sas

tiistai 16. lokakuuta 2012

Rimini ja Riccione, Italia

Keväällä merivesi Riccionen aurinkoisilla, leveillä hiekkarannoilla on vielä kylmää. Muuten sää saattaa olla hyvinkin lämpöinen jo toukokuussa. Riccionessa turistit ottavat aurinkoa, käyvät shoppailemassa lähimaastossa ja kauempanakin, sillä paikallisbussit (esim. Riminille) ja junat (kauemmaksikin) kulkevat kätevästi.
Mieleenpainuvinta seudulla oli ystävälliset ihmiset, ihanat kodikkaat ravintolat, herkulliset jäätelöannokset ja tyylikkäät vaatteet.
Riccionen paras ostoskatu on ilman muuta Viale Ceccarini ja markkinahumua pääsee kokeilemaan Piazza Unitalla, jossa saa kyllä sitten varautua melkoiseen väenpaljouteen.

Kun Riccione alkaa tuntua pieneltä, kannatta ottaa bussi Riminille, n. 2000 vuotta sitten perustettuun kaupunkiin, jossa on myös suuria markkinoita parina päivänä viikossa. Riminillä on myös nähtävyyksiä, kuten keisari Augustuksen riemukaari, ikivanha kivisilta, Malatestianan linnoitus, Sismondon linna sekä useita kirkkoja, joista kuuluisin lienee Malatestan temppeli. Riminillä sijaitsee myös "mini-Italia", jossa voi ihailla Italian kuuluisimpia rakennuksia pienoiskoossa.
Seudulla on myös parikin vesipuistoa lapsiperheille, mutta niissä en ole vieraillut.
Riminiltä on vain tunnin bussimatka San Marinoon, jossa kannattaa vierailla, mutta sitä voisin esitellä myöhemmin.

Riccione on helppo paikka lapsiperheiden olla ja viihtyä, lisäksi siellä viihtyvät ostosmahdollisuuksien ja iltaelämän takia myös teini-ikäiset ja vanhemmat.
Niille, jotka ovat kiinnostuneita kengistä, laukuista ja muodista, paras aika matkustaa Riminille on heinäkuu, jolloin siellä alkaa alennusmyynnit.

Tutustu Riccioneen ja Riminiin:
Zoover/Riccionen nähtävyydet
Napsun Riccione
Onlinetouristworld/ Riccione (käännöskukkasia huom!)

Napsun Rimini
Iltalehti.fi/Rimini
Rantapallon Rimini

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti