sas

maanantai 27. huhtikuuta 2015

Vielä Budabestistä :)

Budapestin yksi kuuluisimpia rakennuksia, ainkin varmaan yksi näyttävimpiä, lienee Tonavan rannalla sijaitseva parlamenttitalo.
Iltavalaistuksessa se näytti melkoisen upealta! Rakennus on niin iso, että sitä piti katsella useammalta kulmalta ja lisäksi vielä kukkulalta joen toiselta puolelta.


 Tässä parlamenttitalo iltavalaistuksessaan ja alla olevassa kuvassa näkyy maisemaa ketjusillalta parlamenttitalolle päin, joten sivukuva päivävalaistuksessakin tuli otettua.


 Kävelimme ostoskatua kauppahallille päin, koska kuulimme, että kauppahalli jo rakennuksena kannattaa katsastaa. Katto olikin upea, enkä muista juuri vastaavaa nähneeni. Toki vierailimme myös sisällä, josta on helppo katsella ja ostaa paikallisia herkkuja. Huokeaan hintaa saa myös lihaa, kalaa, vihanneksia, hedelmiä, sekä kauniita nahkaisia laukkuja. Matkamuistoja ja tuliaisia ostelimme myös.

"Mitä tuo bussi tekee joessa! Ai kamala! Hukkuuko ne kaikki ja onkohan joku jo soittanut apua!?"
Hetken kuluttua selvisi, että mitään onnettomuutta ei ollut sattunut, sillä bussi jatkoi kulkuaan Tonavan ylävirtaa kohti, kunnes hetken päästä ajoi törmässä olevaa ramppia ylös ja kääntyi mutkasta talon taakse. Kyseessä on siis turisteille suunnattu kiertoajelu, jossa bussi kiertää nähtävyyksiä ensin maissa, ajaa sitten Tonavaan ja Margit saaren jälkeen rampista ylös ja kiertää jälleen kaupunkia.

Toki Tonavan varrella on mahdollista valita myös joko bussikierros nähtävyyksien katseluun tai laivakierros vaikka pitkällä ruokailulla ja hyvillä paikallisilla viineillä höystettynä. Alla kuva ravintolaristeilijästä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti