sas

maanantai 28. lokakuuta 2013

Luontopolulla Pieksämäellä




Vangasjärvi illalla


Vaeltamisesta ei voi puhua edes samassa lauseessa, mutta kävin tekemässä hienon lenkin upeassa luonnossa, Piekämäellä. Noin 12 kilometrin polku Vangasjärven ympäri kulkee myös pienen lammen rantaa ja tähän aikaan vuodesta lampi oli täynnä joutsenia! Lammen rannalla on kaksi lintutornia, joista korkeammasta laskin jopa 50 joutsenta. Lauluksihan niiden ääntelyä ei oikein voi sanoa, mutta meteli oli kova.
Maasto luontopolun ympärillä oli kaunista, metsäistä ja soista. Järvi ja lampimaisemaa lisänä. Polku oli välillä kapea, välillä leveämpi ja jokien ja ojien yli oli tehty hyvät, tukevat sillat.
                                                                                                                                                          Lampi ja jokunen joutsen


Pieksämäki on muutoinkin kuulu luonnostaan ja luontomatkailusta. Muuta nähtävää siellä on vanhat kartanot, joita on seudulla runsaasti (jokaisen jääkauden muodostaman harjun päällä omansa), vanha kirkko, sekä kulttuurikeskus ja kummallinen betoninen rakennus paraatipaikalla keskustaan saavuttaessa. Se ei ollut virastotalo, sillä seinistä näkyi läpi. Selvisi, että se oli vesitorni, jonka sivusta pääsee portaita pitkin ylös. Maisemat ovat erittäin palkitsevat, jos vain jaksat kiivetä=)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti