sas

sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Kiehtovan maailman Route 66 viimeinen osa

Ihana Route 66 ajettiin nyt sitten loppuun. Billy Conolly väänsi kaasua pyöräänsä Arizonasta, jonka Flagstaffin lähistöllä käytiin tutustumassa kuoppaan. Tämä kuoppa oli 1,2 km suuri ja 230 m syvä areena, joka oli syntynyt meteoriitin iskusta. Tämä jakso olikin suunnattu kaikkien kuoppien ystäville, sillä astronomisen luennon ja kvanttifysiikan, sekä Flagstaffin valojen ihastelun jälkeen Billy suuntasi vanhalla höyryveturin vetämällä junalla seuraavalle kuopalle, että uskomattoman upealle Grand Canyonille, joka oli jo 1,6 km syvä.
Jos meillä ollaan toisella puolella jokea, niin Billy käy väärällä puolella raiteita... Jaksossa koetaan myös aito amerikkalainen paraati, kun kaupungissa juhlitaan Memorial Dayta.
Katsojille lähes kerrotaan tarina legendaarisesta Catfish Larrystä, mutta se ei kuulemma soveltunut televisioon, joten se kuitenkin jätettiin kertomatta=)
Seligmassa Billy vierailee Angel- nimisen, 84-vuotiaan sedän puodissa. Tämä enkelisetä on legenda, Route 66:sen kummisetä, jolla on reitistä muistoja sen 84:n vuoden ajalta. Tämä pieni kaupunki myös kuoli muutamaksi vuodeksi.

Peach Springsiin päästyään Billy majoittuu hotelliin, jonka hulppeat hotellihuoneet ovat 67 metrin syvyydessä. Vanhasta, 1962-vuoden pommisuojasta on tehty upea, erikoinen hotelli, joka ei ehkä sovi ahtaanpaikankammoiselle...
Valentinessa vieraillaan eläintensuojelualueella katsomassa villieläimiä ja seuraavaksi vastaan tulevat Arizonan ja Kalifornian rajaseudun upeat tasangot, aito länsi aavikoineen.
Billy vierailee Bottle tree ranchilla, siis pullopuupuistossa, joka on pulloista tehty, erikoinen metsä.

Pääsemme vihdoin Los Angelesiin, jossa Tyynivaltameri siintää.
Tuunattuja autoja, Hollywoodin kukkulat, ruuhkaa ja ruuhkaa. Mutta Route 66 loppuu meren rantaan.
Tämä oli tässä; pitkä, raskas ja hauska seikkailu.

Matkaväsymys näkyi Billystä jo sen verran, että välillä meinasi mennä käkätykseksi, eikä katsoja ehkä oikein ymmärtänyt, mikä nauratti, mutta sen, että väsyneenä kaikki naurattaa=)

Katso täältä: Arena/yle.fi/Route 66- osa 4

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti