sas

torstai 20. syyskuuta 2012

Åre, Ruotsi

Täytyy kirjoittaa hieman Åresta, kun viime viikolla bloggasin myös niistä suorista lennoista sinne.
Åressa olen käynyt useampana kevättalvena laskettelemassa ja olemme aina onnistuneet olemaan samassa, tutussa mökissä (useamman makuuhuoneen talo enemmän kuin mökki). Tämä mökki sijaitsee n. 9 kilometrin päässä varsinaisesta Åren keskustasta, mutta rinneverkoston ansiosta laskettelimme usein rinteitä keskustaan asti, jossa kävimme hoitamassa pienet kauppa-asiat (reppu selässä), sekä kahvilla, jonka jälkeen gondolihissillä ylös rinteisiin ja rinteitä myöten takaisin mökkiin. Åren keskustassa suurin osa päivällä liikkuvista ihmisistä näyttävät kulkevan monot jalassa; parturissa istuu porukkaa monot jalassa ja vaatekaupoissa kuljetaan monot jalassa.

Tunnelma Åressa on rento ja ystävällinen, siellä on helppo viihtyä ja nauttia niin päivällä kuin after-skissäkin. Kylä on pienen alppikylän oloinen ja ravintolat siellä, sekä rinneravintolat ovat jokainen omantyylisiään ja tunnelmallisia. Maisemat ovat luonnollisesti henkeäsalpaavat.

Åre on jaettu kolmeen alueeseen; varsinaiseen Åreen, Duved/Tegefjäliin, sekä Björneniin. Näistä Björnen on suunnattu rinteiltään lapsiperheille.
Rinteitä koko keskuksessa on yli 100 ja korkeuseroa 890m, joten samoja rinteitä ei tarvitse montaa kertaa laskea, paitsi jos niihin ihastuu... Åressa on myös muita aktiviteettimahdollisuuksia, kuten upea kylpylä.

Åreen pääset parhaiten tutustumaan seuraavista linkeistä:
Visitsveden.com/Åre (huomaa rinnekarttalinkit sivustolla!)
Napsun Åre
www.skistar.fi/Åre
Trivago/Åren nähtävyydet



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti