sas

maanantai 18. marraskuuta 2013

Matkapassin Lontoo



Matkapassin Lontoo tuli eilen 18.11.13 Tv 2:lta klo 10. Sarjan osassa Brianna Barnes vietti Lontoossa ja sen lähistöllä 9 päivää, mikä ehkä on tavalliselle turistille aika pitkä aika, mutta ehti nähdä paljon kaikenlaista, josta ajattelin kirjoitella, sillä jos tuonne Lontooseen joskus menee, niin on vaihtoehtoja, missä käydä.
Kierros aloitettiin West Ministeriltä, Buckinghamin palatsilta, jossa seurattiin 350 vuotta vanhaa perinnettä, vahdinvaihtoa ja kokeiltiin karhunturkkihattua. Vahdinvaihto ja edellisen vuoron marssiminen takaisin kasarmille on yksi Lontoon suosituimmista nähtävyyksistä.
West Endin National Galleryssä käytiin ihailemassa Eurooppalaista kuuluisaa taidetta ja galleryyn pääsee vielä ilmaiseksi. Museossa voi ottaa myös taidetunteja...
East End puolestaa tarjoaa Spitalfieldsin vanhimmat, elämykselliset markkinat, joissa on tarjolla taidetta, koruja, vaatteita ja käsitöitä. Nämä markkinat ovat avoinna joka päivä ja kävijöitä päivittäin on jopa 40 000.
Brick Lanen kierroksella on tarjolla katutaidetta ja katutaiteilijoita, sillä alueen suuret hallit ja halvat vuokrat, sekä katutaiteen arvostus Englannissa ovat houkutelleet seudulle runsaasti taiteilijoita.

Yhden aamiaisen Brianna käy syömässä ylellisessä hotelli Ritzissä, jossa ravintola on edelleen samassa kuosissa kuin vuonna 1906. Tämä aamiainen saattaisi jäädä minulta väliin jo siksi, että tuskin päästäisivät sisällekään...

Ostostelua St James Streetillä; käsintehtyjä kenkiä, sekä hattukaupan knallia ja ylellisiä liikkeitä on luvassa tällä kadulla. Covent Gardenissa käydään maailman suurimmassa liikennemuseossa, jonka edustalta onkin hyvä hypätä kaksikerroksiseen punaiseen bussiin ja katsella siitä samalla nähtävyyksiä ja Piccadillyä.

Nähtävyyksiä voi katsella myös pyöräilleen kanavanvarsia pitkin; Thames- joella on parkissa ihastuttavia asuntolaivoja ja joissakin niissä on pieniä puoteja, kuten kirjakauppa, jossa Brianna piipahtaa. Puistoja, nähtävyyksiä ja historiaa, sekä antiikkimarkkinoita on luvassa kanavanvarsipyöräretkellä.

Joelta käsin Lontoon silhuetti näyttää erilaiselta ja nähtävyyksiin ei tarvitse jonotella. Jokea pitkin Brianna katselee tärkeimmät monumentit ja suuntaa kohti Greenwichiä ja maailmanperintökohdetta, Merisotakoulua, sekä Merimuseota ja Tate museota.

Käynti Olympia- stadionilla, sekä Oxfordissa ja koulussa, jossa Harry Potteria kuvattiin (Tylypahkan salit). Täällä on tarjolla siis Potter- kierroksia.
Vielä piipahdetaan Burnhamissa katsomassa yhtä Thamesin varren upeimmista kartanoista, Cliveden Housea, joka on nykyisin hotelli, mutta jonka puutarha on avoinna yleisölle. Kew'n kasvitieteellinen puutarha on upea, kuin myös Richmondin kuninkaallinen puisto, jossa on mahdollista ratsastaa. Lopuksi käydään Thames- festivaaleilla.

Tutustu Lontooseen ja katso ohjelma: Areena.yle.fi/Matkapassin Lontoo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti