sas

torstai 31. toukokuuta 2012

Sunny Beach ja Nessebar, Bulgaria

Olen harrastanut ikäni kaupunkilomailua, lukuunottamatta yhtä Kanarian reissua Lanzarotella. Matkakuume oli kova, mutta elämäntilanne oli sellainen, että parin pientä lasta lähtisi matkalle mukaan. Kaupunkiloma ei oikein houkutellut pienten, juoksentelevien lasten kanssa, joten päätimme suunnata Sunny Beachille. Valinta oli hyvä ja paikka oli siisti. Olimme matkalla Finnmatkojen avustuksella ja mitään moitittavaa tuolta reissulta ei jäänyt. Meillä oli kiva huoneistohotelli, jossa kahvinkeitto ja ruoanlämmitysmahdollisuus, ja vaikka ajattelimme kokata aamupalat hotellihuoneessa, loppuviikosta kävimme nauttimassa kyllä hotelliaamiasen.
Hotellilla oli myös uima-allas, jolla vietimme aikaa lasten kanssa, sillä vaikka merivesi oli syyskuussa ihanan lämmintä, meillä oli mukana pienikokoinen 4-vuotias, jolta meren aallot kiskaisivat kirjaimellisesti jalat alta, eikä hän näin ollen pysynyt lainkaan pystyssä matalassa rantavedessä.

Ruoka oli halpaa ja hyvää ja usein ravintoloista sai isommalle seurueelle pöydän ja tarjouksen, johon kuuluivat paikalliset loistavat viinit ja lapsille jäätelöt jälkiruoiksi. Sunnyt Beachin meidän lomaviikkomme kalleimmaksi ruokapaikaksi osoittautui paikallinen McDonald's, jossa kerran kävimme lasten toivomuksesta.
Basaarialue oli ihan ok ja kävimme katselemassa siellä parina päivänä. Minä en mikään ostoshirmu ole, mutta rakastan niitä vanhoja kaupunkeja ja onnekseni Sunny Beachin vieressä sijaitsee Unescon suojelukohde, vanhan vanha kaupunki nimeltä Nessebar. Vietimme siellä yhden päivän, mutta päätin, että jos koskaan vielä käyn Bulgariassa, varaan hotellin juuri sieltä! Kivisiä katuja ja kujia, kirkkojen raunioita, muusikoita ja piirtäjiä. Talot olivat puoliksi kiveä ja yläosastaan tummaa hirttä, hassusti ulkonevia, kodikkaita ja tunnelma oli ihastuttava. Nessebar kuitenkin oli enemmän aikuisten paikka, joten tuolla matkalla se Sunny Beach oli meille ehdottomasti parempi.

Oli siellä se pieni miinus, eli Burgasin lentokenttä, joka oli pieni ja tukahduttavan kuuma, joten lasten kanssa paluulennon odottaminen oli melkoisen tuskaista.

Linkkejä:
http://www.napsu.fi/matkailu/matkakohteet/eurooppa/bulgaria/sunny-beach
http://www.napsu.fi/matkailu/matkakohteet/eurooppa/bulgaria/nessebar

Ja kokeilkaa Googlen kuvahakua Nessebariin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti