sas

maanantai 11. helmikuuta 2013

Mozartin Salzburg

Itävallassa käyneenä muistan, että Mozartin kuulia oli myynnissä lähes joka nurkalla. Ajattelin nyt tehdä pienen katsauksen kuuluisaan Salzburgiin, Mozartin synnyinkaupunkiin.
Salzburg on Itävallan neljänneksi suurin kaupunki ja vanhemmat ihmiset ainakin muistavat, että kuuluisa Sound of music- musikaalielokuva on kuvattu siellä.
Muita nähtävyyksiä tässä ihanassa barokkikaupungissa ovat mm. Mozartin lapsuudenkoti (joka on muutettu museoksi), Hohensalzburgin linna, Salzburgin katedraali ja Schloss Mirabell, sekä Viljaväylä, joka on vanha katu, nykyinen suosittu ostoskatu.
Enemmän idyllistä vanhaa vai modernia suurkaupunkia? Ehkä sanoisin, että alppiromanttinen, musiikin ja kulttuurin (ja suklaan) kehto.
Näkemistä riittää edellisten nähtävyyksien lisäksi alppiniitty- retkillä, markkinoilla ja monilla vuosittaisilla tapahtumilla, sekä lelu- ja soitinmuseossa tai eläintarhassa. Yksi erikoisimpia nähtävyyksiä on myös ihan Salzburgin kupeessa sijaitseva Werfenin jääluola (www.eisriesenwelt.at)

Vuosittaisista tapahtumista kuuluisin lienee Salzburgin musiikkijuhla, jota vietetään heinäkuun puolesta välistä elokuun loppuun. Silloin saattaa olla hankalaa löytää majapaikkaa kaupungista ja lähiseuduilta, sillä se on maailman parhaita musiikkifestivaaleja.



Lisää:
visit-salzburg.net/ (kaupungin viralliset sivut)
matkusta.fi/Salzburg
Pienimatkaopas/Salzburg
Iltalehti.fi/matkailu/Salzburg
Matkailuopas.com/nähtävyydet/Salzburg
Trivago.fi/Salzburg
Zoover/Salzburg





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti