sas

tiistai 30. heinäkuuta 2013

Alanyassa vatsatautiepidemiaa?

Lehdet ovat uutisoineet jo viikon verran Turkin Alanyassa velloneesta vatsatautiepidemiasta. Tauti on kaatunut pääasiassa ruotsalaisturistien niskaan, mutta nyt osansa ovat jo saaneet suomalaisetkin. Hieman ironista, että vatsatauti on koskenut pääasiassa turisteja, jotka matkailevat hotellissa nimelta Pascha Bay...
Nyt hotelli on kuitenkin desinfioitu, eikä uusia sairastuneita ole sen jälkeen ilmaantunut. Lisäksi huomautetaan, että kyse ei ole epidemiasta ja, että turistien vatsatautitapausten määrässä ei ole ollut muutosta.

Itse yhden kunnon turistiripulin ja salmonellankin sairastaneena totean, että aina mukaan pieni pullo vatsakatkeroa lentoasemalta, suomalaisia ripulilääkkeitä (tehoavat kuulemma meihin paremmin kuin paikalliskohteesta hankitut), sekä ruokasoodaa. Vatsakatkeroa otetaan hörppy tai kaksi totaalityhjennyksen jälkeen, tyhjään mahaan ja se saa usein taudin pysähtymään siihen. Sitten on muistettava nesteytys päälle ja parhaiten reissussa nestettä kehoon saa lisäämällä puoli teelusikallista ruokasoodaa lasilliseen vettä. Pari tällaista lasillista hissukseen alas ja sitten vettä tai limsaa lisäksi niin ei tarvitse lähteä sairaalaan nesteytykseen ja voimat palaavat nopeammin.

Näiden vinkkien myötä toivotan kaikille kuitenkin terveitä ja iloisia lomapäiviä=)

Iltasanomat/Alanyan vatsatautiepidemia
Iltalehti/Alanyan vatsatautiepidemia
Uutisaalto.fi/Alanyan vatsatautiepidemia
Yle.fi/Alanyan vatsatautiepidemia
Plazan matkalaukku/keskustelu Alanyan vatsataudista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti