sas

keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Bodrum, Turkki

Bodrumissa voi yhdistää kaupunki ja rantaloman kätevästi. Esimerkiksi hotelli Egeanmeren rannalla Gümbetissä oli loistava valinta löhöilypaikaksi ja tukikohdaksi, josta sitten oli näppärä hypätä 10 - 15 minuutin välein kulkevaan paikallisbussiin ja huristella sillä Bodrumin keskustaan ostoksille ja museo- ja nähtävyyskäynneille. Ostosmahdollisuuksia tosin löytyi ihan Gümbetistäkin.


 (Gÿmbet mereltä käsin)

Snorklailu meressä ja päiväretki laivalla oli mukavan vilpoisaa merituulen ansiosta, muuten vielä syyskuun puolessa välissä ja turistikauden lähestyessä loppuaankin Turkissa oli +35C lämmintä.
Laivalla vietetyn päivän aikana pysähtelimme uimaan kauniisiin turkoosinvärisiin poukamiin. Yksi hauska pysähdyspaikka oli lämminvetinen luolasto, jonne mennessä kuorimme hipiämme kauttaaltaan ravitsevalla mudantyyppisellä seoksella. Se ei ollut pakollista, mutta ainakin luolaa kannattaa käydä katsomassa, se oli hieno nähtävyys. Muitakin aktiviteettejä meren ääreltä löytyy, mikäli haluaa kokeilla. Suosittuja näyttivät olevan erilaiset veneen perässä vedettävät ilmatäytteiset vesilelut, joista osa lähti jopa liitoon, vesijeteillä ajelu, sekä riippuliito veneen vetämänä. 


Iltarientoakin Gümbetissä riitti. Baarien musiikki kaikui vähän liiankin pitkälle. Hotellilla oli usein iltaisin elävää musiikkia, joka oli laadukasta ja sitä kuunteli mielellään. Hotelli- alue rauhoittui jo tuossa  klo 23 aikaan. Haikailen pitkien merimaiseman äärellä syötyjen, runsaiden aamupalojen perään. Oli mukavaa, voisin mennä uudelleenkin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti