sas

perjantai 14. syyskuuta 2012

Shanghai, Kiina

Helteinen ja kostea Shanghai tarjosi kiehtovan sekoituksen modernia miljoonakaupunkia, futuristisia rakennuksia ja arkkitehtuuria eri aikakausilta. Tämäkään kaupunki ei tuntunut koskaan nukkuvan... Ilmasto on Shanghaissa on vaihtelevan substrooppinen ja kuumuutta helpotti usein iltapäivän kevyt sade. Minulle tällainen ilmasto sopi hyvin, mutta kuumuuden takia juotavaa piti muistaa kantaa mukana.

Nähtävyyksiä piisaa ja kaikkea emme ehtineet käydä katselemassa, mutta Oriental Pearl illalla oli kyllä huima kokemus; ja sieltähän ne loputkin nähtävyydet ja jokialue laivoineen näkyivät! Ja ne Shanghain valot=) Ylhäällä tornissa tuli käytyä myös vuoristorata -ajelulla!

Lempipaikkani kaupungissa oli ehdottomasti vanha YuYuan Garden, historiallinen kiinalaisista perinteisistä taloista koostuva alue kivetyillä poluilla, puutarhoilla ja lammilla. Alueella on myös kuuluisa yhdeksän kulman silta (jotta pahat henget eivät pääse kulkemaan) ja ihastuttavia basaareja.

Tämän vanhan alueen vastakohtana oli mukava käydä shoppailemassa uusissa valtavissa kauppakeskuksissa, joissa oli ilmastointi... Ostosmahdollisuudet tässä kaupungissa ovat vertaansa vailla!

Iltaisin oli ihana rentoutua jalkahieronnassa, jolle jäi suomalaisittain hintaa ihan muutama euro...

Taksia oli vaikea saada illalla, ja pimeitä takseja olisi riittänyt tarjolle, mutta hotellien edestä lähti aina turvallisia takseja, joten siellä oli hyvä jonottaa. Ja jonottaa sai, sillä iltaisin oli ihmisiä liikenteessä varmaan suomen kansan verran!

Kannattaa myös käydä katsomassa People's square -aukio, jonka lähettyvillä on Shanghai -museo ja Grand -teatteri.
Ostoskadusta käy parhaiten Nanjing Lu, josta löydät kaikkea.

Linkkejä:
Shanghain suomalaisten sivut
Shanghain viralliset sivut
Shanghain sivut turisteille
Lomamatkailija.com/Shanghai
Matkusta.fi/Shanghai

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti