sas

torstai 30. heinäkuuta 2015

Ulkoasiainministeriön matkustustiedote/ Turkki

Ulkoasiainministeriö on julkaissut tiedotteen ja suositukset Turkkiin matkustaville 27.7.2015, siinä kehotetaan välttämään matkustamista Syyrian raja- alueen lähistölle, sekä välttämään mielenosoituksia, joita voi puhjeta isoissa kaupungeissa. Tämän lisäksi suositellaan täyttämään matkustusilmoitus maahan matkustettaessa.

Turkkiin syksyllä aikovien kannattaa seurailla matkustustiedotteita, varsinkin, jos ei ole pakettimatkalle lähdössä. Pakettimatkalaisille matkatoimistot informoivat tarvittaessa matkustustilanteen muutoksista/ suosituksista.

Um.fi/matkustustiedote/Turkki 27072015
Matkustusilmoitus.fi


Ryan Air alentaa lentolippujen hintoja talvikaudeksi

Ryan Airin toimitusjohtaja kertoo lentoyhtiön harkitsevan lippujen hintojen laskemista talvikaudeksi 2015/2016, nyt kun tuo polttoaineen hintakin on hieman laskenut. Hurjista summista ei ole kyse, vain 8%, mutta ehkä muutkin lentoyhtiöt tarttuvat tähän trendiin, jos haluavat pysyä kilpailussa mukana.

Lue Iltasanomista:

Is.fi/RyanAir laskee lippujen hintoja

maanantai 27. heinäkuuta 2015

Kulttuurimatkoja Tallinnaan

Top10 matkatarjoukset on rakentanut paketin, joka sisältää laivamatkat ja hotellin aamiaisella, sekä valitsemasi baletti-,ooppera- tai musikaalilipun Tallinnan iltaan. Paketin hinta on 79€/hlö, ja tällä hetkellä Viron kansallisoopperassa on Verdin Aidaa, Joutsenlampi- balettia, Goblin- balettia, Kattokassinen- musikaalia... Lisäyökin lähtee hintaan 28€, joten ostosreissu samalla hoituu näppärästi.

Tarjous on voimassa 1.9.2015 - 30.4.2016, joten aikaa on suunnitella yhteinen kulttuurimatka puolison tai kavereiden kesken.


Tutustu ja varaa:
Top10matkatarjoukset/Kulttuurimatkoja Tallinnaan 79€/hlö

Retkeilijöille Laavu.org

Retkeilijöille Suomen mukaviin kesäkeleihin on onneksi ja iloksi sivusto laavu.org. Laavussa kerrotaan satojen laavujen ja kotien paikat. Siis jos satut pyöräilemään/retkeilemään missä tahansa päin ja väsymys tai sade yllättävät, kurkkaat vain laavu.org ja katsot lähimmän laavun, jonne voit mennä lepäämään tai pitämään sadetta. Toimii tietysti myös retken suunnitteluvaiheessa.
Kätevää?

Laavu.org


sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Haus-frau -syväsukellus Sveistiläiseen arkeen

Liisa Helve- Sibajan on suomalainen Sveitissä asuva kotirouva, joka on tallentanut blogiin ja nyt kirjaan elämäänsä ja arkea Sveitisläisittäin. Kirjassa kuvaillaan ihanasti, kepeästi ja hauskasti kotiäidin viikko/arkirutiineja paikallisittain ja samalla ihmetellään erilaisuutta suomalaisiin asioihin.
Suosittelen lämpimästi, jos muiden maiden arki ja kulttuuri kiinnostaa.
Kirja ladattaissa E-kirjana.

Hs.fi/kirja-arvostelu Haus-frau
Atenakustannus.fi/hausfrau/sähkökirja



torstai 23. heinäkuuta 2015

Sas:n pakettiale, jos sade kyllästyttää...

Hivenen toiveikkaammalta näyttää aamun sää, mutta kyllä tuohon sateeseen jotenkin väsyy. Kesällä olisi niin ihanaa ladata akut auringolla, jotta jaksaa sitten pimeän syksyn ja talven. No, loma on loma vaikka mitä taivaalta tippuisi ja meillä takuuvarma lämpö odottaa syksymmällä jokusen tunnin lentomatkan päässä. Äkkilähdöt ovat olleet suosittuja tänä kesänä ja vielä ehtii varata vaikka Travellinkin kampanjan kautta (31.7,2015 asti) Sas:n näppärän lento + hotellipaketin, mikäli sää suomessa kyllästyttää. Keski-Euroopassa on ollut lämmintä, joten kauaksi ei tarvitse mennä.

Amsterdan esimerkiksi alkaen 415,94€, tai Berliini 291,27€. Matkustaa voi elokuun puoleen väliin saakka.

Kurkkaa täältä: Travellink/kampanjat/sas- pakettiale

lauantai 18. heinäkuuta 2015

Peterin lomaseikkailut Ruotsissa

Sarja oli oikeasti hauska:) Kuinka paljon Ruotsissa onkaan nähtävää ja millaisia pieniä kummallisia paikkoja, kuten vaikka tuo 1. jakson Kannibaalimuseo... Tämän sarja oli minun makuuni, ei ylikoominen, mutta sopivan hauska, ja historia kulkee mukana kivasti. Siirrymme siis matkailuautolla Skånesta kohti Smålandia.

Areena.yle.fi/Peterin lomaseikkailut 2/5

perjantai 10. heinäkuuta 2015

Vr alentaa lippujen hintoja

Olen kyllä onnistunut saamaan Veturi-asiakkaana todella edullisia junalippuja varrattuna vaikka siihen, mitä ne pari vuotta sitten maksoivat. Ja pääsääntöisesti vielä samoille reiteille. Toki olen oppinut ennakoimaan reissut ja ottamaa liput ajoissa.

Junalla matkustaminen on minusta mukavempaa, joten otan kiitollisena vastaan Vr:n hinta- alennuksen ja mielenkiinnolla odotan, että miten ja missä se näkyy.

Lue aiheesta:
Taloussanomat.fi/junakyyti jopa halvempi kuin Onnibussi
Mtv.fi/uutiset/Vr lupaa kahdenlaisia jättialennuksia
Is.fi/Vr:ltä reippaita alennuksia pysyväski kaukojunien lippuihin

Peterin lomaseikkailu Ruotsissa

Tänään Yle Fem esittää klo 19 Koomikko Peter Apelgrenin seikkailun, jossa Peter kulkee matkailuautolla karavaanarina tutustumassa Ruotsiin ja sen kulttuuriin.
Jaksoja näytetään yhteensä viisi, joista tämä on ensimmäinen. Ihan mielenkiinnosta meinasin katsoa. Tietämys naapurimaasta saattaa lisääntyä ja matkavinkkejä irrota.

Tutustu etukäteen:
Areena.yle.fi/Peterin lomaseikkailut 1/5  Jakson nimi on Kuolema Skånessa....

tiistai 7. heinäkuuta 2015

Tjäreborgin Gambia

Tjäreborg mainostaa talveksi Gambiaa. Kohde kuulostaa eksoottiselta, lämpöiseltä ja ihanalta. Hyvä ystäväni oli siellä matkalla jo vuosia sitten. Ainoa, mikä matkassa oli ollut häiritsevää, oli malarialääkitys, joka aloitettiin jo ajoissa, jonka sivuvaikutuksena oli pahoinvointi ja väsymys. Molemmat jatkuivat ystävälläni koko lääkityksen, eli reissun ajan. Siitä huolimatta kertoi matkan olleen upea elämys ja paikallisten ihmisten olleen aivan ihastuttavia. Gambia tarjoaa safari- ja kalastusmatkailua, luontoretkeilyä ja sademetsä. Lintubongaajille se on runsaan lintulajistonsa ansiosta mahdollisuus bongata eksoottisia lintuja. Shoppailua voi kokeilla pääkaupunki Banjulin toreilla.


Tjäreborgin Gambia

Muuta Gambiasta:
Lomamatkailija.com/Gambia
Napsun Gambia
Iltalehti.fi/matkakohteet/Gambia
Tanjan-matkamittari- blogi- Gambia (ihana matkakertomus kuvineen!)
Zoover.fi/Gambian nähtävyydet