sas

lauantai 13. syyskuuta 2014

Päivä Luzernissa, osa 2.




Nähtävyyksiä ja museoita Luzernista löytyy, yksi kiistellyimpiä rakennuksia on uusi, moderni konsertti- ja kulttuuritalo, joka kuitenkin istuu järven rantaan ja tummaan vuoreen mielestäni kivasti. Toisaalta vanhan kaupungin hyväkuntoiset vanhat talot henkivät ihanaa 1600 - 1700-lukua erikoisine katonalusmaalauksineen. Kaupunginosan vanhimman talon tunnisti hyvin sen kapeudesta ja pienuudesta; ihmiset ovat olleet joskus todellakin lyhkäisempiä?




Kiinnostava nähtävyys oli myös Leijona- monumentti vesielementillä. Se tuntui huokuvan rauhallista vahvuutta. Leijona- monumentin vieressä sijaitsee geologinen museo, jossa on sisällä hiidenkirnuja. Toinen suosittu museo Luzernissa on Swiss museum of transport ja myös vanhan kaupungin katedraali sitä aitaavine hautausmaineen on upea nähtävyys.




Lämpöisessä illassa, koko päivän käveltyä oli mukava istua hotellin teranssilla nauttimassa kahvia ja kuuntelemassa viimeisten risteilylaivojen pillejä. Olimme saaneet tilattua mahtavan kelin, sillä upea kuu loisti taivaalta ja kuunsilta kimmelti järven pinnassa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti