sas

tiistai 10. joulukuuta 2013

Vapaamatkustajat

Yle1 esitti dokumentin vapaamatkustajista; dokumenttiprojekti: vapaamatkustajat. Ohjelmassa kerrottiin alakulttuurista, jonka "jäsenet" keräävät hotelli- ja lentobonuksia saavuttaakseen tietyn tason ja matkustaakseen ja yöpyäkseen ilmaiseksi (tai pisteillä;). Ja saadaksesi pisteitä, sinun täytyy matkustaa...
Tarpeeksi pisteitä omaavat lentelevät ykkösluokassa ja nukkuvat sviiteissä kalliissa hotelleissa.
Mukana dokumentissa oli Oululaismies, joka on ollut matkanpäällä viimeiset 7 vuotta. Hänen elämänsä mahtuu yhteen matkalaukkuun ja kulkee sujuvasti mukana.

Dokumentissa haastateltiin myös alan gurua, joka on aloittanut oman matkalaukkuelämänsä ja pisteidenkeruunsa jo vuonna 1986.

Nettisivuilla jaetaan tietoa, miten hyötyä lentoyhtiöiden ja hotellien virheistä, sekä saada mahdollisimman paljon pisteitä tai edetä mahdollismman nopeasti "suotaville" tasoille.
Sivustojen keskustelupalstalla on myös avunpyyntöjä, sillä pisteohjelmat ja elämäntyyli näyttävät koukuttavan ihmisiä helposti.

Jokainen matkaa siis tyylillään. Itse en kaipaa sviittejä, sillä en vietä lomaani hotellista, vaan sen ulkopuolella, mutta olen joskus haaveillut ykkösluokassa lentämisestä...

Arena.yle.fi/dokumenttiprojekti: vapaamatkustajat
Flyertalk.com (vinkkejä piste- eliitille;)
Flyertalk.com/Finnair (ja vinkkejä Finnairin bonuksille)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti