sas

maanantai 8. lokakuuta 2012

Amsterdam, Hollanti

Amsterdamista puhuttaessa ensimmäisenä mieleen palaa kaupunkia kiertävät kanavat ja niillä risteilevät laivat, sekä laitureissa kelluvat asuntolaivat. Keväisin ja kesäisin kaupunkia värittää upea kukkaloisto ja kukkien tuoksu sekoittuu kanavien tuoksuun, minkä minä muistaisin Amsterdamin kesän ominaistuoksuna.
Kaupunki on verraten pieni, joten sen nähtävyydet ovat helposti hallittavissa ja käytävissä muutaman päivän lomalla, vaikka museoita, historiallisia rakennuksia, kanavia ja muita nähtävyyksiä riittääkin. Anne Frankin talo lienee yksi kuuluisimmista nähtävyyksistä; talo sijaitsee keskustassa ja osoite on Prinsengracht 267.

Museoista on mainittava Alankomaiden suurin Rijksmuseo, Van Gogh museo, Kissamuseo, Rembrandtin talo, jopa kidutus museo... Museoita on niin joka lähtöön, että voi valita ihan mielenkiintonsa mukaan. Hieno kokemus on mm. asuntolaivamuseo, Amsterdamin historiallinen museo ja Madame Tussauds.

Kaupunkiin on mukava tutustua kanavaristeilyllä ja ihan kävelemällä: Keskeisimmän aukion, Damsquaren, laidalla sijaitsee Kuninkaallinen palatsi, ja muilla reunoilla mm. kansallismuistomerkki ja Nieuwe Kerk -rakennus.

Kaupunginosista kuuluisimpia lienee Punaisten Lyhtyjen alue ja  Jordaan. Joista ensimmäinen ei kaipaile esittelyjä, mutta jälkimmäisessä sijaitsee runsaasti pieniä ihastuttavia butiikkeja ja kahviloita. Jordaan on alunperin työläiskaupunginosa ja nykyään hyvin suosittu taiteilijoiden ja kuuluisuuksien asuma-alueena. Anne Frankin talo muuten sijaitsee juuri tällä alueella.

Vielä on mainittava puistot ja puutarhat, joissa voi viettää leppoisaa kesäpäivää.

Tutustu Amsterdamiin:
Amsterdam.info/Amsterdamin nähtävyyksistä
Plazan matkalaukku/Amsterdamin nähtävyydet
Pienimatkaopas/Amsterdam
Citydiscovery/Amsterdamin nähtävyydet ja retket (täällä vinkkejä kanavaristeilyistä!)
Mtv3.fi/Amsterdamin historiasta ja nähtävyyksistä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti