sas

lauantai 13. syyskuuta 2014

Päivä Luzernissa, osa 1




Sveitsin Luzern on aivan uskomattoman viehättävä, sopivan kokoinen kaupunki kävellä päivä tai pari. Toki siinä ajassa ei ehdi millään tehdä ja nähdä kaikkea ja joutuu valitsemaan risteilyn ja vuorenhuipulla käynnin väliltä tai konsertin Rigillä vaeltamisen väliltä. Mutta valittavaa on. Helppo ja miellyttä on hypätä rantakadulta laivaristeilylle, joka kuljettaa  (parista tunnista pidempiin) järven ympäri maisemakierroksen ja samalla nauttia ruoka.







 Toisaalta, vanhan sillan, Kapellbrücken, luona rantakadulla on aivan ihania ravintoloita, joissa tarjoillaan loistavaa ruokaa sillalla ja vanhassa kaupungissa kulkemisen päälle.
Kaupunki sijaitsee solassa, kirkasvetisen järven rannalla ja sen pääkatuna toimii upea rantakatu, joka on reunustettu maisemahotelleilla ja kasinokin löytyi. Vuoret ympärillä tarjoavat kiipeilymahdollisuuksia, mutta niille pääsee myös köysiratoja pitkin hisseillä, mm. Pilatuksen huipulle kulkee maailman jyrkin hammasratajuna.
Kapellbrücken- sillan sisällä on upeita vanhoja maalauksia, joista valitettavasti osa on tuhoutunut tulipalossa kymmenkunta vuotta sitten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti