sas

lauantai 22. maaliskuuta 2014

Färsaaret, Tanska




Tanskalle kuuluvat Färsaaret sijaitsevat Pohjoisatlantilla Britannian ja Islannin välisellä meriosuudella. Saaria on 18, joten katseltavaa riittää, mutta toisaalta, saaret ovat niin pieniä, että esimerkiksi pääkaupunkiin Torshavniin ja saareen, jolla se sijaitsee, tutustuu parissa päivässä.
Jos näille saarille mielit matkustaa, niin kumpparit ja vettä pitävät ulkoiluvaatteet ovat pakolliset. Saarilla ei ole puustoa (paitsi pieni präntti istutettua metsää), joten tuuli kertoo sen, että sijainti on pohjoisatlantilla, eikä tuuliesteitä juuri ole. Kampaus ei tule siis pitämään minkään lakan avulla, eikä sateenvarjosta ole hyötyä, sillä se joko nyrjähtää tai lentää Atlanttiin.



Seutu on kuitenkin omalla tavallaan kaunista; rakennuksista suurin osa pieniä, vanhoja ruohokattoisia taloa (mustissa asuivat varakkaat ihmiset ja punaisissa vähemmän varakkaat, ainakin ennen), aavaa maisemaa ja lampaita enemmän kuin ihmisiä.



Keli todellakin vaihtelee niin nopeasti ja rajusti, että jos lähdet kiireesti ulkoilemaan, kun näet auringon paistavan, niin kahden minuutin kuluttua saatta päällä olla mustat pilvet ja raekuuro. Toisaalta, ulkoilua kannattaa jatkaa, sillä se aurinko saattaa tulla esiin taas kolmen minuutin kuluttua...

Nähtävyyksiä lintujen, lampaiden ja luonnon lisäksi löytyy; tuomiokirkkoa ja museoita.
Ai niin, varaudu syömään runsaasti Turskaa...

Naista esittävä patsas 

Lisää Färsaarista:
Norden.org/tietoa Färsaarista
Rantapallon Färsaret
Wikipedia/Färsaaret
Wikitravel/Färsaaret
Pallontallaajat/Färsaaret






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti