sas

maanantai 23. syyskuuta 2013

Alanya, Turkki

Alanya on nyt sitten koettu valmismatkana, ihan all- inclusive. Ensimmäinen sellainen minun elämässäni. Tämä taisi olla loma isolla L:llä; lämpöä, lämmitä merivettä, säännöllistä ruokailua, löhöilyä altaalla, rentoutumista, ostostelua, päivä merellä. Ja Turkkilainen Hamam tuli tietysti kokeiltua.
Lähtisinkö uudelleen? Voisin lähteä. Tämä sopi hyvin perheen lomakohteeksi, kun meilläkin on eri- ikäisiä lapsia. Vesipuistoissa (niitä on lähistöllä useampi) riittää riemua kaiken ikäisille (myös isät näyttivät nauttivan) ja keskustassa riitti ostosmahdollisuuksia teini- ikäisille ja aikuisille, kulkeminen bussilla ja taksilla oli helppoa ja altaalla oli turvallista uiskennella pienimmäisenkin, joka meren rannassa tyytyi tekemään hiekkalinnoja, eikä uskaltautunut suuriin aaltoihin.






Päivä merellä oli hauska ja isommat lapset innostuivat uimatauoilla hyppimään mereen yläkannelta asti. Satama oli kaunis ja Alanyan kaupunki upea katsella mereltä käsin. Nähtiin myös uiskentelevia, isoja kilpikonnia ja saatiin väriä pintaan. Laivassa oli myös mahdollisuus mennä varjoon pelaamaan ja leikkimään.

Nähtävyyksiä tällä lomalla ei juuri tullut nähtyä, vaikka niitäkin Alanya tarjoaa; vanhaa keskustaa, tippukiviluolia, sataman korkea torni, jossa museo, vanha linnake vuorella, arkeologinen museo... Mutta vanha merirosvoluola tuli nähtyä mereltä käsin, sekä pari muuta luolaa ja linnake päivä- sekä iltavalaistuksessa. Ja keskustasta löytyi Starbucks- kahvila.

Koko viikko oli aurinkoinen, helteinen, mutta illat viilenivät niin, että kaupungilla ja rantakadulla oli kiva kävellä ja katsella. Toinen viikko olisi mennyt sujuvasti tähän perään; olisin käynyt tippukiviluolissa ja noin tunnin matkan päässä sijaitsevassa kanjonissa, sekä kalkkikivimuodostelmilla, joka oli Unescon listalla. Jäi siis jotain nähtävääkin, jos toisen kerran lähtisi. Voisi ottaa äkkilähdön, nyt kun kaupunki on tuttu.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti