sas

keskiviikko 29. elokuuta 2012

Xi'an, Kiina

Xi'an on Kiinan entinen pääkaupunki, joka on perustettu jo noin vuonna 202 eaa. Se on myös muinaisen silkkitien yksi päätepiste.
Xi'anin kuuluisin nähtävyys lienee Terracottasotilaat, jotka sijaisevat n. 40 kilometrin matkan päässä keskustasta.
Kaupunki itsessään on sekoitus ikivanhaa historiaa ja moderneja rakennuksia. Ihastuttavia, vehreitä puistoja joen varrella, meluisaa, sekavaa (vaarallista) liikennettä ja mausteisia tuoksuja. Täältä löytyy uusia ostoskeskuksia ja huokeita tavarataloja, pieniä ravintoloita, joissa kukaan ei puhu sanaakaan englantia ja ruokalistat ovat täynnä mitä erikoisemman näköisiä ruokia.



                                    Vesiputous liukuportaiden välissä.




Satuimme Xi'aniin helteisessä kesäkuussa ja lämpöä oli lähes 40 celciusta. Kaupunki-ilma oli kuuma ja kostea ja juomista sai kantaa mukana ihan reilusti. Kävimme silti eräänä kuumana päivänä katselemassa puistoja, Buddhalaista temppelialuetta ja Terracottasotilaita.

Eräänä iltana kävimme paikallisessa oopperassa katsomassa historiasta kertovan tanssi- ja lauluesityksen, jonka lomassa syötiin dumplingseja, eli erilailla täytettyjä taikinanyyttejä. Näitä herkkuja suosittelen maistamaan!



Xi'an on tunnelmaltaan intiiminpi ja pienempi suurkaupunki kuin Peking, joskin liikenne on kaoottisempi ja tuntui, että suojatiet sai ylittää välillä henkensä kaupalla...

Xi'anista:
Plazan matkalaukku/ Xi'an
Xi'an for tourists
Kuvia Xi'anista






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti