sas

perjantai 7. joulukuuta 2012

Matkakirjoja; kertomuksia Caminon vaelluksesta

Olen miettinyt taivallusta Santiago de Compostelaan muutaman vuoden kuluttua. Rinkka on itseasiassa jo hankittuna ja reitin korkeusprofiilit sivutaskussa... Mietinnässä on vielä se, että haluanko tehdä tämän reissun yksin, ystävän, sisaren vai puolison kanssa. Patikointiakin on jo harjoiteltu vuosia. Kerran on muuten varattu jo lennotkin Espanjan puolelle, mutta ne peruttiin lentoyhtiön toimesta. Pettymys oli suuri!

Caminosta kiinnostuneille on tarjolla aiheesta muutama ihana kirja (ja runsaasti www- tietoutta!); kirjoista heti varoituksen sana: Ne eivät lievitä patikointikuumetta vaan lisäävät sitä!


Tämä Tuija Lehtosen kirja on julkaistu 2005 ja siinä on käyty matkaa läpi etappi etapilta, vaeltajan voimien ja pysähdysten mukaan. Kuvaukset matkanteosta, maisemista ja nähtävyyksistä ovat mukaansatempaavia. Kirjan lopussa on tietoisku varusteista, pyhiinvaeltajan passista, matkan suunnittelusta, yöpymispaikoista, oppaista ja kartoista, ruoasta ja juomasta, sekä hinnoista. (Kirjasta on tullut uusi, nelivärinen painos, uudella kannella).


Anneli Myllärin kirja on pariskunnan matkakertomus Caminontieltä ja julkaistu vuonna 2009. Vaellus etenee samalla tavalla voimien mukaan; pätkä, pysähdys, kylä ja yöpyminen kerrallaan. Samalla pohditaan elämää ja tässä kirjassa myös parisuhdetta. Kuvailussa mukana ruoat ja hinnat nähtävyyksiin, ravintoloissa tms. Lopussa pohdintoja matkasta ja sen vaikutuksesta elämään, sekä varustetietoja ja hyödyllisiä linkkejä ja vinkkejä.


Vielä hyllystäni löytyy Paolo Coelhon Pyhiinvaellus, sekä Shirley MacLainen The Camino. Ensimmäinen on hieman tarunhohtoinen ja esoteerinen kertomus vaelluksesta Santiagoon ja tämä jälkimmäinen taas hyvin esoteerinen, mutta samalla hyvin jalat maanpinnalla kulkeva ja lähes elämänkertamainen tarina. Tätä MacLainen kirjaa ei ole saatavilla suomeksi. Ja se oli muuten The New York timesin bestseller- listalla pian ilmestymisensä jälkeen.




Kirjoja voit katsoa mm. täältä: Adlibris.com


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti