sas

torstai 6. syyskuuta 2012

Dublin, Irlanti

Dublin tunnetaan tummasta oluesta ja kirjallisuudesta. Siellä ovat asuneet muun muassa Bram Stocker (kirjoitti Draculan), Jonathan Swift, Samuel Becket, Oscar Wilde, Bernard Shaw ja Maeve Binchy. Myös James Joycen Odykseussa harhaillaan Dublinissa vuonna 1904.
Kaupunki onkin kuuluisa lukuisista kirjakaupoistaan ja divareistaan. Dublinissa on mahdollista yhdistää myös olut ja kirjallisuus kirjallisella kapakkakierroksella nimeltä Dublin Pub Crawl: /www.dublinpubcrawl.com

Yksi maailman suosituimmista olusista, Guinness, valmistetaan Irlannissa ja Guinness- museo on yksi Dublinin suosituimmista matkailukohteista: Guinness- museo, (huomaa, että liput voi varata etukäteen).

Irlanti on kuuluisa myös musiikistaan. Paikallisissa pubeissa on live-musiikkia iltapäivisin tai iltaisin. Kannattaa katsoa ainakin seuraavat paikat: O´Donoghues, the Cobblestone ja lukuisia muita.
Tutustu pubien sivuihin ja viikon musiikkitarjontaan täältä:
Cobblestone.ie
O´Donoghues

Dublinissa järjestetään myös kummituskierrosta linja- autolla; kierroksella tutustutaan Dublinin kummitustaloihin, sekä murhapaikkoihin ja synkkään historiaan (mainostettu mm. MeNaiset- lehdessä).
Tämä on pakko kokea! Ghostbus Tour

Kaupunki on mukavan kokoinen, joten nähtävyyksiä, kirkkoja ja linnoja on juuri sopivasti, muttei väsymykseen asti. Illalla jaksaa sitten nauttia vielä musiikista hyvän oluen kera, jos tahtoo.

Jos kiinnostuit, tutustu Dubliniin enemmän seuraavista linkeistä:
Plazan matkalaukku/Dublin
Lomamatkailija.com/Dublin
Matkailuopas.com/Dublin
Napsun Dublin

Kuvia:
Google/ kuvia Dublinista


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti