sas

lauantai 13. lokakuuta 2012

Kööpenhamina, Tanska

Tanskan pääkaupunki Kööpenhamina on tavallaan kodikkaampi ja värikkäämpi kuin meidän Helsinki. Toki tuo kodikkuus voi tulla myös siitä, että hyörinää on hieman enemmän, pyöriä puikkelehtii joka paikassa (niitä saa väistellä), rakennukset ovat värikkäämpiä ja sää usein ehkä aurinkoisempi ja keskustassa on paljon puistoja. Mutta en kyllä osaa sanoa millainen Kööpenhamina on sitten talvikuukausina.
Mukavinta Kööpenhaminassa on varmaan se, että kaupungin keskusta on suhteellisen pieni ja helposti kuljettavissa. Ja koska kaikki käyttävät pyöriä, on niitä saatavilla myös turisteille, joten puistoihin ja keskustan ulkopuolellekin on mukava tutustua vaikka suunnittelemalla yhdelle matkapäivälle pyöräilylenkki.
Ostoksia löytyy joka makuu ja jokaiselle kukkarolle. Ruokaa löytyy myös jokaiseen makuun ja nakkikioskeja tässä kaupungissa (ja maassa) riittää, joten pienen nälän yllättäessä kesken shoppailun, on helppo ostaa evästä matkaan. Kahviloita ja ravintoloita löytyy myös lähes joka nurkalta.

Entäpä sitten nähtävyydet? Mitä minä muistan, niin Tivoli. No on toki paljon muutakin, mutta Tivoli on luultavasti se, mistä Kööpenhamina muistetaan ja tunnetaan. Ja Pieni Merenneito -patsas Kastellet- puistossa, joka on upeasti entisöityä linna- aluetta ja suosittu ulkoilupaikka.
Tivoli ei sitten ole mitenkään halpa kohde, mutta niin upea, että suosittelen sitä ja vielä iltahämärissä. Päivällä sitten voi kävellä/pyöräillä Slotsholmenin saarelle, Christianborgin palatsin ohi tai Amelienborgin linnaan (jossa kuninkaalliset asuvat). Linnassa en ole käynyt, mutta on kuulemma upea käyntikohde.

Museoissa en Kööpenhaminassa käynyt, mutta sieltä löytyy mm.kasvitieteellinenmuseo, kansallismuseo, musiikkimuseo, elokuvatalo, taidetalo, sekä paikkoja muotoilun ja designin ystäville.

Tutustu Kööpenhaminaan:
Pienimatkaopas/Kööpenhamina
Plaza.fi/Kööpenhamina
Trivago/Kööpenhaminan nähtävyydet
Mtv3/Kööpenhaminan menovinkit
Rantapallon Kööpenhamina
Hintataso.fi/Tanska



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti