sas

sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Berliini

Berliinissä kävimme kahden mieheni kanssa. Se oli oikein loistava kohde aikuisten pidennetylle viikonlopulle. Oli marraskuun puoliväli ja, kun saavuimme bussilla lentokentältä kohti keskustaa, ihmettelin suurta "Jouluisuutta", mikä näkyi jokapuolella, vaikka keli ja olosuhteet muuten vaikuttivat kostean kolealta syksyltä. Muovisia joulupukkeja vilkutteli ja roikkui useilla parvekkeilla ja kaupunki oli täytetty joulukoristeilla. Keskustassa oli ihana jouluinen markkinatori iltaisin ja tarjolla glögistä lähtien jouluisia herkkuja. Ensin hieman tökkäsi, mutta täytyy myöntää, että parin päivän sisällä alkoi ajatus joulusta jo lämmittää, jotenkin se jouluisuus meni niin överiksi!
Nyt lähtisin uudelleen nimenomaan Joulun alla sinne, jotta saisin kunnon tunnelman päälle hyvissä ajoin=)

Berliinin tunnelma on erikoinen. Tunnelmaa on oikeastaan vaikea edes kuvailla; se on jotain betonisen karheaa, uutta, modernia, sekaan vähän vanhaa ja jotain vähän levotonta, taustalla maailmansodan historiallinen hönkäys julmuudesta, ja silti jotain eteenpäin menevää ja eläväistä.
Nähtävyyksiä piisasi ja metrolla niihin kulkeminen keskustassa sijaitsevasta hotellista oli varsin helppoa kartan kanssa. Sattumoisin juuri sinä vuonna oli Egyptimuseossa Nefertitin patsas, jonka halusin välttämättä nähdä, eikä tarvinnut pettyä; näyttely oli aivan upea. Museoista meitä kiehtoi vielä Holokaust-museo, joka oli aikalailla ahdistava paikka, mutta en jättäisi väliin. Keskustassa on Bradenburgin portti, sekä pommitettu ja korjailtu kirkko ja Juutalaisille tehty muistomerkki.
Televisiotornissakin kävimme, mutta valitettavasti oli sateinen päivä ja näköalat jäivät usvan keskelle.
KaDeWe- tavaratalo oli hieno kokemus ihan nähtävyytenä, sillä jos kuvittelee Stockmannin olevan jotenkin ylellinen ja hienostunut, sen voi kertoa kymmenellä, että päästään tähän.

Ruokaa sai kaikkeen makuun, eikä huonoa kokemusta tullut vastaan, mutta löysimme niin hyvän Kiinalaisen ravintolan keskustan lähistöltä, että kävimme siinä syömässä kolme kertaa. Harmikseni en muista nimeä tai sijaintia.

Tätä kaupunkia on kyllä niin vaikea kuvailla, että suosittelen lämpimästi sen kokemista, varsinkin kulttuurin ystäville sen monimuotoisuus voi tarjota todella antoisan matkan!

Berliinistä kiinnostuneille linkkejä:
http://www.pienimatkaopas.com/berliini
http://plaza.fi/matkalaukku/eurooppa/saksa/berliini/berliini-boheemi-suurkaupunki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti