sas

tiistai 23. heinäkuuta 2013

Thun, Sveitsi

Vielä jotain Sveitsistä, olen edelleen maisemien pauloissa. Thun on keskiaikainen, pieni kaupunki Thunersee- järven (Lake Thun) rannalla. Kaupunki näkyy ihanasti ylös vuorille, joten kun valtava, vanha linna osui silmiini, totesin, että tuo täytyy nähdä. Vanha kaupunki oli vielä tunnelmallisempi ja kauniimpi kuin osasin kuvitella ja rajoittui osin ihanasti linnanmuurin sisäpuolelle niin jokusen talon takaseinä oli jo muuria.
Kaupungissa on rautatieasema, joten esimerkiksi Bernistä on helppo ja nopea tulla Thuniin junalla.
Täällä on myös loistavat ostosmahdollisuudet vanhan kaupungin käsityöliikkeissä ja pienissä puodeissa, sekä Aare- joen uudemmalla puolella isoissa tavarataloissa ja kauppakeskuksessa. Kaupungin pohjoispuolella on myös kätevä iso parkkitalo, jos saapuu autolla, ja sinne hyvät opasteet.





Vanha kaupunki on jo itsessään nähtävyys, sen lisäksi kaupungin kirkko vuodelta 1330 ja linna, joka on rakennettu 1100- luvun lopulla. Linnan torneista on muuten upeat maisemat ja sieltä näkee kaupungin joka suuntaan; helppo hahmottaa uusi ja vanha osa kaupungista. Museoitakin kaupungista löytyy, jos on aikaa ja intoa kierrellä. Joen sulkurakennuksen läpi pääsee kävelemään ja Raatihuoneen aukiokin on käymisen arvoinen.
Linkkejä:
Myswitzerland.com/Thun
Raildude.fi/Thun (Tänne pääsee kätevästi junalla, jos on reilaamassa)
tarumatka.blogit.fi/sveitsi-thun (Matkakertomus Thunista)
Zoover/Thun nähtävyydet




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti