reitteihin:
Iltalehti.fi/uudet bussiyhteydet/halpisbussit Eurooppaan
PolskiBus.com
SuperBus.com

lauantai 26. syyskuuta 2015

AirBalticin talvialennukset 2015!

AirBaltic kampanjoi talvialennuksiaan vielä muutaman päivän. Näihin kannattaa tarttua, mikäli suunnittelet/haaveilet reissusta.

Seat Salen liput on varattavina 30.9.2015 saakka ja matkustusaikaa on 1.11.2015-31.3.2016, eli talvikausi.

AirBaltic.com/SeatSale

Lentoja Berliiniin alkaen 55€, Lontooseen ja Budabestiin samalla hinnalla, Prahaan, Brysseliin ja Amsterdamiin alkaen 69€ ja paljon muitakin kohteita. Kannattaa käydä katsomassa.

Syysloma-alennus Sokoshotelleista

S-ketju tarjoaa asiakkailleen syyslomalle hotelleja alennettuun hintaan.
Alennus on 15% ja varausaikaa hotellihuoneille on 14.9-10.10.2015. Tarjous koskee syysloma-ajalle varattuja huoneita, joten matkustusaika on 12-25.10.2015.

keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Bodrum, Turkki

Bodrumissa voi yhdistää kaupunki ja rantaloman kätevästi. Esimerkiksi hotelli Egeanmeren rannalla Gümbetissä oli loistava valinta löhöilypaikaksi ja tukikohdaksi, josta sitten oli näppärä hypätä 10 - 15 minuutin välein kulkevaan paikallisbussiin ja huristella sillä Bodrumin keskustaan ostoksille ja museo- ja nähtävyyskäynneille. Ostosmahdollisuuksia tosin löytyi ihan Gümbetistäkin.


 (Gÿmbet mereltä käsin)

Snorklailu meressä ja päiväretki laivalla oli mukavan vilpoisaa merituulen ansiosta, muuten vielä syyskuun puolessa välissä ja turistikauden lähestyessä loppuaankin Turkissa oli +35C lämmintä.
Laivalla vietetyn päivän aikana pysähtelimme uimaan kauniisiin turkoosinvärisiin poukamiin. Yksi hauska pysähdyspaikka oli lämminvetinen luolasto, jonne mennessä kuorimme hipiämme kauttaaltaan ravitsevalla mudantyyppisellä seoksella. Se ei ollut pakollista, mutta ainakin luolaa kannattaa käydä katsomassa, se oli hieno nähtävyys. Muitakin aktiviteettejä meren ääreltä löytyy, mikäli haluaa kokeilla. Suosittuja näyttivät olevan erilaiset veneen perässä vedettävät ilmatäytteiset vesilelut, joista osa lähti jopa liitoon, vesijeteillä ajelu, sekä riippuliito veneen vetämänä. 


Iltarientoakin Gümbetissä riitti. Baarien musiikki kaikui vähän liiankin pitkälle. Hotellilla oli usein iltaisin elävää musiikkia, joka oli laadukasta ja sitä kuunteli mielellään. Hotelli- alue rauhoittui jo tuossa  klo 23 aikaan. Haikailen pitkien merimaiseman äärellä syötyjen, runsaiden aamupalojen perään. Oli mukavaa, voisin mennä uudelleenkin.




sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Maailman parhaat lentoyhtiöt on valittu vuodelle 2015

The World Airline Awards on valinnut vuoden 2015 parhaat lentoyhtiöt jälleen. Ensimmäisen sijan sain Qatar Airways, toisena Singapore Airlines ja pronssille ylsi Cathay Pacific Airways. Minullekin tuttu Turkish Airlines ylsi sijalle neljä.
Lufthansa oli sijalla 12, Air France 15 ja Finnair sijalla 31. Norwegian löytyi sijalta 33 ja SAS Scandinavian sijalta 57.

Lue artikkeli ja TOP 100 lista täältä:
www.airlinequality.com/awards/world-airline-awards

keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Lufthansa lakkoilee taas...

Lufthansan piti tänään lakkoilla ja lakko ilmeisesti alkoi lupaavasti (muiden paitsi lentomatkustajien osalta), mutta Saksan vetoomustuomioistuin on määrännyt lentäjät lopettamaan lakkonsa. Silti lakko jumittaa lentoliikennettä pahasti ja lentämättä jää arvioidusti 1000 lentoa.

Uutisia lakosta, sekä lista lennoista, joihin lakko vaikuttaa:

Matkauutiset/smt.fi/Lufthansan lakko
Lufthansa.com/cancelled flights
Iltalehti.fi/oikeus_määräsi_lentäjät_lopettamaan_lakkonsa

keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Hotels.com -alennusmyynti menossa

Hotels.com:n suosittu 72 tunnin alennusmyynti on menossa. Alennusmyynti päättyy torstaina 3.9.2015, joten vielä on lähes vuorokausi aikaa varata edullisia hotelleja.

Hotels.com/72 tunnin alennusmyynti