sas

lauantai 19. lokakuuta 2013

Minilomalla Hongkongissa Bourdainin tyyliin

Pitkästä aikaa löysin kivan matkailupätkän televisiosta Jimiltä. Anthony Bourdainin ohjelmista Helsinki- pätkä oli pakko tallentaa ja joskus muita mielenkiintoisia paikkoja, mutta sarja oli niin ruokapainotteinen, etten jaksanut sitä katsella kovin tiuhaan. Nyt Bourdain tekee minilomia eripuolille maailmaa ja Hongkong kuulosti mielenkiintoiselta.
Sarjassa Anthony Bourdain Minilomalla, Anthony tutustui helteiseen Hongkongiin paikallisten avulla.

Tämä Aasian portiksi kutsuttu kaupunki Hongkong on Kiinaa (erityishallintoalue), muttei kuitenkaan; paikalliset ovat sitä mieltä, että ovat Hongkongilaisia. Kaupungissa on melkoinen vilinä, sillä siellä asuu noin 7 miljoonaa ihmistä ja ihmisvirta näytti liikkuvan jokaiseen suuntaan, kuin Pekingissä ikään. Kaupunkilaisilta kysyttäessä parasta kaupungissa oli ruoka, sillä sitä on jokaiseen makuun. Anthony käykin syömässä aamiaista Craig- nimisen sarjakuvapiirtäjän ja ruokagurun kanssa. Aamiaiseksi tarjoataan kaupungissa erittäin suosittua ruokaa, joka on makaroonia tomaattiliemessä, sekä lihaa ja munia päällä. Meillä se ehkä menisi opiskelijaeväistä?

Jaksossa tutustutaan myös kaupungin kehuttuun metroverkostoon, joka on turvallinen ja helppokäyttöinen ja kattaa 60 asemaa. Lipun ostaminen automaatista näytti vain olevan hiukan haasteellista?

Mister Bourdain innostuu teettämään puvun räätälillä, sillä Hongkong on tunnettu myös huokeista ja erittäin hyvistä räätäleistään. Parin sovituskerran voimalla valmistuu upeasti istuva puku, joka näyttää juuri siltä "keski- ikäisen gangsterin" puvulta, mitä asiakas toivoikin.

Selviää myös se, että paras aika vierailla kaupungissa on marras- joulukuu, sillä silloin ilma ei ole liian kuuma, eikä kostea ja taivaskin on kirkas. Ilmanlaatu lienee Pekingin luokkaa, eli kesällä ei taivasta juuri näy, vaan savusumun johdosta taivas on peitossa. Paikallisten mielestä Hongkong on hyvä paikka lomailla, mutta huono asua, sillä työpäivät ovat pitkiä (mikä on kuulemma se syy, että he nukkuvat junissa, lautoilla ja missä vain pystyvät).

Ostosmahdollisuuksia kaupungista löytyy jokaiseen makuun siinä missä ruokaakin. Anthony käy ostamassa lihakirveen veitsikaupasta, mutta tarjolla on design- tavarakauppoja, toreja, marketteja ja ruokakauppojakin.

Anthony käy vielä venereissulla keskustan saarelle ja lautalta näyttäisi olevan hyvä katsoa kaupunkia mereltä käsin, illalla laivalta näkyy kaupungin upea silhuetti ja valot. Suosittu nähtävyys Hongkongissa on Viktoria Peak- vuori, ja sekin on upea illalla, jolloin siltä näkyvät kaupungin valot.

Sarjan lopussa rauhoitutaan syömään Lamma Islandille, joka tunnetaan kamppailulajikisoistaan. Saarella on vain 6000 asukasta, eikä lainkaan autoja.

Jos kiinnostuit, katso täältä: Ruutu.fi/ohjelmat/Anhony Bourdain minilomalla Hongkongissa


Linkkejä:
Plazan Hongkong
Rantapallon Hongkong
Lomamatkailija/ Hongkong
Napsu/ Hongkong
Matkailu-opas.com/Hongkong

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti