sas

tiistai 4. joulukuuta 2012

Belgian keskiaikainen Brygge

Bryggen kaupunki Belgiassa on Euroopan vanhimpia kaupunkeja. Innostuin tutkimaan internetistä Bryggeä, kun näin siitä artikkelin sanomalehdessä. Bryggen historiallinen keskusta sijaitsi keskiajalla merenrannalla ja silloin kaupunki oli merkittävä kulttuurin ja taiteen keskus. Nyt meri on 15 kilometrin päässä, mutta kukoistuksen aikaan rakennetut keskiaikaiset kivisillat, talot, kirkot ja katedraalit ovat edelleen turistien ihailtavina. Ei siis yllätys, että myös Brygge kuuluu Unescon maailmanperintölistalle.
Suosituinta kaupungissa on tutustua vanhaan keskustaan kanavaristeilyillä tai kopsuttelemalla mukulakivikatuja hevosvaunuilla.

Bryggen vierailun voit yhdistää vaikka Brysselissä tai Amsterdamissa käyntiin. Brysselistä Bryggeen on matkaa 100km ja Amsterdamista 250km. Historiallisen keskustan lisäksi tutustumisenarvoisia paikkoja ovat suklaamuseo (ja kaikki 50 suklaamyymälää kaupungissa!!!), olutpanimo, sekä Groningen- museo, jossa on esillä kattava Flaamilaisen taiteen kokoelma ja loppuhuipennukseksi vaikka Timanttimuseo!

Bryggestä enemmän:
Plaza/matkalaukku/Brygge
mtv3/matkailu/Brygge
Mondon Brygge
Napsun Brygge
Resesidan/Brygge

Kuvia:
Googlen kuvia Bryggestä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti