sas

perjantai 7. helmikuuta 2014

Junamatka Euroopassa 3/5

Junamatka Euroopassa jatkuu ja Michael Portillo kulkee raiteita pitkin Berliinistä pienempien kaupunkien ja matalien Harz- vuorten kautta ihanaan Reinin- laaksoon.
Sarjaa katsoessa on alkanut tulla pikkuhiljaa sellainen olo, että enköhän saisi houkuteltua tuon armaan siipan vaikka viimeistään eläkepäivillä kokeilemaan seniorireilausta. Junasta näyttää näkevän aivan upeasti erilaista maisemaa, jos vertaa moottoriteitä pitkin ajeluun ja meluvallien harmaaseen joukkoon...
Berliini, joka on edelleen ihana matkakohde ja upea kaupunki, on ollut vauras, ylellinen ja oppinut paikka ennen ensimmäistä maailmansotaa. Harz- vuoristo oli minulle tuntematon, matala vuoristo, mutta maisemat upeat ja asutus kaunista, tyypillistä, vanhaa.
Kurkkaus Kölninveden, Eu de Colognen historiaan oli mielenkiintoinen ja Ruhrin rautatiehistoria muun runsaan teollisuuden ohella täytyisi ihan kokea, sillä se "roikkuva ratikka/juna" nimeltään Vanha Rouva, täytyy kyllä ihan testata. Tahdon testata sen museovaunun; ensimäisellä kierroksella nautin maisemista ja toisella kierroksella otan kakkupalan ja kahvin!
Reininlaakso olisi myös jännittävä matkakohde linnan- ja linnoitustenraunioineen, sekä viiniviljelmineen.

Katso täältä, jos jäi näkemättä: Yle.fi/Kiehtova maailma: Junamatka Eurooppaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti