sas

lauantai 9. marraskuuta 2013

Ipswich, Englanti

Olen lukemassa romaania, jossa mainittiin englantilainen kaupunki nimeltä Ipswich. Nimi itsessään oli jo niin hauska, että päädyin googlettamaan kaupunkia ja miettimään, miten hauska siellä olisi käydä ja katselemaan, mitä tarjottavaa kaupungilla olisi.

Ipswich sijaitsee siis itäisessä Englannissa, Suffolkin kreivikunnassa ja siellä on noin 150 000 asukasta. Ipswichistä on kerrottu mm. Dickensin Pickwick- kerhon jälkeen jääneissä papereissa ja Dickens asuikin siellä joitakin vuosia. Kaupungin historia ulottuu kivikaudelle saakka ja keskiajalla se on ollut merkittävä pyhiinvaelluskohde Englannissa. Kaupunki on rakentunut Bremer- joen varrelle ja keskusta on tulvillaan kauniita vanhoja rakennuksia.

Kaupungissa on upeita puistoja, kirkkoja, museoita, kauppakeskuksia, urheilumahdollisuuksia, teattereita, markkinoita, antiikkikauppoja, sekä runsas määrä pubeja ja ravintoloita. Joulumarkkinat ja joulutorikin näyttää löytyvän tähän aikaan vuodesta.

Minulle riittäisi keskustan rakennukset, puistot, tunnelmalliset pubit ja illan livemusiikki, sekä tietysti ostoskierros ja pari museota, antiikkiliikkeet ja tori...

Allaboutipswich.com (tapahtumia, kohteita, kulttuuria, urheilua - englanninkielinen sivusto)
Wikipedia/Ipswich
Bookeasy.com/Ipswichin keskustan kartta (tästä näkyvät hyvin puistoalueet, joki ja keskustan alue)
Discoveripswich.com (englanninkielinen)
Tripadvisorin Ipswich


Ipswich tourismin sivuilta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti