sas

keskiviikko 22. elokuuta 2012

Peking, Kiina


Olen ollut Pekingissä parikin kertaa. Lentokentältä, kun jonottaa taksia tuntuu, että on tullut ihan niin erilaiseen ilmapiiriin ja kulttuuriin, että voi vain ihmetellä tuoksuja, ääniä (kiinankielen hieman agressiivisenkin kuuloista olemusta) ja ihmispaljoutta.
Meillä on ollut mukanamme hotellin nettisivuilta printatut osoitetiedot, jotka voi antaa taksikuskille, joka hyvin epätodennäköisesti puhuu englantia. Takseja on myös erilaisia; vihreät ja viralliset ovat halvimpia ja kuitillisia, niitä kannattaa malttaa odottaa.
Hotellista kannattaa ottaa mukaan käyntikortti, jossa on hotellin tiedot kiinaksi, näin sitä on helppo näyttää takseille, kun käyt nähtävyyksillä.
Me pyysimme myös hotellilta neuvoa miten löydämme ostoskeskuksiin, niin sieltä ystävällisesti kirjoitettiin kyseinen paikka kiinaksi lapulle, jonka annoimme taksikuskille.
Lisäksi kannattaa muistaa, että jos kysyt ohjeita ja saat epämääräistä selostusta ja hymyn, tämä ystävällinen ihminen ei oikeasti tiedä mitä ohjeita antaa, mutta kasvojen menettäminen on niin iso asia, että hän ainakin yrittää. Sitten vain kiitellään kovasti ja kysytään seuraavalta...
Tinkiminen on tärkeää - kannattaa aloittaa n. 70% pyydettyä hintaa alempaa tarjoaminen ja lisäksi tarkistaa ostamasi tuotteet. Vaatteita, jossa huomasimme hotellilla reiän tai muuta epäkohtaa, saimme kyllä vaihdettua uuteen ihan sujuvasti.

Siinä oli siis ihan käytännönohjeita.

Minä nautin Pekingissä vilinästä, äänistä, mausteisista tuoksuista, paikallisten ruokakaupoista, joissa oli hauska ihmetellä paikallisia ruokia ja juomia ja ostaa evästä. Herne- ja maissijäätelöt eivät ainakaan maistuneet meidän lapsille edes ajatuksena!

Kesällä kaupunki on pölyinen ja jopa melkoisen likainen meidän mittapuumme mukaan. Savusumua saattaa olla paljon. Käsidesiä kului, mutta meillä koko porukka pysyi terveenä, edes vatsapöpöt eivät iskeneet, vaikka söimme ihan paikallisissa pienissä ravintoloissa, joista muuten saa aitoa, hyvää ja halpaa ruokaa.

Nähtävyyksiä Pekingissä riittää, joten päiviä kannattaa vähän suunnitella sen mukaan mitä tahtoo nähdä.
Keskustassa sijaitsee Kielletty kaupunki ja Taivaallisen rauhan aukio. Kiinan muurille mainostetaan reissuja lähes jokaisen hotellin aulassa. Tällaisella reissulla pääsee näkemään muutakin; kävimme jade- ja silkkitehtaassa, sekä jollakin temppelialueella samalla reissulla. Kiinan muuri on kokemus jo itsessään, sitä on vaikea sanoin kuvailla. Luonnontieteellinen museo on suosittu kohde, myös Taivaan temppeli ja Kesäpalatsi. Vuoden 2008 olympialaisia varten rakennetut stadionit ovat myös nähtävyyksiä itsessään, sekä Pekingin puistot.

                                     Kuva otettu kielletystä kaupungista



Pekingin nähtävyyksiä: Nähtävyydet
Kielletty kaupunki: gbtimes/ kielletty kaupunkichinahighlights/ kielletty kaupunki
Yleistä: iltalehti/ PekingPekingin suomalaisten sivut




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti