sas

maanantai 20. huhtikuuta 2015

Keväinen Budapest osa 1

Keväiseen Budapestiin kuuluu aurinkoisia päiviä, vaihtelevaa säätä ja runsaina kukkivia puita. Ja kansainvälinen juoksutapahtuma Margitin saarella, joka vetää puoleensa myös Suomalaisia juoksijoita. Tänä vuonna tapahtumassa oli 30- vuotisen taipaleen juhlavuosi. Margitin saaresta ja sillasta enenemmän myöhemmin, käydään ensin muuallapäin Budaa ja Pestiä, jotka ovat aikanaan olleet siis kaksi eri kaupunkia. Buda on se vanhempi puoli, jossa sijaitsee mm. Habsburgien muinoin asuttama linna, joka nykyisin toimii valtavana museona, muinaisia linnan raunioita, viehättävä vanha kaupunginosa valtavine kirkkoineen ja patsaineen, sekä Cittadella- kukkula, jossa seisova vapaudenpatsas näkyy Tonavan rannalle myös Pestin puolelle. 

Tonavan yli kulkeva Ketjusilta (kuvassa) vie lähimmäksi museota ja linnaa, jonka pihan kahvilassa voi nauttia kahvit samalla, kun lepuuttaa portaiden kiipeämisestä väsyneitä jalkoja.




Budan puolella kiertämiseen saa varata useamman tunnin aikaa, mikäli haluaa nauttia rauhassa vanhoista rakennuksista ja tutustua raunioihin ja kirkkoihin. Linnan museossa emme käyneet sisällä, sillä näyttelyihin tutustumiseen olisi saanut varata useamman päivän aikaa...
Mutta Budan puolelta Pestiin Margit siltaa pitkin ja siitä asemalle, joka kuvassa oikealla. Aseman vieressä sijaitsee West End- ostoskeskus, joka on moderni, uusi kauppakeskus ja sisältää aikalailla samoja kauppaliikkeitä kuin Suomalaiset ostoskeskukset, mutta on ihan tutustumisen arvoinen paikka. 
Ruoka paikallisissa ravintoloissa oli huokeampaa kuin ostoskeskuksessa. Parhaat kahvi- ja ruokapaikat löytyivät seuraamalla paikallisia ihmisiä. Ne, joiden terassit olivat täynnä, olivat hyviä:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti