sas

lauantai 31. toukokuuta 2014

Bremen, Saksa


Terveisiä Bremenistä! Jos tuntuu, että olet pienen loman tarpeessa ja haluat käydä jossain, suosittelen tätä kaupunkia, koska 2-3 päivää täällä riittää kivasti. Kaupungin keskusta; vanha ja ikivanha keskusta ovat kompaktisti paketissa ja 10 minuutin kävelymatkan säteellä ehdit nähdä suurimman osan historiallisista nähtävyyksistä ja siirtyä kahville tuomiokirkon pihasta vanhan myllyn pihaan tai keskiaikaiseen kaupunginosaan. Ratikat kulkevat näppärästi ja niillä pääset satamaan, uudemmalle alueelle, ostoskeskuksiin ja outlet- myymälöihin. Ilmasto on mukava, joen varren puutarhat ja kävelytiet kauniin vehreitä pitkälle syksyyn ja Jouluisena kaupunkinakin tämä menee loistavasti.
Suosittelen aloittamaan keskustan info- paikasta lyhyellä kiertoajelulla (sähköbussi); kierros, jolla sinulle selviää kaikki tärkeät nähtävyydet, Unescon suojelukohteet (niitäkin oli ainakin kaksi ja ihan keskustassa!), Beck's olutpanimon sijainti, moderni Überseestadt, upea vanha mylly, joka on uudelleenrakennettu 1950 (alkuperäinen 1139), ikivanha Schnoor- osa, jossa vanhimmassa ovenpielessä näytti olevan vuosiluku 1402, kaupungintalo, raatihuone, tuomiokirkko ja Bremenin soittoniekkapatsas.



Ajelun hinta oli 6,5€/hlö, mutta sen jälkeen ja kartan kanssa, oli helppo hahmottaa kaupunki ja miettiä, mitä illalla halusi tehdä ja mitä parissa päivässä ehtisi nähdä. Päädyimme viettämään aurinkoiset päivät kävellen pitkin keskustaa ja istumaan välillä nauttimaan paikalliset oluet tai kahvit. Leipomotarjonta kaupungissa oli myös niin runsasta ja herkullista, että nappasimme mukaan lounaseväät ja suuntasimme rannalle myllyä vastapäätä picnicille. Nokikanat ja sorsat viihdyttivät meitä lämpimässä auringonpaisteessa ja eväät olivat hyvät. Totesimme, että istumme vielä hetken, sillä mihinkä lomalla olisi kiire?
Keskiaikainen kaupunginosa, jonka näimme vilaukselta kiertoajelulla oli ihan must- kohde minulle. Tiet ja rakennusten välit olivat kapeaakin kapeammat, jopa niin, ettei isompi ihminen joka paikasta edes mahtuisi kulkemaan. Ja vaikka mekin olimme pygmi- kansaa niin oviaukoissa piti kumartua... Tämä kaupunginosa, Schnoor, on siis peräisin 1400- 1500 -luvuilta. Totesinkin, että vanhan kaupungin (keskustan) lisäksi täällä näyttää olevan ikivanha kaupunki! Ikivanhassa kaupungissa oli paljon ravintoloita ja käsityöliikkeitä.

Ostosmahdollisuudet keskustassa olivat niin runsaat, ettei meidän tarvinnut lähteä ratikalla keskustasta kauemmaksi sitä varten. Isoja tavarataloja löysin ainakin 4 + pieniä liikkeitä kymmenittäin, sekä urheilu- ja retkivarustekauppoja. Kaikki kompaktisti hyvin lähellä vanhaa keskustaa tai juuri siellä.

Totesimme, että reissun viimeisestä päivästä tulisi sateinen, joten katsastimme kaupungin museotarjonnan, joka on runsas: Da Vinci- näyttely, avaruusaiheisia näyttelyitä, tiedekeskus, Mercedes- Benz- tehtaalla tai Beck's olutpanimossa -kiertokäynti. Ihan kaikkea emme ehtineet nähdä, mutta jäin haaveilemaan jouluostoksista tässä kaupungissa ja Saksan jouluisessa tunnelmassa...


Tännehän pääsee siis Tampereelta Ryanairilla (terminaalin edetä ratikka nro 6 kohti keskustaa- keskustasta) tai Lufthansalla Helsingistä. 

Lisää Bremenistä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti