sas

maanantai 16. joulukuuta 2013

Verona, Italia

Innostuin sitten Shakespearen Italia- dokumentista, joka tuli Teemalta ja oli pakko istua koneelle tutkimaan Veronaa enemmänkin. Se on monelle tuntemattomanpi kuin Venetsia ja huomasin sen kuuluvan Unescon perintölistallekin. Verona onkin Italian parhaiten säilyneitä historiallisia kaupunkeja, jossa näkyy ajan kerrostumat aina sieltä roomalaisajalta lähtien.

Kaupunkia pidetään itsessään jo suurena museoalueena, joten aikaa kulkemiseen ja katselemiseen kannattaa varata, jos Veronaan suuntaa. Huomattava historiallinen nähtävyys on jo vanhaa keskustaa ympäröivä n. 10 km:n mittainen, ikiaikainen puolustusmuuri.
Kaupungin keskusaukio, Piazza Bra, tulee jokaiselle turistille tutuksi ja siitä pääsee helposti busseihin, kaupunkijuniin, sekä takseihin. Siellä sijaitsee myös kuuluista Arena- amfiteatteri, jonne monet tulevat kesäisin kuuntelemaan ja katselemaan oopperaa.
Piazza delle Erbe- aukio taas on kuuluista sitä ympäröivistä upeista palatseista, suihkulähteistä ja patsaista ja kahviloista, sekä lähistöllä sijaitseva Sant' Anastasian kirkosta.
Piazza dei Signori- aukio tunnetaan myös keskiajalta peräisin olevasta, Scaligerin- suvun palatsista.

Pakollista Veronan reissulla olisi nähdä Shakespearen Romeosta ja Juliasta tuttu parveke ja Casa di Giulietta- talo (Julian talo). Tämä ei ihan oikeasti taida liittyä näytelmään tai henkilöihin mitenkään, mutta siitä asti, kun nimettiin Julian taloksi ja parvekkeeksi, sitä on vaellettu katsomaan laumoittain.

Duomo- tuomiokirkon 1100- luvun lopulta kävisin myös katsomassa, sekä Julian haudan ja saattaisin tehdä päivän reissun Garda- järven maisemiin.

Veronassa on käytössä Verona- kortti, jolla pääsee sisälle useimpiin nähtävykksiin ja kohteisiin ja kelpaa myös kulkemiseen. Sen voi hankkia etukäteen kahdeksi tai viideksi päiväksi. Verona Card

Veronasta enemmän:
Matkailuopas.com/Verona
Rantapallo.fi/Verona
Pienimatkaopas/Verona
Tourism.Verona.com
whc.unesco.org/en/list/cityof Verona
Plazan matkalaukku/Verona
Iltalehden Verona




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti