sas

torstai 15. marraskuuta 2012

San Marino, Italia

Vai voiko sanoa, että San Marino on Italiassa, kun se kuitenkin on tasavalta, joka koostuu pienistä, vuorenrinteillä sijaitsevista kylistä? San Marino on muuten tiettävästi maailman vanhinpia tasavaltoja ja perustettu vuonna 301. Valtio nimettiin Pyhän Marinuksen eli Santo Marinon mukaan.
Pinta-alaa tällä minivaltiolla on n. 61 neliökilometriä ja näkymät ovat huikaisevia. San Marinon keskusta on muuten Unescon suojelukohteiden listalla. Silloin, kun minä olen vieraillut siellä, käytössä ei ollut vielä Euroja, mutta vaikka tasavalta ei kuulu euroopan unioniin, valuuttana käytetään euroa. Turisteja San Marinossa käy vuosittain yli kolme miljoonaa, joten pientä ruuhkaa näin pienessä paikassa saattaa olla...

San Marinon pääkaupunki (jonka nimi on yllättäen San Marino), sijaitsee Monte Titano- vuorella, ja keskustassa nähtävyytenä on keskiaikainen linnoitus, sekä Pyhän Marinuksen basilika, jossa sijaitsevat Pyhän Marinuksen maalliset jäännökset...

 (Tämä mielettömän upea kuva on googlettamalla bongattu wikipediasta - kuvassa siis keskiaikainen linna pääkaupungin vanhassa keskustassa.)

Tunnelma San Marinon vanhassa keskustassa on upean keskiaikainen (ja silloin se oli kesäisen lämpöinen, muttei vielä liian kuuma), turisteja riitti, mutta ahdasta ei ollut ja vanhan muurin reunalla oli mukava istuskella ja lepuutella jalkoja ohjatun kävelykierroksen jäljiltä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti