sas

torstai 27. syyskuuta 2012

Kiehtova maailma: Välimeren salaisuudet 3/4

Kolmas osa upeasta Välimeren salaisuudet sarjasta tuli katsottua. Matka alkoi Italian Vesuviukselta, jossa käytiin tulivuoren kraaterin reunalla ja sen juurella sijaitsevassa kaupungissa, joka on yksi Italian suurimmista. Kaupunki on jäänyt laavan alle jo useamman kerran.
Italiassa jatkettiin vielä rannikkoa pitkin, vuoristoiseen lahdenpoukamaan, jossa vierailtiin 400 vuotta vanhalla, Belmonte- suvun, huvilalla, joka on majoittanut kuninkaallisia ja kuuluisuuksia rauhallisiin, upeisiin maisemiinsa satoja vuosia.
Matka jatkui Espanjaan, jossa tutustuttiin Barcelonaan Gaudin hengessä; Sir Trevor McDonald haastatteli arkkitehtiä, joka luotsaa eteenpäin Sagrada Familia -kirkon jättimäistä rakennushanketta.

Kirkkohan on yksi maailmanperintökohteista ja rakentaminen Antonio Gaudin johdolla alkoi jo vuonna 1882. Tällä hetkellä on arvioitu, että kirkko saattaa valmistua vuoteen 2030 mennessä...

Espanjasta päästiin Marokon rantamaisemiin, sekä sisämaahan ja matka tässä jaksossa päättyi Marokon rannikolla paikkaan, jossa Välimeri ja Atlantti kohtaavat.

Linkki tähän ihastuttavaan sarjaan: Mtv1: Välimeren salaisuudet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti