sas

keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Wien, Itävalta

Jotakin pientä tarvitsee kertoa Wienistä, siis jos et ole vielä käynyt, suosittelen. Tätäkin kohdetta suositelisin kokeilemaan keväällä. Joko olen ihan kevätihminen tai sitten huhtikuussa on ihana käydä katsomassa kevättä etelämmässä, meidän talvemme jälkeen ja palata sitten kotiin viettämään taas kevättä. Joulunalusaika on toinen, jolloin Wien kukoistaa markkinoineen ja toreineen.

Wienissä on tarjolla kulttuuria ja kulttuuria. Toki myös loistavat ostosmahdollisuudet, nähtävyyksiä, ruokaa ihan jokaiseen makuun, sekä ihania kahviloita, joissa nauttia Sacherkakkua. Mutta musiikki, ooppera, teatteri ja museot valtaavat varmaan kolmasosan kaupungista!

Nähtävyyksistä saa helpon yleiskatsauksen vain kävelemällä keskustan aukioilla ja Volgsgarten- puistossa. Ringstrasse (kehätie) kiertää kivasti kaupunkia ja sen varrella näkee kaupungintalon ja parlamenttirakennuksen, jos ei eksy sivukaduille ostoksille.
Wienissä on ihan oma "museokortteli", sillä museoita todella riittää. Kannattaakin tutustua kulttuuritarjontaan ennen lähtöä. Lippuja ooperaan, teattereihin, konsertteihin ja museoihin voi varata myös netistä etukäteen.
Stephansplatz- aukiolla on samanniminen ostoskeskus, joka shoppailuintoisten kannattaa käydä katsastamassa. Tietysti, ne ihanat pikkuputiikit ovat siellä vanhassa kaupungissa...

Parasta Wienissä: Istua kahvilan terassilla, kun on pystynyt valitsemaan palan hyvää kakkua valtavasta kakkutarjonnasta, ja katsella ja kuunnella kaupungin tunnelmaa=)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti